Met plezier hardlopen? Dat kun jij ook!

Je bent het al maanden van plan, maar het komt er gewoon niet van. Je hebt geen tijd, niet de juiste spullen, geen goed gevoel of simpelweg betere dingen te doen. Herken je het? Tja, ‘werken aan je gezondheid’ noemen ze dat. Het is een goede reden om die zin voorgoed uit je vocabulaire te schrappen. Jij leeft gezond. Punt. Zo, dat klinkt al alsof je er een stuk minder hard voor hoeft te werken, niet? Hardlopen kan onderdeel van die gezonde leefstijl uitmaken, en er zijn zat manieren om daar een aangename bezigheid van te maken.

Hallo marathon, hier ben ik!

Het klinkt wel heel enthousiast, maar de kans is groot dat dit iets te veel van het goede is. Wees realistisch en verwacht niet te veel van jezelf. Bekijk het stap voor stap en stel jezelf eventueel een doel. Op die manier werk je naar dit doel toe en kun je je ook tevreden voelen als je dit behaalt. Het bijhouden van een logbook is ook ideaal. Zo kun je je vooruitgang en bijzonderheden bijhouden. Dat geeft een goed gevoel, toch?

Vergeet jezelf trouwens niet te belonen voor je inspanningen. Je had ook op de bank kunnen blijven zitten, maar dat heb je niet gedaan. Verwen jezelf! Zo blijft het leuk en houd je jezelf gemotiveerd. Ook niet onbelangrijk: luister naar je lichaam en gun het voldoende rust!

Gedeelde smart is extra smart

Hardlopen is goedkoop en gezond. Heel slim dus! Extra prettig is het als je steun krijgt uit je omgeving. Dit kan een vriend(in) of familielid zijn, maar ook een huisarts of iemand anders. Dat steuntje in de rug kan echt het verschil maken, zeker op momenten dat de moed je heel even in de (hardloop)schoenen zakt. Het kan ook plezierig zijn om samen met iemand hard te lopen. Zorg ervoor dat dit iemand is waarbij je je prettig voelt en dat deze person net zo gemotiveerd is.

Goede kleding en schoenen = ook heel smart

Het is ook heel slim om te zorgen dat je goede kleding en schoenen hebt, zodat je comfortabel en op plezierige wijze kunt hardlopen. Een fijne bijkomstigheid is natuurlijk dat dit dan ook niet langer een excuus kan zijn om op de bank te blijven zitten. Je spullen liggen klaar. Waar wacht je nog op?

Bronnen:
Gezondheidsnet
Plus online

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsenÍ