Spirulina en chlorella? Natuurlijk!

Je bent bezig met je gezondheid, dus je hebt vast al eens gehoord van spirulina of chlorella. Vooral de eerste lijkt zeer populair te zijn, maar beide kunnen zeer veel betekenen voor je gezondheid. Wat is het nu precies en wat doet het? Wij hebben het voor je op een rij gezet!

Bladgroen helpt ziekten voorkomen

Zowel spirulina als chlorella is een natuurlijk en plantaardig alg dat al in 1890 werd ontdekt. In Nederland wordt het nu populairder, maar in Japan is het al sinds de jaren vijftig op de markt. Dat is niet voor niets, want deze superalgen hebben een hoop te bieden. Bladgroen is chlorofyl, zoals dat heet, en dat is cruciaal als het aankomt op de gezondheid. Niet zonder reden zijn groene groenten zo goed voor ons!

Wist je dat chlorofyl…

  • Ontgift, ontslakt en reinigt?
  • Het lichaam beschermt tegen schadelijke stoffen?
  • De stoelgang stimuleert?
  • De gevolgen van veroudering afremt?
  • Maakt dat ijzer beter kan worden opgenomen in het bloed?
  • De hoeveelheid calcium in het lichaam op peil houdt?

Spirulina en chlorella belasten de maag niet, aangezien ze geheel natuurlijk zijn. Ook verminderen ze je hongergevoel, versterken ze het immuunsysteem en bevatten de eencellige organismen meer dan twintig belangrijke vitaminen, mineralen en aminozuren.

Gratis e-book van auteur Mike Adams voor jou

En dat is nog maar het topje van de denkbeeldige ijsberg! Mike Adams, die ook al een boek schreef over het voorkomen en afremmen van diabetes, schreef een e-book over deze geniale algen. Interesse? Je kunt het hier gratis downloaden! De auteur stelt dat zowel spirulina als chlorella onder andere kanker, hartkwalen, depressie en diabetes kunnen helpen voorkomen. In zijn e-book lees je er alles over.

Terug naar de natuur

Onze huidige manier van leven is op vele manieren bewonderenswaardig en bijzonder, maar niet alles is even goed voor ons. Steeds vaker worden we blootgesteld aan giftige stoffen, ongezond voedsel en vooral ook stress. Het vraagt nogal wat van het lichaam, dat elke dag weer hard voor ons werkt. Wellicht kent die keerzijde toch een positieve kant, want steeds meer mensen worden zich bewust van de beperkingen. Steeds meer mensen realiseren zich bovendien dat de natuur, waarmee we nauwelijks nog een band onderhouden, ons waanzinnig veel te bieden heeft. Langzaam maar zeker keren we terug naar de natuur, maar dan als de ontwikkelde en moderne mensen die wij vandaag de dag zijn. Mooi, vind je ook niet?

Spirulina? Chlorella? Laat je informeren!

Als je overweegt gebruik te maken van spirulina of chlorella, is het een goed idee om op internet eens rond te speuren. Er is zat informatie te vinden, en ook kom je vandaag de dag relatief gemakkelijk in contact met mensen die hier alles van weten. Laat je informeren en bezoek eventueel ook eens een reformwinkel of biologische supermarkt, om te vragen naar spirulina en chlorella en de werking en effecten hiervan. Zo werk jij straks goed geïnformeerd aan je gezondheid. Dat is wel zo prettig, toch?

Bronnen:
Mens en Gezondheid
Groene Dag

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsenÍ