Biologisch, heel logisch – deel 3 van 3

appel_water_spetters

Biologisch eten voor beginners

 

Deel 3

 

Na mijn periode van experimenteren met biologische voeding, volgen hier wat conclusies en tips. Deze kun je in je achterhoofd houden, als je zelf op onderzoek uitgaat. Soms is het even zoeken en in sommige gevallen is het net iets duurder, maar als je goed luistert naar je lichaam – en let op de verschillen – is het wél de moeite waard. Het is tijd dat eten weer een avontuur wordt, vind je ook niet? Deze tips helpen je hopelijk wat op weg, maar zet vooral je eigen stappen op dit verfrissende en natuurlijke pad!

 

Help, wat ben ik opeens bewust!

Opvallend vond ik het feit dat er, met het biologisch eten, langzaam aan meer veranderde. Ik ging glas (tijdelijk, zo bleek later) apart verzamelen en weggooien, ik kocht biologische shampoo en conditioner, en producten als Neutral wasmiddel en Sanex Zero% douchegel. Ik nam braaf mijn eigen tas mee naar de supermarkt, of kocht een papieren tas in plaats van een plastic tas. Het ontging me bijna dat iemand zelfs ecologisch afwasmiddel en wc-papier kocht. O, wacht… dat was ik! Om je wat op weg te helpen, heb ik in elk geval een top 10 samengesteld. De meeste producten zijn gewoon in de supermarkt te koop: om de eerste stappen tegelijkertijd wat kleiner te maken. Wel zo handig, toch? Probeer de producten zeker eens uit en wie weet kom ik je binnenkort in de supermarkt tegen, briesend en vloekend: op zoek naar die ene onvindbare biologische bloemkool…

 

Biologische voedingsmiddelen – mijn top 10

  1. Oerbrood Origine – te koop in de meeste supermarkten
  2. Koffiepads, Biorganic – te koop in de supermarkt
  3. Honingwafels, De Rit – o.a. te koop bij De Tuinen
  4. Jam, Biorganic – te koop in de supermarkt
  5. Aardbei-appelsap, Zonnatura – te koop in de supermarkt of bij De Tuinen
  6. Appels, Biofruit – te koop in uiteenlopende supermarkten
  7. Pompoensoep, Unox – te koop in de supermarkt
  8. Hazelnootpasta, Biorganic – te koop in de supermarkt
  9. Appelmoes, Puur & Eerlijk – Albert Heijn
  10. Mediterrana paté, Tartex – te koop bij de bio-supermarkt

 

Twee producten vergeleken…

Pindakaas

De biologische pindakaas van Biorganic is in vele supermarkten te koop en wel te eten, maar het heeft een wat bijzondere smaak. Als je Calvé pindakaas gewend ben, dan laat je de pindakaas van Biorganic liever staan. De variant van puur & eerlijk daarentegen, vind ik absoluut goed te doen. Tip 1 dus!

 

Appelmoes

Ik ben gek op appelmoes, maar de laatste tijd heb ik ervaren dat er best wat verschillen aanwezig zijn. De appelmoes van Biorganic is lekker, maar niet fantastisch. Ook Hak heeft inmiddels een biologische variant, maar die vond ik behoorlijk zoet. En dan komen we weer uit bij de appelmoes van puur & eerlijk… maar die plaats ik toch echt met stip op nummer 1.

 

Handige websites!

Op internet kun je veel informatie vinden, ook als je overweegt biologisch te gaan eten. Biologica is een waanzinnig informatieve website, die je meer vertelt over het hoe, wat, waar en waarom van biologisch eten. Op natureandmore.com kun je kijken waar jouw biologische appel of peer vandaag komt! Een groente- of fruitabonnement bestel je gemakkelijk op odin.nl en De Weegschaal is een geweldige site, waar je heerlijke producten op eenvoudige wijze kunt bestellen. Zo hoef je niet eens de deur uit, om gezond en lekker te eten! De Groene Passage in Rotterdam en EkoPlaza zijn zeker een bezoekje waard, en tot slot vind je bij De Tuinen lekkere én natuurlijke producten, op het gebied van verzorging en voeding.

 

www.biologica.nl

www.natureandmore.com

www.odin.nl

www.deweegschaal.nl

www.degroenepassage.nl

www.ekoplaza.nl

www.detuinen.nl

 

About In2health

Zorg goed voor je lichaam, je krijgt er maar 1! in2health.nl is opgericht door Rachid Tobi. Hij gaat verder waar ons basis onderwijs stop (en dus tekort in is geschoten volgens hem). Rachid is accountant van huis uit, heeft als freelancer ruim 7 jaar management rapportage systemen geïmplementeerd en daarnaast Acupunctuur, Fytotherapie en Natuurgeneeskunde gestudeerd. Zo bewijst hij hoe je van bankhanger in een ondernemend persoon kunt veranderen, als je maar goed voor je zelf zorgt. Want gezond van binnen is gezond en energiek van buiten. Rachid wilt via deze site bijdragen aan een brede gezonde bewustwording. Hij kan dit niet alleen, jij kunt helpen door dit artikel te delen, via de Social Media buttons onder ieder artikel dat jij goed vindt. Bedankt!

Het commentaar vak is gesloten.