Persoonlijk gezondheids- en voedingsadvies door Heleen Schellevis

‘Gezond leven begint bij gezond verstand’

 

Voedingscoach Heleen Schellevis

“Je gezondheid is je grootste goed. Het lijkt voor sommigen een vanzelfsprekendheid, maar dit is het zeker niet”, zegt natuurgeneeskundig therapeut Heleen Schellevis. Heleen is voor alle In2health lezers een voedingscoach en ‘vraagbaak’. We stellen Heleen in dit artikel aan je voor. Bovendien geeft ze enkele tips om je leven snel en eenvoudig gezond te maken, zodat je algehele fitheid met sprongen vooruit gaat!

Heleen is een levend voorbeeld van het oer-Hollandse gezegde ‘jong geleerd is oud gedaan’. Door de gezonde kennis die ze jaren geleden heeft opgedaan en doordat ze deze kennis langzamerhand heeft geïntegreerd in haar eigen leven, voelt ze zich nog steeds super fit. En dat straalt ze ook uit. Ze is bevlogen door haar persoonlijke ervaringen en opleidingen en ze geeft deze kennis met energie door aan mensen die op zoek zijn naar een gezonde(re) leefstijl.

Heleen benadrukt dat een gezond leven niet alleen met gewicht te maken heeft, maar met je algehele fitheid. “Het is goed om dit besef al op jonge leeftijd te hebben en in je gezondheid te investeren, des te meer profijt heb je er later van.”

“Iedereen zou moeten investeren in een gezonde basis. Daar heb ontzettend veel profijt van. Misschien kan de periode om klachten te overwinnen naarmate we ouder worden langer duren, maar het is nooit te laat om te beginnen! Het hoeft niet moeilijk te zijn; een gezond verstand is het begin. En met een beetje gezond eten en bewegen kom je al een heel eind.”

Je bent op In2health terechtgekomen, de interesse is er. De eerste stap heb je gemaakt… Maar hoe nu verder? Heleen: “Focus je in ieder geval niet op calorieën, niet op vetpercentages, maar kies voor producten waar je fit van wordt. Kies voor natuurlijke ingrediënten. Lees daarom etiketten! Wees je bewust van wat er in de producten zit. Hoe meer onnatuurlijke producten (bijvoorbeeld e-nummers) er op een productverpakking staan vermeld, hoe meer ‘troep’ er in je lichaam achterblijft. Stel jezelf ten doel zo min mogelijk afval in je lichaam achter te laten.”

De belangrijkste adviezen die Heleen je wilt meegeven om vandaag al met gezond verstand aan een gezonde leefstijl te beginnen:
1. maak een boodschappenlijstje voor de hele week en kom niet meer in de supermarkt.
2. ga een week lang een uur eerder slapen.
3. koop nóóit meer light-producten. Deze zijn gemaakt met onnatuurlijke toevoegingen en deze zijn voor je lichaam nauwelijks te verteren. De onnatuurlijke toevoegingen blijven als afval achter.

Door de jaren heen heeft ze veel ervaring opgedaan door anderen te helpen. Hierbij vindt ze het ontzettend belangrijk om iedere vraag persoonlijk te benaderen: “Elk antwoord op vragen over voeding of andere onderwerpen is maatwerk, omdat we te maken hebben met genen en persoonlijke eigenschappen.”

Heleen heeft veel kennis en ervaring met:
– de werking van voeding in ons lichaam
– afvallen door gezond te eten
– gezondheidsbevorderend levensplan
– zuren- en basenevenwicht
– de huid
– natuurgeneeskunde
– relativeringmethoden en technieken

Je kunt Heleen alles vragen en ze kan je overal mee helpen. En ons advies: gun jezelf de tijd. Haastige spoed is zelden goed!

Heleen zal In2health lezers van een persoonlijk gezondheids- en voedingsadvies voorzien en uiteenlopende vragen naar aanleiding van onze nieuwsbrief beantwoorden.

Tags:

About Mariëlle Wiemer

Mariëlle werkt vanuit het oog van de orkaan. Ze schrijft, interviewt en redigeert de hele dag. Speerpunten: de arbeidsmarkt, gezondheid en reizen. Ze heeft journalistiek gestudeerd, is zeer betrokken bij alles wat ze doet en ziekelijk nieuwsgierig. Streven naar mentale en fysieke gezondheid is voor haar een logische levenswijze.

Het commentaar vak is gesloten.