Fit4Free: Hoe je door meer te eten, zonder honger te hoeven lijden gezond afvalt en een fit en vitaal lichaam krijgt.

Fit4Free - in2health.nl
De nachtmerrie die afvallen heet…

Het begin is nog wel leuk. Vol overgave stort je je in het avontuur, omdat je weet welk doel je wilt bereiken: je wilt jouw ideale gewicht bereiken en een fit en vitaal lichaam krijgen. Dat vergt echter heel wat doorzettingsvermogen. Zo mag je ineens van alles niet meer: de meeste programma’s schrijven immers voor dat je moet korten op je calorieën.

Vaak ontstaat hierdoor een onaangenaam hongergevoel. De eerste weken kun je daar nog wel mee omgaan, omdat je ziet dat je afvalt. Helaas verlies je de eerste weken vooral vocht, waardoor je na die eerste weken vastloopt. Het wil niet meer en je favoriete eten heb je te lang links laten liggen. Het vergt nogal wat van je, je raakt je motivatie kwijt en je wordt hier niet vrolijker van. Vaak duurt het dan ook niet lang meer voordat je op zoek gaat naar iets om je honger te stillen en je goede gevoel terug te krijgen. Menselijk en heel begrijpelijk, maar hierdoor verval je wel weer in je oude patronen…

Je spijsvertering heeft door dit calorie-arme dieet geleerd, zuinig om te gaan met de kleinere hoeveelheid energie die je binnen krijgt. Val je opeens terug op je oude eetpatroon, dan komen het vocht en vooral de kilo’s er nog sneller aan dan voorheen. De situatie is nu verergert.

Je doet een nieuwe poging, nu zo’n populair eiwitdieet. De kilo’s vliegen ervan af en je verliest veel gewicht, maar je krijgt er ook veel ongewenste cadeaus voor terug. Potentiële risico’s op de lange termijn zijn dan ook:

Start vandaag nog

  • broos haar;
  • zwakke nagels;
  • een vale, droge huid;
  • en constipatie, waardoor je moeilijk naar de WC kunt.

Je bioritme is nu compleet ontregeld en als je niet oppast heeft dit dieet nog grotere gevolgen voor je hormoonhuishouding, je gezondheid en je toekomstige (jojo-)gewicht.

Omdat je nu 2 kunstjes hebt geleerd, maar nog steeds niets weet over je spijsvertering en hormoonhuishouding, weet je niet hoe je nu doeltreffend voor je lichaam kunt zorgen.

Je gewicht schommelt nu nog meer dan voor de diëten en door dit jojo-effect ga je in het ergste geval nog geloven dat het aan je genen of DNA ligt. Je gaat geloven dat je niet slank kunt zijn, laat staan dat een fit en vitaal lichaam voor jou is weggelegd.

Is dit verhaal herkenbaar?

9 van de 10 mensen die een snel dieet volgen (lees: een kunstje leren, want dat is het in feite!) zitten binnen 1 á 2 jaar weer op hun oude gewicht. De volgende vragen waren op voorhand niet beantwoord: Wat, Wanneer, Hoe en Waarom. Dus een consistente verandering (oftewel: een leermoment) is er niet. Dit is een essentieel verschil tussen reguliere diëten en mijn Power2You-programma! Bovendien houd je tijdens het Power2You-programma digitaal je gezondheid bij, stimuleer je je mindset, en volg je (gewoon thuis!) makkelijke trainingsinstructies.

Het Fit4Free-programma is het voorprogramma waarin ik je Gratis video’s, recepten en uitleg toe stuur. Het zal een heleboel van jouw vragen over gezondheid en vitaliteit beantwoorden. Bovendien weet je dan meteen of mijn lesmethode jouw aanspreekt. Iedere mail zal gemiddeld 3 tot 5 minuten van je tijd innemen, maar zal zich direct terugbetalen in jouw energie huishouding. Daarvoor moet je ze dan nog wel in de praktijk brengen!

Wat kun je verwachten in Fit4Free:

Responsive-F4F

check-groenIk leg je de onbekende oorzaak van overgewicht uit. Waarom voelen we ons doorgaans futloos en niet energiek?

check-groen

We gaan de eerste gezondheidsmythes over vis, groente en fruit ontrafelen. Denk je dat dit gezond is? Het kan je gezondheid juist schaden!

check-groenIk laat je één van mijn favoriete vitaliteitsontbijten zien en ik geef je mijn super snel recept voor een gezond en snel avondmaaltijd (met toetje).

check-groenBovendien laat ik je zien dat gezond bewegen geen extra tijd hoeft te kosten en vertel ik je over mijn “NBT-theorie”.

check-groenHoe kun je jezelf nou behoeden tegen de nachtmerrie die afvallen heet en hiermee het jojo-effect tegen gaat?

check-groenIk laat je zien dat afvallen niet gepaard hoort te gaan met uithongeren en dat snacken zelfs goed voor je kan zijn.

Start vandaag

Trackbacks/Pingbacks

  1. Een nieuw jaar bijna begonnen - In2health.nl@ in2health - januari 1, 2014

    […] Fit4Free Challenge […]