[F4F] Afvallen hoort niet gepaard te gaan met uithongeren

Zoals je op m’n website vast al hebt begrepen, is het korten op calorieën de reden dat veel mensen hongerlijden tijdens het lijnen. Ik wil je graag laten zien wat de risico’s daarvan zijn en… dat er andere alternatieven zijn. Ook heb ik een belangrijke vraag voor je:

Snacken mag, op je snackdag!

Het is zelfs zo, dat je tijdens Power2You 1 dag in de week verplicht alles moet eten, waar je die week trek in hebt gehad.
Zo’n dag helpt je namelijk niet alleen mentaal vol te houden, maar zorgt er ook voor dat je lichaam niet went aan je hoogwaardige voedingspatroon en lui wordt (en stopt met het verliezen van vet, als dat een doel van je is).

Ik leg je graag uit hoe dat werkt, hoe je veerkracht opbouwt. Voor wie het interessant vindt, leg ik ook de technische kant uit: waarom is snacken verantwoord?

Hoe doe je dat?

Gezond eten is een beloning voor je hele lichaam. Die ene dag in de week dat je zondigt is een beloning voor je smaakpapillen en dit kan je een goed emotioneel gevoel geven. Hoewel dit niet in de buurt komt van het langdurige effect van meer energie, is het toch fijn om zo nu en dan te zondigen en van de ‘verboden vruchten’ te proeven. Dat betekent niet dat gezond eten niet lekker kan zijn.

Ik ben een echte levensgenieter en continu op zoek naar verantwoorde gezonde producten. Die deel ik met je via de recepten in het Power2You-programma. Maar zolang je de keuze en de afwisseling hebt, voelt het niet als dwang en is de discipline gemakkelijk vol te houden. Dit (gemakkelijk) volhouden heeft bovendien een enorme impact op je zelfbeeld. Bereid jezelf voor op succes en niet op falen! Doelen moeten haalbaar en leuk blijven, anders raak je er snel op uitgekeken.

Veerkracht

Inmiddels ben ik verslaafd aan de ‘energieke trip’ die het gevolg is van een lekkere en gezonde manier van leven en eten, en inmiddels heb ik met mijn voedings- en beweegpatroon de veerkracht opgebouwd om zonder consequenties zo nu en dan goed uit de band te springen. Het heeft op die manier geen langdurige negatieve gevolgen, want, tja… Chinees of die nuggets van de McDonalds, die lust ik ook hoor. Zo nu en dan uit de band springen is juist goed voor de veerkracht van je stofwisseling en niet te vergeten: je mindset!

De technische uitleg

Als we alleen op de calorieën letten, missen we een heleboel andere nuttige stoffen in onze voeding. Bovendien wordt je hormoonhuishouding in de war geschopt en gaat je leptineniveau omlaag. Een laag leptineniveau zorgt ervoor dat je energieverbruik wordt beperkt, dus je verbrandt minder. Je basismetabolisme (je interne verbrandingsmoter) gaat hierdoor omlaag, en bovendien stijgt er een onblusbare honger naar koolhydraten (= suikers) waardoor afvallen alleen nog lukt als je vastgebonden wordt aan de radiator. Daarom is het bewust inplannen van een snackdag geen taboe, maar juist noodzakelijk voor een gezond slank en vitaal lichaam.

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsenÍ