[F4F] Van mijn fouten kun je leren

Wie ben ik en waarom vertel ik je dit? 

Je zult je na die [F4F] e-mails misschien afvragen wie ik ben.

Mijn naam is Rachid Tobi en ik ben vitaliteitscoach. Al jaren ben ik gefascineerd door alles wat met voeding en vitaliteit te maken heeft.

Ik heb opleidingen op dit gebied gevolgd (acupunctuurfytotherapie en natuurgeneeskunde), en was verbaasd over de impact die simpele veranderingen hebben op onze vitaliteit en gezondheid. Tegelijkertijd was ik teleurgesteld over hoe ons basisonderwijs tekort is geschoten als het gaat om wat we weten over onze voeding en gezondheid. Daarom richtte ik zeven jaar geleden in2health.nl op. Met succes, als ik kijk naar de vele duizenden die onze site maandelijks bezoeken en daar relevante informatie vinden voor hun gezondheid. (We zijn bijna die magische grens van 10.000 per maand voorbij. YES!)

Ik run 5 bedrijven en heb meer dan voldoende energie… 

Energie heb ik voldoende. Ik run 4 internetbedrijven en daarnaast werk ik regelmatig als freelancer. Waarom zeg ik dit? Heel simpel: om je te laten zien wat er mogelijk is als je een fit en vitaal lichaam hebt, als je geniet van een optimale gezondheid. Maar, ook in mijn geval is dat absoluut niet altijd zo geweest hoor!

Eczeem, kinderreuma en allergieën

Als peuter begon het met eczeem, als tiener had ik kinderreuma, continu bloedneuzen en vervelende allergieën. Dat was niet alles. Ik had weinig energie, voelde me vaak slap en lusteloos, en werd daar op een gegeven moment behoorlijk depressief van. Had ik daar een reden voor? Niet echt, zou je denken. Ik werd opgevoed in een gelukkig gezin en had leuke vrienden en vriendinnen. Ik had dus niets te klagen.

Fitter dan ooit en eindelijk vrij van allergieën en reuma!

In het reguliere circuit waren er geen oplossingen voor mijn allergieën en depressie, totdat mijn moeder me naar een natuurgeneeskundige bracht. Vanaf dat moment ging ik anders eten en wat denk je? Ik voelde me fitter dan ooit, puur door die nieuwe eetgewoonte! Ook de allergieën en zelfs de kinderreuma verdwenen als sneeuw voor de zon. Dat was het moment waarop ik ontdekte dat ik met de juiste voeding veel meer uit het leven kon halen.

Ook in ons gezin hadden we te maken met overgewicht, maar door deze begrijpelijke en simpele aanpassingen, behoorde dit automatisch voorgoed tot het verleden.

Wie houdt wie nu voor de gek?

Na mijn studie (accountancy) ben ik me meer gaan verdiepen in gezondheid en voeding. Door de studies fytotherapie, natuurgeneeskunde en acupunctuur ben ik pas echt gaan begrijpen hoe ons lichaam werkt. Hierdoor ging ik inzien hoe we in de maling worden genomen door de voedselindustrie, hoe “gewone” voeding aanzet tot vetaanmaak (voor wie het gemist heeft: video xeno-oestrogeen), en nog een heleboel (kleine en grote) feiten die een wereld van verschil betekenen voor je gewicht, energie en weerstand.

In plaats van een dip na het eten voel je je fit en vitaal!

Ik eet wat ik lekker vind en ja, ook ik moest in het begin een beetje wennen aan het nieuwe voedselpatroon. Vooral de voedselcombinaties die je gebruikt of vermijdt voor een optimale verbranding en vertering, en het feit dat afvallen niets met hongerlijden te maken heeft (vertel ik je nog in Fit4Free), waren echte eye-openers voor mij. In plaats van een dip na het eten voel ik me verzadigd, fit en vitaal!

Meten is Weten

Door mijn liefde voor cijfertjes en ervaring met managementrapportagesystemen (die ik als freelancer opzet en implementeer voor grote bedrijven), heb ik een digitaal voedings- en beweegdagboek ontwikkeld (www.voedingmeten.nl) waarin je de inname en verbranding van je energie, vitamine en mineralen kunt analyseren en overschotten of tekorten kunt signaleren.

Persoonlijke Voedingsdashboard

We hebben in de loop der jaren alle bekende diëten geanalyseerd en zagen de sterke punten, maar vooral de tekortkomingen. Deze kennis en cijfers hebben ook verwerkt in de Power2You en Personal Power Programma’s.

Omdat mensen mij regelmatig vragen wat mijn geheim is, waarom ik zo veel kan eten zonder een gram aan te komen, en hoe het komt dat ik altijd zo energiek ben, heb ik deze videocursussen opgezet. Zo kan ik je op een leuke, makkelijke en effectieve manier helpen.

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsenÍ