Zes energieverhogende voedingsmiddelen

smoothies

Verhoog je energie met juiste voeding

Je hebt van die werkdagen die langer lijken te duren dan andere, vooral als je energie ver te zoeken is. In slaap vallen tijdens het werk is niet handig, maar je kunt er iets aan doen. Er zijn namelijk voedingsmiddelen die je direct energie geven, slaperigheid verminderen én zorgen voor een verzadigd gevoel. In2health zet een aantal energieverhogende voedingsmiddelen voor je op een rij.

Yoghurt

Producten als yoghurt zijn rijk aan magnesium. Onderzoek heeft aangetoond dat magnesiumrijke voedingsmiddelen je energiepeil omhoog kunnen brengen. Bovendien bevat yoghurt calcium; magnesium en calcium werken vooral bij de energieproductie nauw met elkaar samen.

Hummus

Hummus is verkrijgbaar in vele smaken, is een waardevolle bron van proteïne en bevat weinig calorieën. Naar smaak kun je er wat verse peper aan toevoegen om er een lekkere dip van te maken. Dit maakt hummus tot een heerlijke oppepper op andere momenten van vermoeidheid of gebrek aan energie.

Hazelnoten

Deze lekkere nootjes bevatten onverzadigd vet, wat zorgt voor omega-3 en omega-6 vetzuren. Deze gezonde vetzuren houden je scherp en dus zijn hazelnoten een hele goede optie voor het moment waarop je je aandacht begint te verliezen.

Havermout

Havermout is een belangrijke bron van ijzer en vezels. Bovendien bevat het weinig vet. Havermout geeft je een verzadigd gevoel, het is lekker én gezond!

Popcorn

Sla een voorraadje (vetarme) gepofte maïs in en je beschikt op elk gewenst moment van de dag over een gezond tussendoortje dat vol zit met vezels en je snel een verzadigd gevoel geeft.

Fruit

Natuurlijk is fruit erg gezond. Het zit boordevol vezels, vitaminen, mineralen en koolhydraten die je energiepeil omhoog brengen. Bananen bevatten tevens ‘gezonde koolhydraten’. Deze koolhydraten zorgen voor een verzadigd gevoel en onderzoek heeft aangetoond dat ze je zelfs helpen bij het afvallen.

Gezonde koolhydraten leveren, in tegenstelling tot slechte koolhydraten, een lang vol gevoel en lange tijd meer energie. Meer weten over gezonde koolhydraten? Bekijk ons Koolhydraten recepten book: Hierin staat welke voedingsmiddelen gezonde koolhydraten bevatten, waarom dit gezonde koolhydraten zijn, en tevens vind je hierin 25 gemakkelijke én lekkere recepten.

Gerelateerde artikelen:

Meer lezen over Gezonde tussendoortjes.
Meer lezen over Groenvoer voor de hersenen!
Meer lezen over Voeding en vermoeidheid.

Tags:

About In2health

Zorg goed voor je lichaam, je krijgt er maar 1! in2health.nl is opgericht door Rachid Tobi. Hij gaat verder waar ons basis onderwijs stop (en dus tekort in is geschoten volgens hem). Rachid is accountant van huis uit, heeft als freelancer ruim 7 jaar management rapportage systemen geïmplementeerd en daarnaast Acupunctuur, Fytotherapie en Natuurgeneeskunde gestudeerd. Zo bewijst hij hoe je van bankhanger in een ondernemend persoon kunt veranderen, als je maar goed voor je zelf zorgt. Want gezond van binnen is gezond en energiek van buiten. Rachid wilt via deze site bijdragen aan een brede gezonde bewustwording. Hij kan dit niet alleen, jij kunt helpen door dit artikel te delen, via de Social Media buttons onder ieder artikel dat jij goed vindt. Bedankt!

Het commentaar vak is gesloten.