Crisis? Meer calorieën graag!

Moeder kind blij

Onderzoekers aan de universiteit van Miami toonden met uiteenlopende experimenten aan dat we in slechte tijden meer voedsel eten dat rijk is aan calorieën. Resultaten van dit onderzoek zijn gepubliceerd in het tijdschrift Psychological Science.

‘Leef bij de dag’-boodschap maakt hongerig
Zo werd een experiment uitgevoerd waarbij deelnemers tussen de regels door boodschappen als ‘leef bij de dag’ meekregen. Deze mensen aten maar liefst 40 procent meer dan de controlegroep die met neutrale woorden was toegesproken. “Door al het negatieve nieuws rondom onder andere de economie, zijn mensen dus ook geneigd om meer te eten uit een soort overlevingsdrang,’ zo stelt onderzoeker Juliano Laran.

Eten om te overleven
Slechte tijden zorgen er blijkbaar voor dat we onbewust gericht raken op overleven. Toch wordt het calorierijke voedsel wellicht niet voor niets ‘comfortfood’ genoemd. Het is niet alleen een kwestie van de onbewuste keuze voor voeding waarop je lang kunt teren, maar ook een kwestie van op gevoel kiezen. Als er geen consequenties zijn, als je echt leeft bij de dag, waarom zou je dan geen ongezonde keuzes maken die normaliter op de lange termijn een verontrustend destructieve uitwerking kunnen hebben?

Gericht op calorieën, niet op smaak
Tijdens dit onderzoek bleek in elk geval duidelijk dat de deelnemers echt verlangden naar het aantal calorieën en niet naar de smaak van de producten. Zo werd in een experiment bepaalde deelnemers verteld dat zij caloriearme chocolade aten, en deze groep at niet extra veel chocolade nadat zij onbewust werden beïnvloed met ‘leef bij de dag’-boodschappen. Deelnemers die normale chocolade aten daarentegen, aten wel meer chocolade.

‘De onderzoeken maken duidelijk dat de smaak niet de aanleiding was voor deze reacties, maar dat het een verlangen naar calorieën was,’ aldus Laran, die tevens aangeeft dat luisteren naar deprimerende nieuwsberichten hetzelfde effect zou kunnen hebben. Wie dus graag minder calorieën wil nuttigen, doet er wellicht goed aan het nieuws te vermijden.

Bronnen:
Science Daily
Gezondheidsnet
Daily Mail

 

Kies ook voor meer, voor beter, voor gezonder, VOOR JEZELF! Doe mee, ervaar ons mooiste programma ooit, en creëer het lichaam dat je verdient!

 

POWER 2 YOU!

Van In2health, voor jou.

Power2You: Creëer het lichaam dat je verdient!
Het Power2You-Programma van in2health is een online gezondheidscursus met:
check-groenMeer dan 21 kort en bondig, modulair opgebouwde video’s:
over voeding, gezondheid, ons lichaam en de onderlinge relaties.

check-groenJe wordt van begin tot einde aan de hand genomen:
met recepten, een persoonlijke voedingsdashboard en coaching.

check-groenOok bevat de cursus een 9 delige ‘Sport4You‘ video module, door arts en sportcoach Ashwyn Schotborg:
om verbranding, conditie en weerstand te verhogen en blessures te voorkomen.

check-groenEn bevat de cursus een 5 delige ‘MasterYourMind‘ video module, met online werkboek, van NLP coach Astrid Davidzon:
om valkuilen bloot te leggen en succes te waarborgen.

Wij wensen dat jij je gezondheid in de best mogelijke handen legt: de jouwe! Door jouw te leren hoe je meer energie uit het leven, je voeding en je lichaam kunt halen, heb je alle middelen voor handen om gezond af te vallen, voor nu en voor de lange termijn. Je wordt van begin tot einde begeleid en gemonitord, je zult hele rare sprongen moeten maken als deze kilo’s er weer aan komen. Bekijk het Power2You-programma en doe ook mee!

Tags:

About In2health

Zorg goed voor je lichaam, je krijgt er maar 1! in2health.nl is opgericht door Rachid Tobi. Hij gaat verder waar ons basis onderwijs stop (en dus tekort in is geschoten volgens hem). Rachid is accountant van huis uit, heeft als freelancer ruim 7 jaar management rapportage systemen geïmplementeerd en daarnaast Acupunctuur, Fytotherapie en Natuurgeneeskunde gestudeerd. Zo bewijst hij hoe je van bankhanger in een ondernemend persoon kunt veranderen, als je maar goed voor je zelf zorgt. Want gezond van binnen is gezond en energiek van buiten. Rachid wilt via deze site bijdragen aan een brede gezonde bewustwording. Hij kan dit niet alleen, jij kunt helpen door dit artikel te delen, via de Social Media buttons onder ieder artikel dat jij goed vindt. Bedankt!

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsenÍ