Gezonde leefstijl ook op latere leeftijd supereffectief

Gezonde leefstijl op latere leeftijd

Een gezonde en actieve leefstijl na je zeventigste verhoogt je levensverwachting, zo blijkt uit een Zweedse studie die de leefstijl van 1.810 mensen van 75 jaar en ouder onder de loep nam. De resultaten van het onderzoek dat de wetenschappers van het Karolinska Instituut deden, is gepubliceerd op de website van het Britisch Medical Journal.

Mannen die gezond leven leven 6 jaar langer
Dat gezond en actief leven absoluut een verschil kan maken, blijkt overduidelijk uit dit onderzoek. Zo leven mannen met de gezondste leefstijl maar liefst 6 jaar langer dan mannen van 75 jaar en ouder die ongezond leven. Vrouwen met een actieve en gezonde leefstijl leven gemiddeld 5 jaar langer.

Inzicht in het effect van de leefstijl op latere leeftijd
Dat overgewicht, roken, veel alcohol en weinig beweging ongezond zijn en de levensverwachting doen afnemen, dat weten we al lang. Hoeveel invloed de leefstijl echter heeft als men de 75 is gepasseerd, dat was nog onduidelijk. Om die reden werd een aanzienlijke groep mensen van 75 jaar en ouder gedurende maar liefst 18 jaar lang gevolgd.

Rokers stierven gemiddeld een jaar eerder, maar mensen die op middelbare leeftijd stopten met roken leefden vrijwel even lang als mensen die nooit een sigaret hadden aangeraakt. Dat het aanmeten van een gezonde leefstijl op elk moment meer dan de moeite waard is, daarover bestaat geen twijfel. Zelfs als je ouder bent dan 85 jaar en kiest voor een gezondere manier van leven, stijgt je levensverwachting met maar liefst 4 jaar.

Bronnen:
Gezondheidsnet
BBC

Kies ook voor meer, voor beter, voor gezonder, VOOR JEZELF! Doe mee, ervaar ons mooiste programma ooit, en creëer het lichaam dat je verdient!

 

POWER 2 YOU!

Van In2health, voor jou.

Power2You: Creëer het lichaam dat je verdient!
Het Power2You-Programma van in2health is een online gezondheidscursus met:
check-groenMeer dan 21 kort en bondig, modulair opgebouwde video’s:
over voeding, gezondheid, ons lichaam en de onderlinge relaties.

check-groenJe wordt van begin tot einde aan de hand genomen:
met recepten, een persoonlijke voedingsdashboard en coaching.

check-groenOok bevat de cursus een 9 delige ‘Sport4You‘ video module, door arts en sportcoach Ashwyn Schotborg:
om verbranding, conditie en weerstand te verhogen en blessures te voorkomen.

check-groenEn bevat de cursus een 5 delige ‘MasterYourMind‘ video module, met online werkboek, van NLP coach Astrid Davidzon:
om valkuilen bloot te leggen en succes te waarborgen.

Wij wensen dat jij je gezondheid in de best mogelijke handen legt: de jouwe! Door jouw te leren hoe je meer energie uit het leven, je voeding en je lichaam kunt halen, heb je alle middelen voor handen om gezond af te vallen, voor nu en voor de lange termijn. Je wordt van begin tot einde begeleid en gemonitord, je zult hele rare sprongen moeten maken als deze kilo’s er weer aan komen. Bekijk het Power2You-programma en doe ook mee!

Tags:

About In2health

Zorg goed voor je lichaam, je krijgt er maar 1! in2health.nl is opgericht door Rachid Tobi. Hij gaat verder waar ons basis onderwijs stop (en dus tekort in is geschoten volgens hem). Rachid is accountant van huis uit, heeft als freelancer ruim 7 jaar management rapportage systemen geïmplementeerd en daarnaast Acupunctuur, Fytotherapie en Natuurgeneeskunde gestudeerd. Zo bewijst hij hoe je van bankhanger in een ondernemend persoon kunt veranderen, als je maar goed voor je zelf zorgt. Want gezond van binnen is gezond en energiek van buiten. Rachid wilt via deze site bijdragen aan een brede gezonde bewustwording. Hij kan dit niet alleen, jij kunt helpen door dit artikel te delen, via de Social Media buttons onder ieder artikel dat jij goed vindt. Bedankt!

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsenÍ