Voedingsmeter

Overgewicht Emo-eten Self-Help

“Zoals ik het zie, doe je dagelijks een van deze twee dingen;
je bouwt aan je gezondheid of je creëert ziekte in jezelf.”

– Adelle Davis

De ongezouten waarheid..

Wist je dat:

 • ons eten ons ziek maakt?
 • Nederland ondervoed is en 1 op de 2 Nederlanders toch last heeft van overgewicht?
 • we in Nederland samen 70 miljoen kilo te zwaar zijn?
 • dit maar liefst 135 zwembaden vol met vet zijn?
 • ruim 1 op de 3 mensen in de loop van zijn leven kanker krijgt?
 • dit aantal volgens de KWF Kankerbestrijding nog steeds groeit?
 • volgens het Diabetes Fonds maar liefst een miljoen Nederlanders suikerziekte hebben?
 • driekwart van die mensen zich ervan bewust is en een kwart niet, terwijl hun lichaam wel wordt aangetast?
 • gevallen van diabetes onder jongeren in de afgelopen tien jaar bijna is verdrievoudigd?

Deskundigen aan het woord

“Om diabetes, hart- en vaatziekten en nierfalen te voorkomen, moeten dezelfde risicofactoren worden aangepakt,” stelt het Diabetesfonds. De Hartstichting  benadrukt dat gezond leven het risico op hart- en vaatziekten aanzienlijk verlaagt, en uit onderzoek is gebleken dat bepaalde leefgewoonten het risico op een aantal soorten kanker vergroot. “74% van de kankerpatiënten hadden voorkomen kunnen worden door het aannemen van een gezondere leefstijl,” zegt L. van Gennip van het Nationaal Programma Kankerbestrijding.

Stichting preventie diabetes: “Diabetes type 2 is in bijna 90 procent van de gevallen te voorkomen. De hoofdoorzaken van de ontwikkeling van diabetes zijn voeding en beweging.” Het RIVM stelt dat ongezond eten en overgewicht rechtstreeks verband houden met hart- en vaatziekten op latere leeftijd.

Dat is de ongezouten waarheid. Gelukkig hebben we een keuze, en kunnen we elke dag opnieuw kiezen voor een manier van leven die bijdraagt aan onze gezondheid. Sterker nog, we kunnen ieder moment kiezen!

Het goede nieuws

Er is dus iets aan te doen en dat is nog eenvoudig ook! Het is een feit, dat 74 tot 90 procent van onze gezondheidsproblemen (zoals kanker, diabetes, hart- en vaatziekten) te voorkomen zijn. Niet alleen leven we onnodig korter, maar ook de kwaliteit van onze laatste levensjaren wordt er negatief door beïnvloed. Wij geloven dat als men op de voeding let, dit dagelijks 88 doden als gevolg van kanker,  96 doden als gevolg van hart- en vaatziekten en 7 doden als gevolg van diabetes zou schelen.

We worden in de maling genomen door onze voedselindustrie en zolang onwetendheid de overhand heeft, zal hieraan weinig veranderen. Wij openen graag ogen, zodat steeds meer mensen zich bewust zijn van wat zij eten. Wij hebben daar de tools voor ontwikkeld.

De In2health voedings- en beweegmeter

Balance your life, get in2health: it’s so easy!

Krijg je voldoende van de juiste voedingsstoffen binnen? Helpen deze jou afvallen, groeien of juist op gewicht blijven? Verbrand je wel alles wat je eet? We weten pas precies wat we eten door het te meten! We vertellen je graag wat er in jouw eten zit. Snel, gemakkelijk en op een mooi overzichtelijke manier. Zo ben je, waar en wanneer jij wilt, op de hoogte. Professionele begeleiding is bovendien slechts enkele klikken van je verwijdert!

Bij alles wat we eten zouden we ons af moeten vragen: voed ik mijn lichaam of vergiftig ik mijn lichaam? Met de beschikbare kennis van ziekmakers en d.m.v. de voedingsmeter deze meetbaar te maken, kan zo gemakkelijk en overzichtelijk een gezondere levensstijl gestimuleerd worden. Wij analyseren overigens niet alleen je voedingspatroon. We helpen je bij het totaalconcept: voeding, lichaam en geest.

 • Meet wat je eet, stel dagelijkse recepten in, favorieten, en jouw persoonlijk (familie) recepten. Lekker makkelijk!
 • We berekenen jouw persoonlijke basismetabolisme (basisverbranding), net als bij de diëtist. Heb je een actieve baan, of een zittend beroep? Op welke dagen sport je? Stel het allemaal in en weet hoeveel je verbrand en hoeveel beweging je nog nodig hebt!
 • Wat zijn jouw valkuilen en wat heeft jou tegengewerkt? Iedereen heeft zijn eigen drijfveren, ontdek ze en implementeer ze in onze succesvolle technieken. Laat je mind voor je werken met ons ‘Gezonder met NLP’ e-Werkboek.

Snel, efficiënt en overal toegankelijk.
Profiteer kijk op de In2health voedingsmeter.

Of bekijk eerst de video uitleg

Doe met ons mee!
Balance your life, get in2health: it’s so easy!

 

Gerelateerde artikelen:

Meeste Nederlanders onterecht tevreden over gezondheid?
Gezond voedingspatroon voorkomt ziekte

Tags:

About Rachid Tobi

Rachid Tobi is initiatiefnemer en oprichter van in2health. Rachid is accountant van huis uit, heeft als freelancer ruim 6 jaar management rapportage systemen geïmplementeerd en daarnaast voor zijn eigen ontwikkeling Acupunctuur, Fytotherapie en Natuurgeneeskunde gestudeerd. Rachid wilt via deze site graag bijdragen aan een brede gezonde bewustwording. Hij kan dit niet alleen, jij kunt helpen door dit artikel te delen, via de Social Media buttons onder ieder artikel dat jij goed vindt. Bedankt!

Trackbacks/Pingbacks

 1. Gezond voedingspatroon voorkomt ziekte - In2health.nlin2health.nl - november 16, 2012

  […] Meeste Nederlanders onterecht tevreden over gezondheid? De ongezouten waarheid… […]

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsenÍ