Gezond afvallen met in2health is anders dan alle andere diëten

In2health is zeven jaar geleden opgericht, eigenlijk uit teleurstelling over hoe ons basisonderwijs tekort is geschoten als het gaat om wat we weten over onze voeding en gezondheid.

Door mijn liefde voor cijfertjes en ervaring met managementrapportagesystemen (die ik als freelancer opzet en implementeer voor grote bedrijven), heb ik een digitaal voedings- en beweegdagboek ontwikkeld (www.voedingmeten.nl) waarin je de inname en verbranding van je energie, vitaminen en mineralen kunt analyseren en zo overschotten of tekorten kunt signaleren.

Persoonlijke Voedingsdashboard

We hebben in de loop der jaren alle bekende diëten geanalyseerd en zagen de sterke punten, maar vooral de tekortkomingen. Deze kennis en cijfers hebben we verwerkt in de Power2You– en Personal Powerprogramma’s.

Personal Power (onderdeel van Power2You) heeft een natuurlijke basis en is een combinatie van de meest succesvolle diëten.

We hebben de gezonde en werkbare sterke punten samengevoegd tot een verbeterd en gemakkelijk vol te houden levenswijze van deze tijd:

Atkins: 

+ Verscheen in 1972 en was erg populair door zijn snelle resultaten.
–  Zonder de negatieve gevolgen (diarree, obstipatie, hoofdpijn en vermoeidheid) van eenzijdig eetpatroon van veel vet en eiwitten (dr. Atkins overleed zelf vroegtijdig aan zijn dieet).
= Door het slim afwisselen van eiwitten en de juiste koolhydraten, combineren we de positieve werking in het lichaam met een gezonde en gevarieerde voeding.

Montignac:

+ De eerste dieetgoeroe die op het belang van de glycemische index wees en toch een ‘pretdieet‘ wist te creëren dat men lang kon volhouden.
–  Moeilijk in stappen, door het aanleren van de glycemische index. Het onderscheid in goede en slechte koolhydraten hebben we al voor je gemaakt en ingevuld in onze recepten en video-uitleg van deze tijd.
= Geen tabellen leren, slechts 2 voedingscategorieën die ik je vrij simpel uitleg in de videocursus. Verder zijn de dag- en avondmenu’s al volledig ingericht op dit principe. Dus zelfs als je deze cursusonderdelen overslaat, gaat het gewoon goed.

Sonja Bakker:

+ Het populairste dieet van 2006 / 2007 met makkelijke recepten voor elke dag. En het recht op een SAS-dag.
–  Maar volledig gericht op calorieëntellen. Sonja kreeg ook vaak kritiek over de tekorten aan vitaminen, mineralen en juiste vetten in het door haar voorgestelde voedingspatroon.
= Wij hebben de makkelijke recepten juist gericht op vitaminen, mineralen en de juiste vetten, want deze zijn uitermate belangrijk voor je gezondheid en om gezond af te vallen.

WeightWatchers: 

+ Erg populair doordat iedere trainee die WeightWatchers volgt, het een ander ook kan uitleggen + door het Voedingsdashboard.
–  Oversimplificatie door een puntensysteem dat niet gericht is op vitaminen, mineralen en de juiste vetten.
= Op voedingmeten.nl richt ons dashboard zich op verbranding en de inname van calorieën, maar met name op vitaminen en mineralen en de juiste vetten. Met kleuren wordt aangegeven waar je aandacht moet liggen. Zo leer je geen kunstje, maar juist iets over je voedingspatroon. Onze online cursussen hebben dezelfde insteek: leer geen kunstje, maar leer zelf wat belangrijk voor jou is en maak je eigen bewuste keuzes.

Detox of vasten: 

+ Eeuwenoud en wordt gezien als een plotselinge en hevige reiniging.
–  De kortstondigheid en hevigheid van het vasten kan na het dieet  een contra-effect tot gevolg hebben, zowel mentaal als fysiek.
= Beter is je lichaam consequent de juiste voedingsstoffen geven, zodat het zich kan blijven reinigen.

Rawfood en vegetarisch dieet:

+ Bijzonder voedzaam, rijk aan vitaminen en mineralen.
–  Maar vaak arm aan vitamine B en vetten. Het wordt bovendien niet door iedereen als lekker en als een volledig voedingspatroon ervaren.
= Gecombineerd in je dagelijkse eetpatroon is er voldoende ruimte om hier en daar RAW in te passen.

Met Personal Power eet je 6 dagen in de week gezond, zodat je lichaam wordt gevoed en zich kan reinigen. Je voelt je fitter en energieker en schrik niet: ook je huid, haren en nagels profiteren daarvan! Wekelijks krijg je nieuwe recepten, waaruit je dagelijks kunt kiezen en… je kunt altijd terugvallen op 6 snelle recepten (voor op drukke dagen).

PersonalPower-3

6 dagen? Ja, gezond eten moet leuk zijn en niet als een verplichting voelen. In een gevarieerde voeding van tegenwoordig is ongezond bijna onvermijdelijk. Kies je echter voor al die ongezonde snacks op 1 dag (ja, je leest het goed), dan heeft dit het minst schadelijke effect. Het heeft zelfs 2 positieve effecten voor lichaam en geest, waardoor het ook nog langer vol te houden is.

Wekelijks eet je 2x vlees, 2x vis en 2x groenten, de dagrecepten zijn voornamelijk afgestemd op de juiste koolhydraten en vetten en veel vitaminen en mineralen.

Elke video brengt je een stuk dichterbij je bewuste voedingspatroon en leert je hoe je lichaam hierop reageert. Ik leg je uit hoe volgorde, samenstelling en simpele oefeningen bijdragen aan een gezond en vitaal lichaam.

Met het Power Talk-programma krijg je tevens toegang tot je persoonlijke voedingsdashboard (op voedingmeten.nl). Met gekleurde staafdiagrammen zie je snel welke nutriënten goed en minder goed voor je zijn en of je er voldoende van hebt binnengekregen. Ook krijg je antwoord op je waarin, waarom en hoeveel-vragen, en… je krijgt een coachingsessie om je vragen en persoonlijke situatie te bespreken.

in2h-slider-Power-Talk

Personal Power en Power Talk komen samen in het Power2Youprogramma, waarin je tevens het MasterYourMind-programma van NLP-coach Astrid Davidzon en het blessurevrije Sport4You-programma van arts en sportcaoch Aswhwyn Schotborg kunt volgen:

Power2You-4

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsenÍ