Voordelen en nadelen afvallen met Sonja Bakker

Hoe effectief en gezond is het dieet van Sonja Bakker? Kun je snel afvallen met dit dieet? En hoe zit het met gezond afvallen? Wat zijn de voor- en nadelen?

Voordelen van afvallen met Sonja Bakker: goed te doen, lekker overzichtelijk

‘Bereik je ideale gewicht’ is het boek van Sonja Bakker, waarin ze je weekmenu’s meegeeft. Die houd je aan, en zo doorloop je 9 weken waarin het draait om goede voeding en afvallen. De menu’s zijn gevarieerd en zo samengesteld dat je alle voedingsstoffen binnenkrijgt die je nodig hebt. Extra leuk: je mag soms ook gewoon iets lekkers. So far so good dus.

Een gemakkelijke manier van afvallen is het. Het dieet vergt relatief weinig tijd, inspanning en voorbereiding. Je wordt echt aan de hand genomen en krijgt de informatie die je nodig hebt. Dit is zowel de kracht als zwakte van het dieet. Wat gezond eten en bewegen is en hoe je daar je eigen weg in vindt, dat komt niet aan de orde. Dat maakt het lekker makkelijk, maar kan ook zorgen voor onnodig terugvallen: simpelweg omdat je niet hebt meegekregen hoe je dit kunt voorkomen.

Nadelen van afvallen met Sonja Bakker: onvolledig en te weinig brood, fruit en zuivel

Het Voedingscentrum is iets minder enthousiast, want zij vinden het dieet dat Sonja speciaal voor kinderen en tieners heeft samengesteld niet geschikt voor deze leeftijdsgroep. Dit omdat ze nog in de groei zijn en het Voedingscentrum stelt dat zij zo belangrijke voedingsstoffen mislopen.

Ook over het dieet voor volwassenen zijn de meningen verdeeld. Zo zou het onvolledig zijn en zou je te weinig brood, fruit en zuivel eten aldus het voedingscentrum. 800 tot 1000 calorieën per dag, dat is wat je eet, en dat is duidelijk wat aan de lage kant.

Niet zonder reden stellen voedingsdeskundigen dat je na afloop van het dieet snel weer aankomt, omdat je lichaam als een dolle achter alle plots beschikbare voedingsstoffen aangaat. ‘Ik sla ze maar snel op, want wie weet moet ik het straks opeens weer zonder doen.’ Logisch, maar voor jou niet handig. Je komt er door aan, en dat maakt de 9 weken van afvallen enigszins zinloos.

En, eh, heb ik niet ook vitaminen en mineralen nodig?

Een goede vraag, maar daar is eigenlijk geen aandacht voor. Ook beweging of de juiste mindset komt nauwelijks aan de orde. Zo ontbreken er cruciale factoren, die tezamen zouden kunnen zorgen voor een zeer succesvol dieet. Sonja Bakker is daarin echter niet de enige. Sterker nog: er is geen enkel dieet dat oog heeft voor alle factoren die cruciaal zijn als je snel, gezond en blijvend wilt afvallen. Tot nu toe althans, want met gepaste trots presenteren we jou ons meest briljante programma ooit!

Het antwoord: the best of In2health
afvallen zónder dieet

In2health heeft ruim 7 jaar ervaring op het gebied van gezondheid. We zijn cijferkauwers (and proud to be!) en hebben drie jaar geleden de voedingsmeter ontwikkeld: een tool om je voeding en gezondheid te meten en zo zelf alle controle te hebben, want meten = weten.

Wij onderzochten vele populaire diëten en ontdekten gaandeweg dat er 3 componenten thuishoren in een succesvol dieet. Die pijlers hebben we samengebracht en omgevormd tot ons meest briljante programma tot nu toe. The best of In2health. Van ons, voor jou!

Omdat er echter zoveel verschillende mensen met verschillende voorkeuren zijn, hebben we ons programma voor je opgesplitst. Zo kun je er dus voor kiezen om (eerst) aan 1 van de onderdelen te werken. Als dit nu net het ontbrekende puzzelstukje in jouw zoektocht naar gezond afvallen is, dan hoef je dus niet het hele programma aan te schaffen. Kijk, dat is wel zo prettig.

 

Voeding | Lichaam | Geest

(klik op bovenstaande links als je meer informatie wilt
over de afzonderlijke succescomponenten).

 

 

POWER 2 YOU!

Van In2health, voor jou.

Power2You: Creëer het lichaam dat je verdient!
Het Power2You-Programma van in2health is een online gezondheidscursus met:

check-groenMeer dan 21 kort en bondig, modulair opgebouwde video’s: over voeding, gezondheid, ons lichaam en de onderlinge relaties.

check-groenJe wordt van begin tot einde aan de hand genomen: met recepten, een persoonlijke voedingsdashboard en coaching.

check-groenOok bevat de cursus een 9 delige ‘Sport4You‘ video module, door arts en sportcoach Ashwyn Schotborg: om verbranding, conditie en weerstand te verhogen en blessures te voorkomen.

check-groenEn bevat de cursus een 5 delige ‘MasterYourMind‘ video module, met online werkboek, van NLP coach Astrid Davidzon: om valkuilen bloot te leggen en succes te waarborgen.

Wij wensen dat jij je gezondheid in de best mogelijke handen legt: de jouwe! Door jouw te leren hoe je meer energie uit het leven, je voeding en je lichaam kunt halen, heb je alle middelen voor handen om gezond af te vallen, voor nu en voor de lange termijn. Je wordt van begin tot einde begeleid en gemonitord, je zult hele rare sprongen moeten maken als deze kilo’s er weer aan komen. Bekijk het Power2You-programma en doe ook mee!
Bronnen:

Gezondheidsnet
Voedingscentrum
Tros Radar

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsenÍ