Waarom afvallen met Dr. Frank en eiwitten niet werkt

Ongelooflijk veel Nederlanders zijn in de ban van het eiwit- en koolhydraatarme dieet van Dr. Frank geraakt. Afvallen was nog nooit zo makkelijk! Lang leve Dr. Frank! De beste man, die het dieet ontwikkelde en deze tot de verbeelding sprekende naam gaf, is de Twentse internist Frank van Berkum. Maar, wat zijn nu de voor- en nadelen van dit dieet? Is het een goede manier van afvallen, zorgt het voor blijvend afvallen? En, hoe gezond is het?

De voordelen van afvallen met Dr. Frank

  • Het is een gratis dieet en je bent verzekerd van 5 weken lang begeleiding per mail.
  • Je valt elke week minimaal 1 kg af en dit zorgt tegelijkertijd dat je gemotiveerd blijft.
  • Je hebt geen honger, daar zorgen de eiwitten wel voor. Goed te doen dus!
  • Vrijwel geen spierafbraak en je stofwisseling blijft op peil.
  • In zijn boek deelt Dr. Frank gezonden recepten, die ook nog eens lekker zijn.

De nadelen van afvallen met Dr. Frank

Hoewel vele mensen erg te spreken zijn over het Dr. Frank dieet, zijn de meningen zoals altijd verdeeld. Een hoop mensen zien het als een effectieve manier van afvallen, en een hoop andere mensen zien dat heel anders. Het dieet zorgt voor constipatie en een vitaminen – en mineralentekort, zo blijkt uit onderzoek. Dit heeft aanzienlijke gevolgen, zeker op de lange termijn, denk alleen al aan je huid, haar en nagels.

En wat te denken van het uitgehongerde lichaam, dat aan het hamsteren slaat als het eindelijk weer normale voeding binnenkrijgt? Het jojo-effect dus, een nachtmerrie voor velen en helaas voor 9 van de 10 diëten een realistisch en logisch gevolg.

En wat nog meer?

 • Logische gevolgen van een eiwitdieet: winderigheid, lusteloosheid, lage bloeddruk, etc.
 • Kans op verstopping, omdat vezels voornamelijk in koolhydraatrijke voedingsmiddelen zitten.
 • Koolhydraatarm, dus je eet geen brood, pasta, aardappelen, en dergelijke.
 • Ook fruit is niet toegestaan. Gevolg? Weinig vitamines en mineralen, weinig vezels.
 • De eenzijdigheid van het dieet maakt volhouden lastig.
 • Veel boodschappen doen, veel voorbereiding.
 • De shakes e.d. die worden aangeraden zijn erg duur.
 • Een eiwitdieet bevat vaak een hoop verzadigde vetten.

Het antwoord: the best of In2health
afvallen zónder dieet

In2health heeft ruim 7 jaar ervaring op het gebied van gezondheid. We zijn cijferkauwers (and proud to be!) en hebben drie jaar geleden de voedingsmeter ontwikkeld: een tool om je voeding en gezondheid te meten en zo zelf alle controle te hebben, want meten = weten.

Wij onderzochten vele populaire diëten en ontdekten gaandeweg dat er 3 componenten thuishoren in een succesvol dieet. Die pijlers hebben we samengebracht en omgevormd tot ons meest briljante programma tot nu toe. The best of In2health: van ons, voor jou!

Omdat er echter zoveel verschillende mensen met verschillende voorkeuren zijn, hebben we ons programma voor je opgesplitst. Zo kun je er dus voor kiezen om (eerst) aan 1 van de onderdelen te werken. Als dit nu net het ontbrekende puzzelstukje in jouw zoektocht naar gezond afvallen is, dan hoef je dus niet het hele programma aan te schaffen. Kijk, dat is wel zo prettig.

 

Voeding | Lichaam | Geest

(klik op bovenstaande links als je meer informatie wilt
over de afzonderlijke succescomponenten).

 

POWER 2 YOU!

Van In2health, voor jou.

Power2You: Creëer het lichaam dat je verdient!
Het Power2You-Programma van in2health is een online gezondheidscursus met:

check-groenMeer dan 21 kort en bondig, modulair opgebouwde video’s: over voeding, gezondheid, ons lichaam en de onderlinge relaties.

check-groenJe wordt van begin tot einde aan de hand genomen: met recepten, een persoonlijke voedingsdashboard en coaching.

check-groenOok bevat de cursus een 9 delige ‘Sport4You‘ video module, door arts en sportcoach Ashwyn Schotborg: om verbranding, conditie en weerstand te verhogen en blessures te voorkomen.

check-groenEn bevat de cursus een 5 delige ‘MasterYourMind‘ video module, met online werkboek, van NLP coach Astrid Davidzon: om valkuilen bloot te leggen en succes te waarborgen.

Wij wensen dat jij je gezondheid in de best mogelijke handen legt: de jouwe! Door jouw te leren hoe je meer energie uit het leven, je voeding en je lichaam kunt halen, heb je alle middelen voor handen om gezond af te vallen, voor nu en voor de lange termijn. Je wordt van begin tot einde begeleid en gemonitord, je zult hele rare sprongen moeten maken als deze kilo’s er weer aan komen. Bekijk het Power2You-programma en doe ook mee!
 

Bronnen:

Vetvrij.com
Verantwoord-afvallen.nl
Dieet-gids.com

 

2 Responses to “Waarom afvallen met Dr. Frank en eiwitten niet werkt”