Waarom afvallen met Weight Watchers niet werkt

Bij Weight Watchers draait het allemaal om afvallen door het tellen van punten. Aan ieder product is een aantal punten toegekend, en je mag per dag niet boven een bepaald aantal punten uitkomen. Een eenvoudig en overzichtelijk principe, maar werkt het ook? Eens in de week ga je trouwens naar Weight Watchers, om in groepsverband te bekijken hoe het ervoor staat. Gelukkig is het ook mogelijk om te kiezen voor het online programma.

De voordelen van afvallen met Weight Watchers

Er zitten absoluut voordelen aan afvallen met Weight Watchers. Zo is geen enkel product ‘verboden’, een verfrissend  antwoord op de vele strikte programma’s die een hoop op een ‘verboden lijst’ knikkeren. Groenten en fruit nemen een prominente plaats in, dus je bent tijdens het afvallen verzekerd van de nodige vitaminen, mineralen en vezels. Ook is er aandacht voor het belang van water, en mag je magere zuivelproducten eten. Het resultaat is een gezonde manier van afvallen, want het gaat geleidelijk en je blijft goed en gevarieerd eten.

De nadelen van afvallen met Weight Watchers

Allereerst natuurlijk dat wat eveneens de kracht van het programma is: het puntentellen. Het werkt en het is een eenvoudige manier van letten op wat je eet, maar het wordt snel een obsessie. Na verloop van tijd zie je overal punten en is er geen aandacht meer voor voedingsmiddelen. Zit je aan je punten totaal door een verjaardag, dan zit je de rest van de dag aan de wortels of komkommer.

Het verzwakt ook je aandacht voor de signalen van je lichaam, want je lichaam weet heel goed wanneer het honger heeft of verzadigd is. Echter, als jij gericht bent op punten dan kun je deze signalen mislopen. Onnodig, en ongezond.

En ook in het geval van afvallen met Weight Watchers ligt het jojo-effect op de loer. Je gaat namelijk op den duur weer je eigen weg, en wat dan? Het is mogelijk dat je op gezonde voet doorgaat, maar de kans is vele malen groter dat je terugvalt: al is het alleen al vanwege het feit dat je na al dat puntentellen eindelijk ‘vrij bent’. Tja, je blijft mens!

 

Het antwoord: the best of In2health
afvallen zónder dieet

In2health heeft ruim 7 jaar ervaring op het gebied van gezondheid. We zijn cijferkauwers (and proud to be!) en hebben drie jaar geleden de voedingsmeter ontwikkeld: een tool om je voeding en gezondheid te meten en zo zelf alle controle te hebben, want meten = weten.

Wij onderzochten vele populaire diëten en ontdekten gaandeweg dat er 3 componenten thuishoren in een succesvol dieet. Die pijlers hebben we samengebracht en omgevormd tot ons meest briljante programma tot nu toe. The best of In2health: van ons, voor jou!

Omdat er echter zoveel verschillende mensen met verschillende voorkeuren zijn, hebben we ons programma voor je opgesplitst. Zo kun je er dus voor kiezen om (eerst) aan 1 van de onderdelen te werken. Als dit nu net het ontbrekende puzzelstukje in jouw zoektocht naar gezond afvallen is, dan hoef je dus niet het hele programma aan te schaffen. Kijk, dat is wel zo prettig.

 

Voeding | Lichaam | Geest

(klik op bovenstaande links als je meer informatie wilt
over de afzonderlijke succescomponenten).

 

POWER 2 YOU!

Van In2health, voor jou.

Power2You: Creëer het lichaam dat je verdient!
Het Power2You-Programma van in2health is een online gezondheidscursus met:

check-groenMeer dan 21 kort en bondig, modulair opgebouwde video’s: over voeding, gezondheid, ons lichaam en de onderlinge relaties.

check-groenJe wordt van begin tot einde aan de hand genomen: met recepten, een persoonlijke voedingsdashboard en coaching.

check-groenOok bevat de cursus een 9 delige ‘Sport4You‘ video module, door arts en sportcoach Ashwyn Schotborg: om verbranding, conditie en weerstand te verhogen en blessures te voorkomen.

check-groenEn bevat de cursus een 5 delige ‘MasterYourMind‘ video module, met online werkboek, van NLP coach Astrid Davidzon: om valkuilen bloot te leggen en succes te waarborgen.

Wij wensen dat jij je gezondheid in de best mogelijke handen legt: de jouwe! Door jouw te leren hoe je meer energie uit het leven, je voeding en je lichaam kunt halen, heb je alle middelen voor handen om gezond af te vallen, voor nu en voor de lange termijn. Je wordt van begin tot einde begeleid en gemonitord, je zult hele rare sprongen moeten maken als deze kilo’s er weer aan komen. Bekijk het Power2You-programma en doe ook mee!
Bronnen:

Men’s Health
Ingelicht.be
Vara Kassa
Consumentenbond

2 Responses to “Waarom afvallen met Weight Watchers niet werkt”