Fit4Free: Hoe je een gezonder, fitter en vitaler lichaam krijgt

We denken allemaal te weten wat gezond is, maar als we de tijd nemen om er echt eens in te duiken, komen we veel schokkende misvattingen en misleidingen tegen.

Mijn passie voor gezondheid is gekomen door mijn zoektocht naar vitaliteit en energie maximalisatie. Na een studie natuurgeneeskunde, fytotherapie en acupunctuur ontdekte ik veel misvattingen en fabels, zo ook over afvallen bijvoorbeeld:

Wat kun je verwachten in Fit4Free?

inhoud-Fit4Free

check-groenIk leg je de onbekende oorzaak van overgewicht uit. Waarom voelen we ons doorgaans futloos en niet energiek?

check-groen

We gaan de eerste gezondheidsmythes over vis, groente en fruit ontrafelen. Denk je dat dit gezond is? Het kan je gezondheid juist schaden!

check-groenIk laat je één van mijn favoriete vitaliteitsontbijten zien en ik geef je mijn supersnel recept voor een gezonde en snelel avondmaaltijd (mét toetje).

check-groenBovendien laat ik je zien dat gezond bewegen geen extra tijd hoeft te kosten en vertel ik je over mijn “NBT-theorie”.

check-groenHoe kun je jezelf behoeden voor de nachtmerrie die afvallen heet en hoe ga je het jojo-effect tegen? Ook dat vertel ik je!

check-groenIk laat je zien dat afvallen niet gepaard hoort te gaan met uithongeren en… dat snacken zelfs goed voor je kan zijn.

De nachtmerrie die afvallen heet…

Voor de meeste diëten geldt dat je moet korten op je calorieën. Vaak ontstaat hierdoor een onaangenaam futloos hongergevoel. Je spijsvertering heeft door dit calorie-arme dieet geleerd zuinig om te gaan met de kleinere hoeveelheid energie die je binnenkrijgt, waardoor je nog sneller aan komt dan voorheen.

Dan zijn er nog van die populaire eiwitdiëten. Je verliest veel gewicht, maar krijgt er ook veel ongewenste cadeaus voor terug. Potentiële risico’s zijn dan ook: broos haarzwakke nagelseen vale, droge huid en constipatie. Je bioritme wordt hierdoor compleet ontregeld en als je niet oppast heeft dit dieet nog grotere gevolgen voor je hormoonhuishouding, je gezondheid en je toekomstige (jojo-)gewicht.

Gezond leven is een gezond gewicht

Het klinkt als een open deur, toch zitten 9 van de 10 mensen die een snel dieet volgen (“een kunstje leren”) binnen 1 á 2 jaar weer op hun oude gewicht.

Zonder eerst stil te staan bij: Wat, Hoe en Waarom is er weinig motivatie een gezond leefpatroon aan te houden. In het Fit4Free-programma van in2health is een programma waarin ik je gratis video’s, recepten en uitleg toestuur.

Het commentaar vak is gesloten.