Jongeren eten ongezond en bewegen te weinig

Jongeren eten ongezond en bewegen te weinig

Uit het TNO-onderzoek ‘Beweeg- en eetgedrag van kinderen, jongeren en volwassenen’ blijkt dat jongeren ongezond eten en te weinig bewegen. Maar liefst 93 procent van de tieners eet onvoldoende groente en ruim 85 procent beweegt te weinig. De Nederlandse jeugd is er het slechts aan toe. Europese leeftijdsgenoten blijken namelijk beter te eten én bewegen.

De 300 gram groente en fruit die Nederlandse kinderen elke dag maar net binnen weten te krijgen, steekt aardig af tegen de 577 gram die Poolse kinderen dagelijks eten. Paul Rosenmöller, voorzitter van het Convenant Gezond Gewicht (waarin o.a. overheid en scholen samenwerken), vindt dan ook dat ouders meer aandacht moeten hebben voor de gezondheid van hun kind.

Praktische tips voor een gezonder voedingspatroon
Het Voedingscentrum heeft een gratis ‘minizine’ voor ouders van brugklassers uitgebracht, dat vol tips staat. Ook gaven zij het handboek ‘Fluitend door de chocoladefabriek’ uit, dat zes praktische strategieën omvat waarmee jongeren voedselverleidingen kunnen weerstaan. Het boek kost 12,95 en is onder andere verkrijgbaar in de webwinkel van het Voedingscentrum.

Bronnen:
Algemeen Dagblad
Gezondheidsnet
Nu.nl

Meer lezen?
TNO-rapport Convenant Gezond Gewicht

Tags:

About In2health

Zorg goed voor je lichaam, je krijgt er maar 1! in2health.nl is opgericht door Rachid Tobi. Hij gaat verder waar ons basis onderwijs stop (en dus tekort in is geschoten volgens hem). Rachid is accountant van huis uit, heeft als freelancer ruim 7 jaar management rapportage systemen geïmplementeerd en daarnaast Acupunctuur, Fytotherapie en Natuurgeneeskunde gestudeerd. Zo bewijst hij hoe je van bankhanger in een ondernemend persoon kunt veranderen, als je maar goed voor je zelf zorgt. Want gezond van binnen is gezond en energiek van buiten. Rachid wilt via deze site bijdragen aan een brede gezonde bewustwording. Hij kan dit niet alleen, jij kunt helpen door dit artikel te delen, via de Social Media buttons onder ieder artikel dat jij goed vindt. Bedankt!

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsenÍ