Weg met de ‘winterblues’

GoLITE-BLU

Onze Facebook vrienden wisten het al: Op de Gezondheidsbeurs (Jaarbeurs Utrecht) kwamen we Philips tegen, met haar innovatieve (licht) producten. Ik was al bekend met de Wake-Up light van Philips en na een kort gesprek kregen we een Philips GoLITE BLU, ter review. Met het verzoek onze persoonlijke bevindingen te geven.

Gebruik

De Philips GoLITE BLU is een lichtgewicht, uiterst zuinig (met haar 5,4 Watt verbruik), makkelijk te bedienen Led lamp. Het heeft drie standen en geeft een zee aan blauw licht. Ideaal voor op je bureau.

EnergieLight

Philips heeft de lamp ontwikkeld om de ‘winterblues’ tegen te gaan. In de winter maanden komen we minder vaak buiten. Wanneer we wel buiten komen, zijn we dik aangekleed en goed bedekt.

Het gemis aan zonlicht, op ons huid, heeft een direct effect op de aanmaak (omzetting) van vitamine D en op onze hormoon huishouding. Hierdoor voelen we ons in de winter eerder moe, laag in onze energie, prikkelbaar en/of zelfs neerslachtig, dan in de zomer.

Philips heeft met de GoLITE BLU de positieve effecten van het zonlicht nagebootst, maar dan zonder de schadelijke effecten van UV licht.

Onze bevindingen

We hebben de GoLITE BLU nu een aantal weken getest, om zeker te zijn dat de ijspret niet in onze mening mee weegt.

Zelfs op deze zware ochtend, met veel spierpijn (en dus prikkelbaar), een dag na een flinke schaatstocht van 4,5 uur, door de kop van Noord Holland, weet dit magische blauwe lampje (na weliswaar de volle sessie op vol vermogen te hebben gestaan) weer een glimlach op het gezicht en energie in het lijf te toveren.

De GoLITE BLU is hier in korte tijd heel populair geworden, hij staat alle pauzes aan, we hoeven nog net geen rooster op te hangen. We zijn het er unaniem over eens: De energiek en vrolijk makende GoLITE BLU, doet wat het belooft en is zelfs, op een positieve manier, best verslavend. Gelukkig hoeven we ons geen zorgen te maken ooit zonder te moeten, want de zuinige Led lampjes hebben een levensduur van 50 jaar!

About Rachid Tobi

Rachid Tobi is initiatiefnemer en oprichter van in2health. Rachid is accountant van huis uit, heeft als freelancer ruim 6 jaar management rapportage systemen geïmplementeerd en daarnaast voor zijn eigen ontwikkeling Acupunctuur, Fytotherapie en Natuurgeneeskunde gestudeerd. Rachid wilt via deze site graag bijdragen aan een brede gezonde bewustwording. Hij kan dit niet alleen, jij kunt helpen door dit artikel te delen, via de Social Media buttons onder ieder artikel dat jij goed vindt. Bedankt!

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsenÍ