Beetje beweging net zo gezond als intensief sporten

Beetje beweging net zo gezond als intensief sporten

Onderzoekers van de Oregon State University toonden aan dat kleine beetjes beweging net zo effectief zijn als intensieve work-outs. Als je maar dertig minuten per dag beweegt ben je net zo gezond bezig als wanneer je intensief zou sporten, zo stellen de onderzoekers die meer dan 6.000 Amerikaanse volwassenen onder de loep namen. Het onderzoek werd gepubliceerd in het American Journal of Health Promotion.

Actieve leefstijl net zo effectief als sportieve leefstijl
“Een actieve leefstijl lijkt net zo gezond als een sportieve leefstijl waarin je regelmatig sport,” vertelt onderzoeker Paul Loprinzi. “We moedigen mensen dan ook aan om voor de actieve optie te kiezen als daar een mogelijkheid voor is. Voer een telefoongesprek bijvoorbeeld lopend in plaats van zittend.”

Helemaal geen gek idee, want zelfs activiteiten van een minuut of twee blijken de gezondheid ten goede te komen en een verhoogd cholesterol en hoge bloeddruk te voorkomen.

Elke dag 30 minuten actief, dat is genoeg
43 procent van de deelnemers met een actief leven, het percentage mensen dat dus regelmatig kort in beweging komt, bleek aan het totaal van 30 minuten beweging per dag te komen. 10 procent van hen kwam steevast 30 minuten per dag beweging. Zou je echter lopend telefoneren of wat vaker de trap nemen in plaats van de lift, dan kom je volgens Loprinzi lachwekkend makkelijk aan die 30 minuten beweging per dag.

Tijdgebrek geen excuus voor te weinig beweging
Mensen die te weinig bewegen blijken tijdgebrek vaak aan te wijzen als de schuldige, maar Loprinzi veegt dat excuus direct van tafel. Een actieve leefstijl is een andere manier van leven en het maakt dat je voor beweging helemaal geen tijd hoeft vrij te maken. Het is iets wat je juist tussendoor doet, iets wat een natuurlijk en moeiteloos onderdeel vormt van je manier van leven.

Mensen die denken dat ze die 30 minuten per dag toch niet halen, bewegen vaak maar helemaal niet. Doodzonde, vindt Loprinzi, en absoluut een denkfout. Actiever leven brengt die 30 minuten beweging per dag namelijk op eenvoudige wijze binnen handbereik.

 

Start nu, met arts en sportcoach Ashwyn Schotborg:

Ashwyn Schotborg - YourBaseCamp - in2health.nl

Sport4You:

check-groenBlessurevrij

check-groenVeilig vanuit huis

check-groenMet trainingsschema

check-groenGemakkelijk voor ieder niveau (3 niveau’s)

check-groenProgrammaduur 3 maanden, ook daarna onbeperkt toegankelijk

Kies ook voor meer, voor beter, voor gezonder, VOOR JEZELF! Doe mee, ervaar ons mooiste programma ooit en creëer het lichaam dat je verdient!

POWER 2 YOU!

Van In2health, voor jou.

Power2You: Creëer het lichaam dat je verdient!
Het Power2You-Programma van in2health is een online gezondheidscursus met:
check-groenMeer dan 21 kort en bondig, modulair opgebouwde video’s:
over voeding, gezondheid, ons lichaam en de onderlinge relaties.

check-groenJe wordt van begin tot einde aan de hand genomen:
met recepten, een persoonlijke voedingsdashboard en coaching.

check-groenOok bevat de cursus een 9 delige ‘Sport4You‘ video module, door arts en sportcoach Ashwyn Schotborg:
om verbranding, conditie en weerstand te verhogen en blessures te voorkomen.

check-groenEn bevat de cursus een 5 delige ‘MasterYourMind‘ video module, met online werkboek, van NLP coach Astrid Davidzon:
om valkuilen bloot te leggen en succes te waarborgen.

Wij wensen dat jij je gezondheid in de best mogelijke handen legt: de jouwe! Door jouw te leren hoe je meer energie uit het leven, je voeding en je lichaam kunt halen, heb je alle middelen voor handen om gezond af te vallen, voor nu en voor de lange termijn. Je wordt van begin tot einde begeleid en gemonitord, je zult hele rare sprongen moeten maken als deze kilo’s er weer aan komen. Bekijk het Power2You-programma en doe ook mee!

 

Bronnen:
American Journal of Health Promotion
Schience Daily
Gezondheidsnet

Tags:

About In2health

Zorg goed voor je lichaam, je krijgt er maar 1! in2health.nl is opgericht door Rachid Tobi. Hij gaat verder waar ons basis onderwijs stop (en dus tekort in is geschoten volgens hem). Rachid is accountant van huis uit, heeft als freelancer ruim 7 jaar management rapportage systemen geïmplementeerd en daarnaast Acupunctuur, Fytotherapie en Natuurgeneeskunde gestudeerd. Zo bewijst hij hoe je van bankhanger in een ondernemend persoon kunt veranderen, als je maar goed voor je zelf zorgt. Want gezond van binnen is gezond en energiek van buiten. Rachid wilt via deze site bijdragen aan een brede gezonde bewustwording. Hij kan dit niet alleen, jij kunt helpen door dit artikel te delen, via de Social Media buttons onder ieder artikel dat jij goed vindt. Bedankt!

Trackbacks/Pingbacks

  1. Nederlandse vrouwen te weinig in beweging - in2health.nlin2health.nl - juni 20, 2013

    […] net zo effectief kan zijn als intensief sporten, daarover schreven we eerder al. Lees het artikel hier als je nog niet overtuigd bent. Wil je afrekenen met visceraal vet (orgaanvet) en/of werk je je […]

  2. Beweging, het ultieme medicijn - In2healthin2health.nl - juni 26, 2013

    […] Lekker bewegen, in je eigen tempo, op je eigen manier. Daar pluk je de vruchten van! ‘Ga bewegen!’ klinkt nogal dwingend en algemeen. ‘Waarom zou ik dat dan doen?’ zou je je kunnen afvragen. Misschien ben je het (nog) niet gewend, heb je er weinig tijd voor of eigenlijk helemaal zo’n zin niet in. Dat een beetje beweging vele voordelen heeft, dat heb je door dit artikel hopelijk ontdekt. En dat is direct het goede nieuws. Je hoeft namelijk niet 7 dagen per week de sportschool in om de vruchten te plukken van een gezonde dosis beweging. Een beetje is genoeg. Wil je daarover meer lezen? Check dan dit artikel. […]

  3. Sport verhoogt trots en eigenwaarde | @ in2health@ in2health - juli 17, 2014

    […] je te gaan sporten, dan trekt dit je misschien over de streep: een beetje beweging is namelijk even effectief als intensief sporten. Ja, dat blijkt uit onderzoek. Geweldig, toch? O, en wil je weten waarom met mate bewegen juist […]

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsenÍ