Het hele jaar slank & fit? Zo doe je dat!

Gelukkig zijn kun je leren

Het is zomer en daar is ‘ie weer; de drang om gezond, fit en vooral slank te zijn. Je wilt je immers goed voelen en je wilt er vooral ook goed uitzien. Herkenbaar? Wij begrijpen dat als geen ander, echt waar, maar toch is die ‘seizoensimpuls’ niet het meest effectief. Wat dan wel?

Afvallen en trainen: onafscheidelijk

Alleen een dieet volgen om even snel af te vallen is sowieso geen bijdehand plan. De kans is groter dat je vanuit die haast kies voor een ongezond crashdieet. Daarnaast is het maar de vraag of je het volhoudt en volgt er misschien (tijdelijk) gewichtsverlies, maar wordt jouw lichaam er niet automatisch sterker van. Echt fit worden doe je liever door gezond eten én trainen. Zo reken je af met overtollige kilootjes, met dat slappe velletje én dat gebrek aan energie en kracht.

Een aangenaam portie beweging. Zo gepiept!

Gewicht verliezen en (weer) fit worden heeft niet alleen te maken met wat je eet en hoe veel je eet, maar ook met beweging. Dat hoeft echt niet lastig te zijn of vele uren tijd te kosten. Neem de trap in plaats van de lift, haal een frisse neus, laat de hond vaker uit of wandel naar de supermarkt. Het zijn kleine investeringen die sneller dan jij denkt een enorm verschil maken.

Dat ‘beetjes inspanning’ net zo effectief zijn als fanatiek trainen in de sportschool, dat is uit onderzoek al lang gebleken. Sportgek of niet, een gezond portie beweging is dus zo gepiept. De mogelijkheden zijn legio, jij hoeft alleen te kiezen wat het beste bij je past. Een bijkomend voordeel, is dat de kans dat je gemotiveerd blijft zo vele malen groter is. Sterker nog, je gaat genieten van die kleine adrenalinestootjes. Wedden? Maar, ga je intensiever sporten of wil je echt voor het grootst mogelijke succes gaan? Kies dan voor een manier van sporten waarmee je je spieren én je conditie traint.

Voeding en sport in balans

Model en gezondheidscoach Angela Willemse aan het woord: “Het is belangrijk dat sport en voeding in balans zijn. Als je voedingspatroon niet in orde is dan kun je sporten totdat je een ons weegt, maar knapper of gelukkiger word je er niet van. Sterker nog, een tekort aan voedingsstoffen kan zelfs voor acné en een droge huid zorgen. Ook kan dit je hormonen uit balans brengen waardoor je juist vet gaat opslaan op de hardnekkige plekken. Vermijd dus met name crashdiëten en vervang zo veel mogelijk voedingsmiddelen door gezondere alternatieven. Heb je vaak zoete trek dan kun je bijvoorbeeld beter naar de notenboer gaan voor een zakje noten in plaats van naar Jamin voor een kleurrijk zakje suiker. Noten zijn ook nog eens heel voedzaam doordat ze veel gezonde vetten en proteïnen bevatten, waar je knap en sterk van wordt. Goede noten zijn macademianoten, walnoten, amandelen en cashewnoten.”

Ongezouten noten, welteverstaan. Die zijn het beste voor je! De essentie bevat echter absoluut waarheid. Balans is de sleutel, dat is een feit. Zorg goed voor jezelf, voel waar jij je het beste bij voelt, neem de lichamelijke verschillen waar en stippel vervolgens jouw eigen weg uit. Gezond leven en eten kan heerlijk en ongedwongen zijn. Het is gewoon een manier van leven, en hoe die manier van leven eruitziet… dat bepaal jij helemaal zelf. Werk toe naar harmonie, dan werk je toe naar een slank en fit lichaam: het hele jaar door!

Bron:
Health.nl

Tags:

About In2health

Zorg goed voor je lichaam, je krijgt er maar 1! in2health.nl is opgericht door Rachid Tobi. Hij gaat verder waar ons basis onderwijs stop (en dus tekort in is geschoten volgens hem). Rachid is accountant van huis uit, heeft als freelancer ruim 7 jaar management rapportage systemen geïmplementeerd en daarnaast Acupunctuur, Fytotherapie en Natuurgeneeskunde gestudeerd. Zo bewijst hij hoe je van bankhanger in een ondernemend persoon kunt veranderen, als je maar goed voor je zelf zorgt. Want gezond van binnen is gezond en energiek van buiten. Rachid wilt via deze site bijdragen aan een brede gezonde bewustwording. Hij kan dit niet alleen, jij kunt helpen door dit artikel te delen, via de Social Media buttons onder ieder artikel dat jij goed vindt. Bedankt!

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsenÍ