Intervaltraining: kort, intensief, effectief

Intervaltraining kort, intensief, effectief

Intervaltraining wordt steeds populairder en dat is niet vreemd, want keer op keer toont onderzoek aan dat deze manier van trainen vele voordelen heeft. Vergeet dus die slaapverwekkend lange oefeningen en verwen jezelf met korte work-outs die prettig én perfect uit te voeren zijn.

Intervaltraining vergt weinig tijd
Kort zijn ze zeker, de intensieve oefeningen die je afwisselt met momenten van rust. Intervaltraining neemt geen uren in beslag en draait om die afwisseling van intensieve inspanning en korte rustpauzes. Dat intervaltraining geweldig werkt is ook uit onderzoek gebleken. Afrekenen met visceraal vet (orgaanvet) bijvoorbeeld, kun je zelfs veel beter doen met intervaltraining dan middels een reguliere work-out.

Intervaltraining effectiever dan lange, minder intensieve training
Ook de Canadese Laval University deed onderzoek naar het effect van intervaltraining in vergelijking tot lange en minder intensieve vormen van training. De onderzoekers ontdekten dat 15 weken kort en intensieve trainen, maakt dat je maar liefst 9 keer meer onderhuids vet verliest dan wanneer je 21 weken lang langer en gematigd traint.

Je kunt intervaltraining naast het verbranden van vet trouwens ook heel goed gebruiken voor het behouden en creëren van spiermassa, en als cardiopowerboost.

Handig is dat je voor intervaltraining vaak helemaal geen apparaten en dus sportschool nodig hebt. Steeds vaker wordt gebruikgemaakt van het lichaam zelf. Intervaltraining heeft daardoor een positieve invloed op je kracht, lichaamshouding, flexibiliteit en balans. Logisch, want je gebruikt en traint je lichaam op een natuurlijke manier.

 

Start nu, met arts en sportcoach Ashwyn Schotborg:

Ashwyn Schotborg - YourBaseCamp - in2health.nl

Sport4You:

check-groenBlessurevrij

check-groenVeilig vanuit huis

check-groenMet trainingsschema

check-groenGemakkelijk voor ieder niveau (3 niveau’s)

check-groenProgrammaduur 3 maanden, ook daarna onbeperkt toegankelijk

Klaar voor het echte werk?
Doe mee, ervaar ons mooiste programma ooit
en creëer het lichaam dat je verdient!

Bronnen:
Plus Magazine
Gezondheidsnet

Tags:

About In2health

Zorg goed voor je lichaam, je krijgt er maar 1! in2health.nl is opgericht door Rachid Tobi. Hij gaat verder waar ons basis onderwijs stop (en dus tekort in is geschoten volgens hem). Rachid is accountant van huis uit, heeft als freelancer ruim 7 jaar management rapportage systemen geïmplementeerd en daarnaast Acupunctuur, Fytotherapie en Natuurgeneeskunde gestudeerd. Zo bewijst hij hoe je van bankhanger in een ondernemend persoon kunt veranderen, als je maar goed voor je zelf zorgt. Want gezond van binnen is gezond en energiek van buiten. Rachid wilt via deze site bijdragen aan een brede gezonde bewustwording. Hij kan dit niet alleen, jij kunt helpen door dit artikel te delen, via de Social Media buttons onder ieder artikel dat jij goed vindt. Bedankt!

Trackbacks/Pingbacks

  1. Nederlandse vrouwen te weinig in beweging - in2health.nl - mei 3, 2013

    […] Dat een beetje bewegen zelfs net zo effectief kan zijn als intensief sporten, daarover schreven we eerder al. Lees het artikel hier als je nog niet overtuigd bent. Wil je afrekenen met visceraal vet (orgaanvet) en/of werk je je graag in het zweet op een lekkere en bijzonder effectieve manier? Kies dan voor intervaltraining. […]

  2. Strak de zomer in - in2health.nl - mei 3, 2013

    […] Ook de wetenschap erkent de kracht van intervaltraining, zowel voor het verkrijgen als behouden van de gezondheid. Intervaltraining houdt in dat je […]

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsenÍ