Platte buik, meer energie

Visceraal vet, gluiperige killer

Een platte buik ziet er misschien goed uit, maar het is vooral ook erg gezond. Het is een teken van kracht en gezondheid, verkleint de kans op ziekten en is onlosmakelijk verbonden met een sterke rug. Afrekenen met je gezellige buikje zou daarom in de eerste plaats te maken moeten hebben met goed voor jezelf zorgen. Het maakt je gezond en fit, en geeft je meer energie.

Een platte buik is een sterke rug

Dat klinkt misschien eenvoudig, maar wie kampt met rugklachten piept wel anders. Een platte buik zorgt voor een sterkere rug, wat zeker in deze tijd niet onbelangrijk is. Steeds meer mensen kampen met chronische rugklachten en dat is niet vreemd, als je beseft aanzienlijk meer mensen (waaronder steeds vaker kinderen!) zorgwekkend te zwaar zijn.

Oorzaak én het gevolg optimale gezondheid

Wat te denken van de cirkel waarin je gemakkelijk terecht kunt komen als het vet zich langzaam maar zeker ophoopt? Los van hoe je wellicht naar jezelf kijkt en (intern) tegen jezelf praat, als gevolg van ongewenste kilo’s, is overgewicht een aanslag op je energie. Je voelt je letterlijk zwaar. Moe. Futloos! Dat zet een gemene vicieuze cirkel in gang. Ademhalingsproblemen, astma en slaapapneu zijn bijvoorbeeld klachten die samenhangen met overgewicht, wat de vermoeidheid slechts voedt.

Je zou dus kunnen zeggen dat een platte buik het tegenovergestelde effect geeft: meer energie, een goede conditie en een gezonde nachtrust. En dit alles heeft juist een positieve invloed, waardoor ze elkaar versterken en jij je beter gaat voelen en nóg gezonder wordt. Het klinkt wat simpel, maar feitelijk is het wel zo. Dat is trouwens mede waarom een platte buik zowel bij mannen als vrouwen als aantrekkelijk of ‘ideaal’ wordt gezien. Niet omdat dun zijn per definitie ‘goed’ of ‘mooi’ is, maar omdat een platte buik een teken is van kracht, controle, gezondheid, energie en zelfzorg. Het zegt dus veel over hoe je in het leven staat.

Minder vet, minder kans op ziekte

Een platte buik betekent minder vet (alleen visceraal vet is een geval apart en kan onzichtbaar aanwezig zijn) en minder risico op ziektes die onlosmakelijk verbonden zijn met buikvet. Zweedse onderzoekers ontdekten bijvoorbeeld dat kanker 33% meer voorkomt bij te zware mensen, waardoor het dus lang niet alleen gaat om hartkwalen als gevolg van overgewicht.

Ook diabetes is een verontrustende realiteit. De afgelopen jaren krijgen veel meer mensen ermee te maken, en steeds vaker jongeren. En wat te denken van de mensen die op het randje zitten? Ze weten het zelf nog niet en veranderen dus ook niets aan hun leefstijl. Het is een kwestie van tijd voor de sombere realiteit aan het licht komt, met alle gevolgen van dien.

Gezonder, meer energie en een mooie platte buik

Een platte buik is in de eerste plaats fijn en gezond. Toewerken naar zo’n buik is dan ook iets wat je stap voor stap doet, iets waarvoor je kiest: elke dag opnieuw. Dit vraagt om een nieuwe leef- en eetstijl en dat brengt een gezond lichaam en gewicht, een evenwichtige geest en meer energie met zich mee. Een platte buik kan het resultaat zijn, een gevolg van een gezonde en plezierige manier van leven. Nooit meer diëten en merkbaar meer energie: dat is mogelijk en op korte termijn. Gewoon, lekker gezond leven. Het kan, dus waarom moeilijk doen?

Bron: Platte buik, meer dan alleen ‘looks’

Tags:

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsenÍ