Mens versus weegschaal – the battle

Mens versus weegschaal

Al lange tijd geleden vond men het uiterst handig om voedsel e.d. te kunnen wegen. Zo kon er eerlijk geruild en verkocht worden. In eerste instantie ging dat op gevoel, gewoon met de hand, en zo’n 7.000 jaar geleden werd ‘de weegschaal’ uitgevonden. De kunst van het wegen hebben we in de loop der jaren geperfectioneerd, tot in de puntjes en ver daar voorbij, en vandaag de dag hebben velen van ons een haat-liefderelatie met het betweterige apparaat. Dat is niet vreemd, maar eh… wie is er nu eigenlijk de baas: mens of weegschaal?

De weegschaal als streng kijkende betweter

Dat we in de meeste gevallen vrijwillig gebruikmaken van een weegschaal zou je bijna niet geloven, gezien de fragiele band die we ermee hebben opgebouwd. Er is niet veel voor nodig of we maken het nietsvermoedende gevaarte uit voor vanalles en nog wat, alleen maar omdat het ons getallen toont waaraan wij een sombere conclusie verbinden. Maar is het eigenlijk wel zo dat er iets niet goed gaat als je niet voortdurend kilo’s kwijtraakt? Nee! Wat te denken van je spiermassa, die ondertussen heel goed toegenomen kan zijn? Vrouwen houden vlak voor de menstruatie trouwens meer vocht vast, dus dan op de weegschaal gaan staan is het jezelf onnodig moeilijk maken.

Weegschaal, één van vele instrumenten

De weegschaal is een instrument. Het is er om je bij te staan, om je te helpen, om iets makkelijker te maken. In dit geval: wegen! Als het meer kwaad dan goed doet, dan kun je het apparaat beter in de container gooien (of weggeven… of op Marktplaats zetten).

Ga jij liever voor een specifieke meting en voor motivatie, dan kun je beter je lichaamsomtrek en lichaamsvet meten. Want instrumenten… dat zijn net mensen! Dat geeft ook niet. Verschillende instrumenten geven nu eenmaal verschillende uitkomsten, daar is op zich niets mis mee. Het gaat er dus vooral om dat je 1 instrument uitkiest en dat dat instrument consistent is. Dan kun je perfect in de gaten houden hoe het gesteld is met je lichaamsvet.

Tip! Dit onderwerp komt uitgebreid aan bod in ons gloednieuwe en supereffectieve Power2You-programma.

 

Klaar voor het echte werk? Doe mee, ervaar ons mooiste programma ooit en creëer het lichaam dat je verdient!

 

POWER 2 YOU!

Van In2health, voor jou.

Power2You: Creëer het lichaam dat je verdient!
Het Power2You-Programma van in2health is een online gezondheidscursus met:
check-groenMeer dan 21 kort en bondig, modulair opgebouwde video’s:
over voeding, gezondheid, ons lichaam en de onderlinge relaties.

check-groenJe wordt van begin tot einde aan de hand genomen:
met recepten, een persoonlijke voedingsdashboard en coaching.

check-groenOok bevat de cursus een 9 delige ‘Sport4You‘ video module, door arts en sportcoach Ashwyn Schotborg:
om verbranding, conditie en weerstand te verhogen en blessures te voorkomen.

check-groenEn bevat de cursus een 5 delige ‘MasterYourMind‘ video module, met online werkboek, van NLP coach Astrid Davidzon:
om valkuilen bloot te leggen en succes te waarborgen.

Wij wensen dat jij je gezondheid in de best mogelijke handen legt: de jouwe! Door jouw te leren hoe je meer energie uit het leven, je voeding en je lichaam kunt halen, heb je alle middelen voor handen om gezond af te vallen, voor nu en voor de lange termijn. Je wordt van begin tot einde begeleid en gemonitord, je zult hele rare sprongen moeten maken als deze kilo’s er weer aan komen. Bekijk het Power2You-programma en doe ook mee!

Tags:

About In2health

Zorg goed voor je lichaam, je krijgt er maar 1! in2health.nl is opgericht door Rachid Tobi. Hij gaat verder waar ons basis onderwijs stop (en dus tekort in is geschoten volgens hem). Rachid is accountant van huis uit, heeft als freelancer ruim 7 jaar management rapportage systemen geïmplementeerd en daarnaast Acupunctuur, Fytotherapie en Natuurgeneeskunde gestudeerd. Zo bewijst hij hoe je van bankhanger in een ondernemend persoon kunt veranderen, als je maar goed voor je zelf zorgt. Want gezond van binnen is gezond en energiek van buiten. Rachid wilt via deze site bijdragen aan een brede gezonde bewustwording. Hij kan dit niet alleen, jij kunt helpen door dit artikel te delen, via de Social Media buttons onder ieder artikel dat jij goed vindt. Bedankt!

One Response to “Mens versus weegschaal – the battle”