Fitnesstrainer komt expres 35 kilo aan

Drew-manning-fit2fat2fit-story

en verliest die weer – in één jaar tijd!

Drew Manning presenteerde zijn niet-zo-nieuwe zelf in de ochtendtalkshow Good Morning America. De gastheer zei dat het was alsof hij nooit 35 kilo was aangekomen.

Manning en zijn vrouw, Lynn, zeggen echter dat niet alles hetzelfde is gebleven: zijn lichaam is misschien teruggekeerd naar zijn oude toestand, maar dat zijn geest op veel manieren wél blijvend is veranderd.

Het was altijd al natuurlijk voor Manning om in vorm te zijn en te blijven. Hij is die man die altijd in de sportschool is, in plaats van voor te tv op de bank; die kerel die je nooit kunt betrappen op een zakje chips.

Zijn vrouw zei daarom dat hij geneigd was zijn leerlingen te hard te bekritiseren. Hij zei te snel dat iemand met overgewicht ‘wel heel erg lui moest zijn’. Hij vond dat die mensen teveel smoesjes gebruikten om niet gezond te worden. Dat beschrijft Manning ook in zijn nieuwe boek Fit2Fat2Fit.

Manning wist dat er wat mis was met hém toen hij de zoveelste leerling niet kon motiveren om af te vallen. Om de strijd van zijn leerlingen te kunnen begrijpen, zo wist Manning nu, moest hij die zelf gevoerd hebben. Hij stopte met zijn bezoekjes aan de sportschool en begon grote hoeveelheden junkfood  en frisdrank naar binnen te werken. In een half jaar tijd was hij 35 kilo zwaarder en was zijn taille van 85 cm naar 120 cm gegroeid.

Al eerder dan dat, echter, zag zijn vrouw Lynn ook andere veranderingen: hij hielp minder in het huishouden en speelde minder met hun tweejarige dochter. Ook werd Manning heel onzeker: hij klaagde constant over hoe dik hij was en hoe verschrikkelijk hij eruitzag.

Manning realiseerde zich van tevoren niet dat het aankomen niet alleen fysieke, maar ook mentale gevolgen zou hebben. Hij werd nerveus bij het idee dat hij weer naar de sportschool moest. Hij vond het bijna vernederend om weer van voor af aan te moeten beginnen.

Hij realiseerde zich toen dat emotionele en mentale zaken zo mogelijk nog belangrijker zijn dan de daadwerkelijke plannen om gewicht te verliezen, zoals maaltijdschema’s en lichaamsbeweging.

Er waren ook critici over de plannen van Manning. Gezondheidsexperts zeggen dat zijn ‘stunt’ extreem gevaarlijk was: zijn bloeddruk en cholesterol stegen dramatisch, samen met zijn lichaamsgewicht. Manning heeft echter geen spijt: hij werd aangemoedigd door zijn fans die hun eigen verhalen met hem deelden.

De hoeveelheden frisdrank zorgden voor hoofdpijn bij Manning op zijn weg terug naar gezondheid. Ook had hij hevige hongeraanvallen. Toch geeft hij toe dat zijn ervaring eenvoudiger was dan die voor de meeste mensen is. Maar nu wil hij tips geven aan de mensen die in zijn voetstappen willen volgen.

Lynn is blij dat ze haar man terug heeft, misschien is hij zelfs wat verbeterd sinds zijn avontuur. Voorheen keek hij niet eens naar de lekkernijen die zij maakte. ‘Nu verlangt hij ernaar. Het klinkt misschien wreed, maar ik vind het beter. Het lijkt alsof hij menselijker is geworden,’ zegt zij hierover.

Foto bron: CNN
Meer lezen over Drew Manning?

Fit2Fat2FitFit2Fat2Fit door Drew Manning

Uitgeverij: HarperCollins Publishers Inc

249 pagina’s
ISBN: 9780062194213

€ 13,99 via Bol.com

Tags:

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsenÍ