Hoeveel seks telt als lichaamsbeweging?

Orgasme-dieet

Het toppunt van intensieve, calorieverbrandende seks is de scène uit Mr. And Mrs. Smith, waarin Brad Pitt en Angelina Jolie elkaar een uur lang alle hoeken van de keuken laten zien. Maar hoeveel calorieën verbrandt een gemiddeld stel nu tijdens de seks?

Het gerucht: je verbrandt 100 tot 300 calorieën in een sekspartij.

We lezen en horen constant hoe goed geweldig seks is als lichaamsbeweging. Soms wordt zelfs beweerd dat je niet meer naar de sportschool hoeft, als je maar genoeg seks hebt. Maar hoeveel seks moet je daarvoor hebben? Waar ligt het gemiddelde aantal calorieën dat per geslachtsdaad wordt verbrand?

Het oordeel: je verbrandt wat calorieën, maar je zult de sportschool niet kunnen overslaan.

Een studie van het New England Journal of Medicine ontkracht het idee van seks als vervanging voor een rondje hardlopen: gemiddeld duurt seks slechts 6 minuten en je verbrandt in die tijd zo’n 21 calorieën.

Dit klinkt wat deprimerend. Volgens WebMD verbrand je met een half uur seks 85 tot 100 calorieën. Als je vindt dat jouw seksleven intensief is, zit je waarschijnlijk aan de hoge kant van die getallen.
Er zijn echter manieren om je seksleven intensiever en leuker te maken. Hier volgen wat voorbeelden:

Seks voor het ontbijt. Dit is gunstig om meerdere redenen. Het testosterongehalte van de man is het hoogst tussen 7 en 8 uur in de ochtend. Ook kan seks voor het ontbijt dienen als warming-up voor je ochtendsessie.

Flexibele seks. Gemiddeld verbrand je met yoga zo’n 100-300 calorieën per half uur. Je kunt dus proberen om een paar van je favoriete yogaposities te verwerken in je seksleven, waardoor je meer calorieën verbrandt en tegelijkertijd je heupspieren in vorm houdt.

Vergroot je uithoudingsvermogen. Met bepaalde soorten voedsel kun je je seksleven ook sterk verbeteren. Dingen als vijgen, oesters, selderij, bosbessen, pinda’s, bananen, knoflook en zelfs chocolade kunnen het seksuele uithoudingsvermogen van de man vergroten. Let echter op dat je niet teveel koolhydraten inneemt op de avond voor je seksmarathon de volgende dag. Dat werkt waarschijnlijk averechts.

Varieer. Zoals met elke vorm van lichaamsbeweging, is het met seks belangrijk om te steeds nieuwe dingen te blijven proberen. Door nieuwe seksuele uitdagingen en avonturen aan te gaan, blijf je je lichaam steeds weer verrassen, om nog maar te zwijgen van je partner. Als je constant hetzelfde standje doet, en datzelfde standje telkens weer op dezelfde locatie doet, is het tijd om te variëren.

Het torsorgasme. Gebruik je rompspieren altijd tijdens de seks. Niet alleen wordt je wasbord strakker wanneer je je torsospieren (en vooral: de pelvis) gebruikt, je buik ziet er ook platter uit tijdens de daad. Ook is er steeds meer bewijs dat de goede rompaanspanningen een orgasme kunnen veroorzaken. Zo verdubbel je jullie genot nog eens!

Draai het om. We weten dus dat seks niet als primaire vorm van lichaamsbeweging telt. Maar waarom zouden we dan niet bewegen om onze seks te verbeteren? Onderzoek toont aan dat vrouwen die regelmatig bewegen een actiever seksleven hebben, sneller klaarkomen en makkelijker opgewonden raken.

Het testosteronniveau van mannen wordt hoger als zij regelmatig bewegen. Dat zou zowel hun interesse in seks als hun gedrag in bed stimuleren.

Een trainingssessie met je partner is natuurlijk het perfecte excuus voor een stomende sekssessie in de douche. Train de spieren die je in bed zullen helpen. Je pelvis is hier de sleutel.

Meer lezen over dit onderwerp:

Dr. Yvonne K. Fulbright? v.a € 11,99 viaBoeken van seksuologe Dr. Yvonne K. Fulbright?

Uitgever: Aurum Press Ltd
Pagina’s: 352
ISBN: 9781592334759

v.a € 11,99 via Bol.com

Zie ook:

Calorieverbranding door sexworkout

Stop met calorieën tellen, volg het orgasme-dieet!

 

Tags:

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsenÍ