Nederlandse vrouwen te weinig in beweging

Nederlandse vrouw komt te weinig in beweging

We zijn met z’n allen steeds meer met gezondheid bezig, maar toch blijkt dat bijna de helft van de Nederlandse vrouwen niet sport. Tweederde van de vrouwen zou zich graag gezonder en energieker voelen, en mogelijkheden om gemakkelijk en op plezierige wijze voldoende te bewegen zijn er absoluut. Hoe komt het dan dat maar zo weinig vrouwen in beweging komen?

Excuus #1 – Geen tijd om 
Tijd speelt – hoewel het feitelijk geen excuus vormt – een grote rol. De meeste vrouwen hebben het vandaag de dag erg druk, doen allerlei zaken tegelijk, en kunnen maar lastig tijd vrijmaken om goed voor zichzelf te kunnen zijn.

75 procent wil meer dan 1 uur per week sporten
Sporten is hier onderdeel van en blijkt onvoldoende in de agenda te passen. Zo zou maar liefst 75 procent van de 800 ondervraagde vrouwen meer dan een uur per week willen sporten, en één op de drie vrouwen zou wekelijks zelfs graag meer dan vier uur willen sporten.

Excuus #2 en 3 – Geld en gebrek aan motivatie
Naast tijdgebrek, spelen de kosten en motivatiegebrek een grote rol. Kijken we nog even naar het gebrek aan tijd, dan blijkt dat vooral sociale activiteiten en huishoudelijk werk veel tijd opslokken. Overigens zijn vrouwen doorgaans ook niet echt dol op het sporten in een sportschool.

Balans, energie, lekker in je vel
Het onderzoek, dat in opdracht van Etos werd uitgevoerd, liet zien dat vrouwen vooral graag willen afvallen en meer tijd voor ontspanning, sport en beweging willen hebben.

Vrouwen willen zich graag nog prettiger en energieker voelen en zijn daarom ook op zoek naar een balans tussen werk- en privézaken. Jezelf verwennen met verzorgingsproducten, naar de kapper gaan en het innemen van een voedingssupplement speelt ook een belangrijke rol bij het streven van vrouwen om nog beter in hun vel te zitten.

Dat een beetje bewegen zelfs net zo effectief kan zijn als intensief sporten, daarover schreven we eerder al. Lees het artikel hier als je nog niet overtuigd bent. Wil je afrekenen met visceraal vet (orgaanvet) en/of werk je je graag in het zweet op een lekkere en bijzonder effectieve manier? Kies dan voor intervaltraining.

Bronnen:
Etos
Gezondheidsnet

 

Kies ook voor meer, voor beter, voor gezonder, VOOR JEZELF! Doe mee, ervaar ons mooiste programma ooit, en creëer het lichaam dat je verdient!

 

POWER 2 YOU!

Van In2health, voor jou.

Power2You: Creëer het lichaam dat je verdient!
Het Power2You-Programma van in2health is een online gezondheidscursus met:
check-groenMeer dan 21 kort en bondig, modulair opgebouwde video’s:
over voeding, gezondheid, ons lichaam en de onderlinge relaties.

check-groenJe wordt van begin tot einde aan de hand genomen:
met recepten, een persoonlijke voedingsdashboard en coaching.

check-groenOok bevat de cursus een 9 delige ‘Sport4You‘ video module, door arts en sportcoach Ashwyn Schotborg:
om verbranding, conditie en weerstand te verhogen en blessures te voorkomen.

check-groenEn bevat de cursus een 5 delige ‘MasterYourMind‘ video module, met online werkboek, van NLP coach Astrid Davidzon:
om valkuilen bloot te leggen en succes te waarborgen.

Wij wensen dat jij je gezondheid in de best mogelijke handen legt: de jouwe! Door jouw te leren hoe je meer energie uit het leven, je voeding en je lichaam kunt halen, heb je alle middelen voor handen om gezond af te vallen, voor nu en voor de lange termijn. Je wordt van begin tot einde begeleid en gemonitord, je zult hele rare sprongen moeten maken als deze kilo’s er weer aan komen. Bekijk het Power2You-programma en doe ook mee!

Tags:

About In2health

Zorg goed voor je lichaam, je krijgt er maar 1! in2health.nl is opgericht door Rachid Tobi. Hij gaat verder waar ons basis onderwijs stop (en dus tekort in is geschoten volgens hem). Rachid is accountant van huis uit, heeft als freelancer ruim 7 jaar management rapportage systemen geïmplementeerd en daarnaast Acupunctuur, Fytotherapie en Natuurgeneeskunde gestudeerd. Zo bewijst hij hoe je van bankhanger in een ondernemend persoon kunt veranderen, als je maar goed voor je zelf zorgt. Want gezond van binnen is gezond en energiek van buiten. Rachid wilt via deze site bijdragen aan een brede gezonde bewustwording. Hij kan dit niet alleen, jij kunt helpen door dit artikel te delen, via de Social Media buttons onder ieder artikel dat jij goed vindt. Bedankt!

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsenÍ