Platte buik, meer dan alleen ‘looks’

Platte buik, meer dan alleen ‘looks’

Of je nu wel of niet die ‘ideale platte buik’ hebt, dat doet er niet toe. Zou je zo’n buik willen hebben? Dát is de grote vraag. En minstens zo belangrijk: waarom? Er zijn namelijk goede redenen om te streven naar een gespierde buik, maar dat heeft pas in de laatste plaats te maken met ‘looks’ en aantrekkelijkheid.

Platte buik = sterke rug

Ja, zo is het maar net. En dat klinkt misschien eenvoudig, maar wie kampt met rugklachten piept wel anders. Een platte buik zorgt voor een sterkere rug, wat zeker in deze tijd niet onbelangrijk is. Steeds meer mensen kampen met chronische rugklachten en dat is niet vreemd, als je beseft aanzienlijk meer mensen (waaronder steeds vaker kinderen!) zorgwekkend te zwaar zijn.

Platte buik:
de oorzaak én het gevolg van optimale gezondheid

Wat te denken van de vicieuze cirkel waarin je gemakkelijk terecht kunt komen als het vet zich langzaam maar zeker ophoopt? Los van hoe je wellicht naar jezelf kijkt en de manier waarop je (intern) tegen jezelf spreekt, als gevolg van ongewenste kilo’s, is overgewicht een aanslag op je energie. Niet zelden voel je je zwaar, moe. Futloos. Dat zet een gemene vicieuze cirkel in gang.

Ademhalingsproblemen, astma en slaapapneu zijn klachten die vaak komen kijken bij overgewicht, wat de vermoeidheid natuurlijk slechts voedt. En dit is nog maar het tipje van de sluier. Je zou dus kunnen zeggen dat een platte buik het tegenovergestelde effect geeft: energie, een goede conditie en een gezonde nachtrust. Het klinkt wat simpel, maar feitelijk is het wel zo.

Dat is trouwens ook mede waarom een platte buik zowel bij mannen als vrouwen als aantrekkelijk of ‘ideaal’ wordt gezien. Een platte buik is een blijk van kracht, controle, gezondheid, energie en goede zelfzorg. Meer dan simpelweg ‘mooi’ of ‘lelijk’, zegt het veel over hoe je in het leven staat.

Minder vet, minder kans op ziekte

Een platte buik betekent minder vet (hoewel visceraal vet, oftewel ‘orgaanvet’, een geval apart is en onzichtbaar aanwezig kan zijn: ook bij slanke mensen!) en minder risico op ziektes die onlosmakelijk verbonden zijn met buikvet. Zweedse onderzoekers ontdekten bijvoorbeeld dat kanker 33% meer voorkomt bij te zware mensen, waardoor het dus lang niet alleen gaat om hartkwalen die bij overgewicht komen kijken.

Ook diabetes is een verontrustende realiteit. De afgelopen jaren krijgen steeds meer mensen ermee te maken, en steeds vaker jongeren. En wat te denken van de mensen die op het randje zitten? Ze weten het zelf nog niet en veranderen dus ook niets aan hun leefstijl. Het is slechts een kwestie van tijd voor de sombere realiteit aan het licht komt, met alle gevolgen van dien.

Start nu, met arts en sportcoach Ashwyn Schotborg:

Ashwyn Schotborg - YourBaseCamp - in2health.nl

Sport4You:

check-groenBlessurevrij

check-groenVeilig vanuit huis

check-groenMet trainingsschema

check-groenGemakkelijk voor ieder niveau (3 niveau’s)

check-groenProgrammaduur 3 maanden, ook daarna onbeperkt toegankelijk

 Klaar voor het echte werk?
Doe mee, ervaar ons mooiste programma ooit
en creëer het lichaam dat je verdient!

POWER 2 YOU!

Van In2health, voor jou.

Power2You: Creëer het lichaam dat je verdient!
Het Power2You-Programma van in2health is een online gezondheidscursus met:
check-groenMeer dan 21 kort en bondig, modulair opgebouwde video’s:
over voeding, gezondheid, ons lichaam en de onderlinge relaties.

check-groenJe wordt van begin tot einde aan de hand genomen:
met recepten, een persoonlijke voedingsdashboard en coaching.

check-groenOok bevat de cursus een 9 delige ‘Sport4You‘ video module, door arts en sportcoach Ashwyn Schotborg:
om verbranding, conditie en weerstand te verhogen en blessures te voorkomen.

check-groenEn bevat de cursus een 5 delige ‘MasterYourMind‘ video module, met online werkboek, van NLP coach Astrid Davidzon:
om valkuilen bloot te leggen en succes te waarborgen.

Wij wensen dat jij je gezondheid in de best mogelijke handen legt: de jouwe! Door jouw te leren hoe je meer energie uit het leven, je voeding en je lichaam kunt halen, heb je alle middelen voor handen om gezond af te vallen, voor nu en voor de lange termijn. Je wordt van begin tot einde begeleid en gemonitord, je zult hele rare sprongen moeten maken als deze kilo’s er weer aan komen. Bekijk het Power2You-programma en doe ook mee!

 

Bron:
Men’s Health

Tags:

About In2health

Zorg goed voor je lichaam, je krijgt er maar 1! in2health.nl is opgericht door Rachid Tobi. Hij gaat verder waar ons basis onderwijs stop (en dus tekort in is geschoten volgens hem). Rachid is accountant van huis uit, heeft als freelancer ruim 7 jaar management rapportage systemen geïmplementeerd en daarnaast Acupunctuur, Fytotherapie en Natuurgeneeskunde gestudeerd. Zo bewijst hij hoe je van bankhanger in een ondernemend persoon kunt veranderen, als je maar goed voor je zelf zorgt. Want gezond van binnen is gezond en energiek van buiten. Rachid wilt via deze site bijdragen aan een brede gezonde bewustwording. Hij kan dit niet alleen, jij kunt helpen door dit artikel te delen, via de Social Media buttons onder ieder artikel dat jij goed vindt. Bedankt!

Trackbacks/Pingbacks

  1. Platte buik, meer energie | @ in2health@ in2health - juli 10, 2014

    […] Bron: Platte buik, meer dan alleen ‘looks’ […]

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsenÍ