Strak de zomer in

Strak de zomer in

Je zou het misschien nog niet zeggen als je naar buiten kijkt, maar de zomer komt er weer aan. Die zonnestralen die zo welkom zijn, die brengen echter ook strand- of zwembadbezoekjes met zich mee. Hoe krijg je die buikspieren op tijd in vorm, zodat jij de zomer in kunt en straks optimaal geniet van zon, zee en strand?

Leefstijl onder de loep
Het opbouwen, versterken en vergroten van spiermassa is niet moeilijk, je moet alleen weten hoe je het best te werk kunt gaan. Erg veel tijd heb je er niet voor nodig, dus dat is goed nieuws, maar bedenk allereerst dat een platte buik feitelijk een gevolg is. Het is het resultaat van hoe je leeft en wat je eet.

Als je voldoende in beweging bent, goed voor jezelf zorgt en gezond eet, dan is een strakke buik een logisch gevolg. Het vergt op die manier nauwelijks moeite. Neem je leefstijl dus eens onder de loep en wees eerlijk tegenover jezelf. Die strakke buik is prachtig en kan je zeer zeker een zelfverzekerder gevoel geven. Feit blijft: het is een gevolg. Verander dus de oorzaak en je verandert de uitkomst.

Doe meer dan alleen buikspieroefeningen
Wie streeft naar een strakke buik, kan geneigd zijn zich te richten op alleen buikspieroefeningen. Dat klinkt ook wel logisch, en toch is het belangrijk dat je meer doet. Een platte buik hangt bijvoorbeeld samen met een sterke rug, een goede houding en een algehele fitheid. Wederom: het is een gevolg en het staat niet op zichzelf. Train dus ook je rug, bekken en je billen!

Natuurlijk kun je buikspieroefeningen doen, maar denk bijvoorbeeld ook aan pilates (waarmee je al je basisspieren traint) of doe eens wat squats en ervaar hoe effectief dat is. En wat te denken van ‘oefeningen’ die je op ieder moment van de dag – overal en geheel ongezien – kunt uitvoeren? Je ademt diep in en trekt je navel als het ware naar je ruggengraat terwijl je uitademt.

Effectieve buikspieroefeningen
Buikspieroefeningen kunnen bijdragen aan een strakke buik (en een sterke rug!), mits je ze goed uitvoert. Langzame bewegingen zijn bijvoorbeeld veel gezonder en effectiever dan een hoop snelle bewegingen die het lichaam te veel belasten. Houd ook het volgende in gedachten:

  • Train je buikspieren bij voorkeur om de dag.
  • Trek nooit aan je nek!
  • Trek je kun iets in: ongeveer een vuistbreedte van je borst.
  • Houd je lijf stil als je omhoog komt en je buikspieren aangespannen.
  • Ga door met de oefening tot je voelt dat je buikspieren moe worden en stop dan.
  • Doe een reeks oefeningen bij voorkeur in één keer.

Intervaltraining
Ook de wetenschap erkent de kracht van intervaltraining, zowel voor het verkrijgen als behouden van de gezondheid. Intervaltraining houdt in dat je afwisselend intensief en rustig traint, en intervaltraining is een van de weinige bewegingsvormen die ook genadeloos afrekenen met visceraal vet (oftewel het gevaarlijke orgaanvet). Een betere conditie, meer vet verbranden, sneller resultaat, algehele fitheid, meer spiermassa, minder tijd in de sportschool: dat is een greepje uit de enorme bak voordelen die intervaltraining biedt.

Een platte buik, een gezonde look en mooie buikspieren… Het is iets waar velen naar streven en waar men – zeker als we weer richting de zomer gaan – echt wel voor wil werken. Gelukkig realiseer je je doel bijzonder gemakkelijk, met de tips die jij nu op zak hebt. Verander je leefstijl, maak bepaalde oefeningen onderdeel van je dag, eet wat beter, zorg goed voor jezelf, loop als je kunt, neem de fiets in plaats van de auto en ga wat vaker wandelen met de hond. Er zijn ontelbare manieren om te werken aan je gezondheid.

TIP! Meer weten? Klaar om er echt voor te gaan? Check ons splinternieuwe programma: Power 2 You!

 

Bron:
Gezondheidsnet
Mens en Gezondheid

 

Kies ook voor meer, voor beter, voor gezonder, VOOR JEZELF! Doe mee, ervaar ons mooiste programma ooit, en creëer het lichaam dat je verdient!

POWER 2 YOU!

Van In2health, voor jou.

 

Power2You: Creëer het lichaam dat je verdient!Wanneer je gezond afvalt, door te focussen op voeding en afvallen of op afvallen met sport, ben je aan het afvallen zónder dieet. Je stelt dan je levenswijze bij, en dát is iets heel anders! Afvallen zonder dieet is dus een realiteit. En meer dan dat! Geen jojo-effect meer voor jou. Geen terugval, geen crashdiëten. Een gezonde manier van leven en eten brengt een gezond gewicht met zich mee. Dat is geen magie, dat is volkomen logisch en verklaarbaar.

Wij wensen dat jij je gezondheid in de best mogelijke handen legt: de jouwe! Dat kun je direct doen. Gewoon, nu. Dus gun jij jezelf ook meer en ben je klaar voor echte en duurzame verandering? Wil je snel, maar vooral ook gezond afvallen? Er voor de volle 100% voor gaan: op een prettige manier, zodat volhouden vanzelfsprekend is en jouw succes een feit?

Bekijk het programma en doe ook mee! Wij lopen met je mee, stap voor stap, en geven je alle tools die jij nodig hebt voor een spectaculaire finish.

Tags:

About In2health

Zorg goed voor je lichaam, je krijgt er maar 1! in2health.nl is opgericht door Rachid Tobi. Hij gaat verder waar ons basis onderwijs stop (en dus tekort in is geschoten volgens hem). Rachid is accountant van huis uit, heeft als freelancer ruim 7 jaar management rapportage systemen geïmplementeerd en daarnaast Acupunctuur, Fytotherapie en Natuurgeneeskunde gestudeerd. Zo bewijst hij hoe je van bankhanger in een ondernemend persoon kunt veranderen, als je maar goed voor je zelf zorgt. Want gezond van binnen is gezond en energiek van buiten. Rachid wilt via deze site bijdragen aan een brede gezonde bewustwording. Hij kan dit niet alleen, jij kunt helpen door dit artikel te delen, via de Social Media buttons onder ieder artikel dat jij goed vindt. Bedankt!

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsenÍ