Visceraal vet: gluiperige killer

Visceraal vet, gluiperige killer

Canadese onderzoekers volgden 13 jaar lang ruim 8.000 mensen en ontdekten dat het sterftecijfer onder mensen met de meest zwakke buikspieren maar liefst 2 keer zo hoog was in vergelijking tot mensen met uitstekend ontwikkelde buikspieren. Het National Institute of Health bracht iets dergelijks aan het licht. Zij ontdekten namelijk dat mannen met een taille-omvang van meer dan 100 centimeter, en vrouwen met een omvang van meer dan 88 centimeter, aanzienlijk meer risico lopen op diabetes en hartkwalen.

En wat te denken van het feit dat maar liefst de helft van de mensen met een taillemaat van meer dan 100 centimeter insulineresistent is? Dit kwam recent aan het licht en brengt de kans op diabetes type-2 verontrustend dichtbij. Er is echter ook goed nieuws, want wie afvalt kan de kans op overlijden door suikerziekte met maar liefst 30% doen afnemen.

Visceraal vet, de grote boosdoener

Al willen we vaak van die te dikke buik af omdat we een platte buik doorgaans als aantrekkelijker beschouwen, toch zijn het vooral de gezondheidsrisico’s waar het ons om zou moeten gaan. Kijk eens voorbij die te dikke buik, naar de organen, en dan met name naar het vet dat zich rond de organen ophoopt. Het visceraal vet, heet dit ook wel, en dit is vele malen gevaarlijker dan doorsnee buikvet. Het is een cruciale factor in het ontstaan van cardiovasculaire ziektes, zoals een hartinfarct of beroerte.

Verraderlijk is het feit, dat zelfs wie slank is de onwetende eigenaar kan zijn van een verborgen hoeveelheid visceraal vet. Beweging lijkt in elk geval de sleutel te zijn om af te rekenen met visceraal vet. Recent onderzoek heeft dit aangetoond. Mensen die hun buikvet kwijtraakten en 80 minuten per week trainden, waren een jaar later nog steeds van hun buikvet verlost. Mensen die een gezond gewicht behielden en de training staakten, zeulden een jaar later ruim 25% meer visceraal vet met zich mee.

Vetcellen, meant to stay

Vetcellen – of je ze nu kunt zien of niet – vermeerderen niet ‘zomaar even’. De vetcellen in je lichaam zetten uit als je ongezonde voeding binnenkrijgt, en kunnen tot wel 1.000 keer hun natuurlijk omvang bereiken. Maar, ook vetcellen bereiken op den duur hun limiet. Op zo’n moment worden er extra cellen gecreëerd. Je lichaam moet immers iets om dat gif als het ware uit te schakelen, maar zijn deze cellen eenmaal realiteit dan verdwijnen ze niet meer.

Vrijdag: wat jij kunt doen om af te rekenen met verborgen visceraal vet.

 

Power2You: Creëer het lichaam dat je verdientAfvallen door focus op voeding, lichaam én geest

Je kunt immers nog zo intensief sporten of letten op wat je eet, maar als je hoofd niet meewerkt zul je je doel nooit realiseren. Je haakt voortijdig af, zet een stap en kapt ermee, loopt in rondjes tot je een ons weegt (figuurlijk gesproken) of laat je demotiveren door obstakels of door je omgeving. Wat je ‘intern’ ook doet, in je hoofd, het is onlosmakelijk verbonden met wel of niet afvallen. Toch is er geen enkel dieet dat deze superkrachten bundelt. Zonde. Individueel zijn ze namelijk sterk, maar samen zijn ze onoverwinnelijk.

Voeding | Lichaam | Geest

 

Klaar voor het echte werk? Doe mee, ervaar ons mooiste programma ooit en creëer het lichaam dat je verdient!

 

POWER 2 YOU!

Van In2health, voor jou.

Power2You: Creëer het lichaam dat je verdient!
Het Power2You-Programma van in2health is een online gezondheidscursus met:
check-groenMeer dan 21 kort en bondig, modulair opgebouwde video’s:
over voeding, gezondheid, ons lichaam en de onderlinge relaties.

check-groenJe wordt van begin tot einde aan de hand genomen:
met recepten, een persoonlijke voedingsdashboard en coaching.

check-groenOok bevat de cursus een 9 delige ‘Sport4You‘ video module, door arts en sportcoach Ashwyn Schotborg:
om verbranding, conditie en weerstand te verhogen en blessures te voorkomen.

check-groenEn bevat de cursus een 5 delige ‘MasterYourMind‘ video module, met online werkboek, van NLP coach Astrid Davidzon:
om valkuilen bloot te leggen en succes te waarborgen.

Wij wensen dat jij je gezondheid in de best mogelijke handen legt: de jouwe! Door jouw te leren hoe je meer energie uit het leven, je voeding en je lichaam kunt halen, heb je alle middelen voor handen om gezond af te vallen, voor nu en voor de lange termijn. Je wordt van begin tot einde begeleid en gemonitord, je zult hele rare sprongen moeten maken als deze kilo’s er weer aan komen. Bekijk het Power2You-programma en doe ook mee!

Tags:

About In2health

Zorg goed voor je lichaam, je krijgt er maar 1! in2health.nl is opgericht door Rachid Tobi. Hij gaat verder waar ons basis onderwijs stop (en dus tekort in is geschoten volgens hem). Rachid is accountant van huis uit, heeft als freelancer ruim 7 jaar management rapportage systemen geïmplementeerd en daarnaast Acupunctuur, Fytotherapie en Natuurgeneeskunde gestudeerd. Zo bewijst hij hoe je van bankhanger in een ondernemend persoon kunt veranderen, als je maar goed voor je zelf zorgt. Want gezond van binnen is gezond en energiek van buiten. Rachid wilt via deze site bijdragen aan een brede gezonde bewustwording. Hij kan dit niet alleen, jij kunt helpen door dit artikel te delen, via de Social Media buttons onder ieder artikel dat jij goed vindt. Bedankt!

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsenÍ