Wandelen: plezierig én gezond!

Wandelen, plezierig en gezond

Onderzoek toont het steeds weer aan: mensen zijn gemaakt om te wandelen. Of, anders gezegd: wandelen is gewoon heel goed voor ons! Het is een aangename manier van bewegen, het is veilig, het is gratis, je hebt er geen spannende apparaten of een sportschool voor nodig en je kunt het doen waar en wanneer jij wilt. Wandelen is fijn! En, bijna net zo gezond als intensief sporten.

Wandelen: natuurlijk in beweging
Dat wandelen zo goed voor je is, dat is helemaal niet gek. Je kunt er conditie mee opbouwen en de kans op blessures is minimaal, want je beweegt op een natuurlijke manier. Dit maakt ook dat wandelen voor vrijwel iedereen een perfect uit te voeren en aangename manier van bewegen vormt. Je bepaalt zelf je tempo en je kunt van wandelen ook je geheel eigen intervaltraining maken.

Afwisselend snel en rustig wandelen
We schreven er eerder al eens over: intervaltraining. Het blijkt steeds weer de meest effectieve manier van trainen te zijn, de bewegingsvorm waarbij je afwisselend intensief en dan weer op een rustige manier traint. Het is bovendien de beste manier om af te rekenen met orgaanvet. Echter, wat te denken van afwisselend (1 minuut) snel en (1 minuut) langzaam wandelen? Dat is een geweldige en plezierige manier om te werken aan je conditie. Neem ook nog eens een andere route of wandel op je favoriete plek en je maakt er echt een aangename inspanning van.

Wandelen voor gevorderden
Ben je wel in voor een ‘wandeling voor gevorderden’, dan ben je klaar voor een wandeling van zo’n 6 kilometer per uur. Zet je er namelijk echt vaart achter, dan heeft dat invloed op je hartslag en daarmee op je conditie. Bovendien gebruik je vele spieren en zorgt een fikse wandeling ook nog eens voor een goed gevoel én rust in je hoofd. Betrek zoveel mogelijk je hele lichaam bij de wandeling, dat komt de vetverbranding ten goede.

Stevige wandeling net zo effectief als intensief sporten
Stevig en regelmatig wandelen kan net zo effectief zijn als vaak en intensief sporten, zo blijkt uit onderzoek. Een onderzoek van het Lawrence Berkeley National Laboratory heeft bijvoorbeeld aangetoond dat wandelen beter is voor je hart dan hardlopen! Onderzoekers volgden 6 jaar lang maar liefst 33.000 hardlopers en 15.000 wandelaars tussen de 18 en 80 jaar oud. Dat is goed nieuws, want wandelen geeft je heel wat vrijheid. De wetenschap dat je met die inspanning onder andere zorgt voor een verlaagd cholesterolgehalte, een gereduceerde kans op hart- en vaatziekten en een hoge bloeddruk, sterke spieren, een goede conditie en minder kans op botontkalking, dat motiveert alleen maar extra.

De voordelen op een rij!

 • Wandelen verlaagt je bloeddruk
 • Je hebt minder kans op hart- en vaatziekten
 • Heeft een positief effect op je cholesterol
 • Je kunt er een gezond gewicht mee verkrijgen en behouden
 • Wandelen verbetert je stemming
 • Het verkleint de kans op botontstekingen en botontkalking
 • Je blijft in vorm, flexibel, en beter in evenwicht
 • De kans op ziekten als diabetes neemt af

 

Bronnen:
Gezondheidsnet
optimaalsporten.nl
Telegraaf
RTL Nieuws

 

Lees ook: Wandelen geneest!

 

Kies ook voor meer, voor beter, voor gezonder, VOOR JEZELF! Doe mee, ervaar ons mooiste programma ooit, en creëer het lichaam dat je verdient!

 

POWER 2 YOU!

Van In2health, voor jou.

Power2You: Creëer het lichaam dat je verdient!
Het Power2You-Programma van in2health is een online gezondheidscursus met:
check-groenMeer dan 21 kort en bondig, modulair opgebouwde video’s:
over voeding, gezondheid, ons lichaam en de onderlinge relaties.

check-groenJe wordt van begin tot einde aan de hand genomen:
met recepten, een persoonlijke voedingsdashboard en coaching.

check-groenOok bevat de cursus een 9 delige ‘Sport4You‘ video module, door arts en sportcoach Ashwyn Schotborg:
om verbranding, conditie en weerstand te verhogen en blessures te voorkomen.

check-groenEn bevat de cursus een 5 delige ‘MasterYourMind‘ video module, met online werkboek, van NLP coach Astrid Davidzon:
om valkuilen bloot te leggen en succes te waarborgen.

Wij wensen dat jij je gezondheid in de best mogelijke handen legt: de jouwe! Door jouw te leren hoe je meer energie uit het leven, je voeding en je lichaam kunt halen, heb je alle middelen voor handen om gezond af te vallen, voor nu en voor de lange termijn. Je wordt van begin tot einde begeleid en gemonitord, je zult hele rare sprongen moeten maken als deze kilo’s er weer aan komen. Bekijk het Power2You-programma en doe ook mee!

Tags:

About In2health

Zorg goed voor je lichaam, je krijgt er maar 1! in2health.nl is opgericht door Rachid Tobi. Hij gaat verder waar ons basis onderwijs stop (en dus tekort in is geschoten volgens hem). Rachid is accountant van huis uit, heeft als freelancer ruim 7 jaar management rapportage systemen geïmplementeerd en daarnaast Acupunctuur, Fytotherapie en Natuurgeneeskunde gestudeerd. Zo bewijst hij hoe je van bankhanger in een ondernemend persoon kunt veranderen, als je maar goed voor je zelf zorgt. Want gezond van binnen is gezond en energiek van buiten. Rachid wilt via deze site bijdragen aan een brede gezonde bewustwording. Hij kan dit niet alleen, jij kunt helpen door dit artikel te delen, via de Social Media buttons onder ieder artikel dat jij goed vindt. Bedankt!

Trackbacks/Pingbacks

 1. Meer energie? Ga wandelen! | @ in2health@ in2health - mei 29, 2014

  […] Uiteenlopende bronnen tonen namelijk aan dat er tijdens een lange wandeltocht dopamine vrijkomt in ons lichaam en dat kan zelfs zaken als chronische pijn en depressie verminderen of genezen. De positieve effecten worden steeds duidelijker. Wandelen vermindert de kans op diabetes, botontkalking en hart- en vaatziekten. Vier keer per week een blokje om heeft een zeer heilzaam effect op onze algehele lichamelijke gezondheid. Het is plezierig én gezond! […]

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsenÍ