Workout @ home

Work-out @ home

Maar liefst 75 procent van de Nederlandse vrouwen blijkt meer dan 1 uur per week te willen bewegen, zo liet een recent onderzoek onder 800 Nederlandse vrouwen zien. Toch sport ruim de helft van deze vrouwen niet, door tijd- en motivatiegebrek. Ook de kosten en het naar de sportschool gaan, maakt dat de drukbezette Nederlandse vrouw ‘dan maar niet in beweging komt’. Zonde, want voor een effectieve workout hoef je echt de deur niet uit.

Actieve leefstijl net zo effectief als intensief sporten
Het is echt waar en voor velen geweldig nieuws, maar een actieve leefstijl blijkt net zo effectief te zijn als keer op keer zweten in de sportschool. Wetenschappers toonden hiermee aan dat tijdgebrek echt geen excuus meer kan – en mag – vormen. Verander je leefstijl, neem de fiets in plaats van de auto, ren de trap op en neer, stofzuig extra vaak, zeem de ramen of laat de hond vaker uit… Mogelijkheden zijn er, dat is een feit, dus realiseer een actieve leefstijl en je hoeft niet eens intensief te gaan sporten. De keuze is aan jou!

Eenvoudige warming-up
Ben jij wel in voor een intense workout, dan heb je ook daarvoor echt geen sportcoach of sportschool nodig. Wat te denken van een warming-up waarbij je bijvoorbeeld 5 keer de trap op en neer rent, touwtjespringt en/of 5 minuten in beweegt in de vorm van een looppas op de plaats?

Waar je ook sport, denk eraan dat je kleding aantrekt die prettig zit. Zorg dat je het niet te warm en ook niet koud hebt. Bij voorkeur kies je voor kleding die ruim zit, zodat je je er gemakkelijk in beweegt. Dat is wel zo prettig!

Vele mogelijkheden voor een workout @ home
Oefeningen voor thuis zijn er ook genoeg. Zo kun je gewoon thuis je buikspieroefeningen doen, de trap op en neer lopen, een keukentrapje gebruiken voor je workout, en je biceps, triceps, schouder- en rugspieren trainen met wat boeken als gewichten. Oké, ideaal is het misschien niet. Maar, zeker als opstapje is het toch een perfecte oplossing? Je kunt altijd nog gewichtjes aanschaffen, kom eerst maar eens in beweging en kijk wat dat met je doet en of het je bevalt.

Tips voor het trainen van je schouders, armen en buik
Ga je met de boeken in de weer, breng je armen dan zijwaarts omhoog. Let op dat je je armen niet overdreven strekt! Breng je armen dus omhoog, totdat de boeken zich op schouderhoogte bevinden. Laat je armen vervolgens langzaam zakken en herhaal de oefening een seconde of 80. Dat is in principe genoeg. Denk er bij buikspieroefeningen, bijvoorbeeld sit-ups, trouwens altijd aan dat je niet aan je nek ‘trekt’, dat je je knieën buigt en je onderrug op de grond houdt.

Sterke benen? Ga lekker ‘zitten’.
Wil je vooral je beenspieren aan het werk zetten? Ga dan eens ontspannen tegen een kale wand in huis staan, buig je knieën zodat er een hoek van 90 graden ontstaat, en kantel je bekken. Zo wordt je hele rug als het ware ondersteund door de muur. Blijf zo ‘zitten’ en begin hier bijvoorbeeld eens een minuut mee.

Experimenteer eens met uiteenlopende oefeningen en kijk hoe je je erbij voelt. En wie liever gaat voor puur natuur, is wandelen ook een uitstekende optie. Zo haal je een frisse neus en kun je tegelijkertijd genieten van de omgeving en werken aan je conditie. Zeker als je er stevig de pas in zet, kan wandelen net als een actieve leefstijl even effectief zijn als fanatiek sporten. Kijk dus wat voor jou werkt en ga daarmee aan de slag. Dat klinkt heel logisch en wellicht te eenvoudig voor woorden, maar het heeft een enorme invloed. Beweeg je immers met plezier, dan houd je het perfect vol. En is dat niet waar het om gaat? Een keer bewegen is namelijk wel leuk, maar niet bijster effectief. Wat je op de lange termijn doet, dat maakt alle verschil. Kies dus voor een ontspannen maar actieve leefstijl en je zult absoluut merken hoeveel goed dat je doet.

Even afkoelen
Net als opwarmen is het ook belangrijk dat je je inspanning bewust afbouwt. Zo kan je lichaam alvast wat tot rust komen en kan het zich voorbereiden op het einde van de inspanning. Dat werkt mentaal lekker, maar is vooral van belang als het aankomt op het fysieke aspect. Rek en strek, geniet van een ontspannend muziekje en kom langzaam aan weer helemaal tot rust.

Bronnen:
Gezondheidsnet
gewicht-verliezen.nl

 

Kies ook voor meer, voor beter, voor gezonder, VOOR JEZELF! Doe mee, ervaar ons mooiste programma ooit, en creëer het lichaam dat je verdient!

 

POWER 2 YOU!

Van In2health, voor jou.

Power2You: Creëer het lichaam dat je verdient!
Het Power2You-Programma van in2health is een online gezondheidscursus met:
check-groenMeer dan 21 kort en bondig, modulair opgebouwde video’s:
over voeding, gezondheid, ons lichaam en de onderlinge relaties.

check-groenJe wordt van begin tot einde aan de hand genomen:
met recepten, een persoonlijke voedingsdashboard en coaching.

check-groenOok bevat de cursus een 9 delige ‘Sport4You‘ video module, door arts en sportcoach Ashwyn Schotborg:
om verbranding, conditie en weerstand te verhogen en blessures te voorkomen.

check-groenEn bevat de cursus een 5 delige ‘MasterYourMind‘ video module, met online werkboek, van NLP coach Astrid Davidzon:
om valkuilen bloot te leggen en succes te waarborgen.

Wij wensen dat jij je gezondheid in de best mogelijke handen legt: de jouwe! Door jouw te leren hoe je meer energie uit het leven, je voeding en je lichaam kunt halen, heb je alle middelen voor handen om gezond af te vallen, voor nu en voor de lange termijn. Je wordt van begin tot einde begeleid en gemonitord, je zult hele rare sprongen moeten maken als deze kilo’s er weer aan komen. Bekijk het Power2You-programma en doe ook mee!

Tags:

About In2health

Zorg goed voor je lichaam, je krijgt er maar 1! in2health.nl is opgericht door Rachid Tobi. Hij gaat verder waar ons basis onderwijs stop (en dus tekort in is geschoten volgens hem). Rachid is accountant van huis uit, heeft als freelancer ruim 7 jaar management rapportage systemen geïmplementeerd en daarnaast Acupunctuur, Fytotherapie en Natuurgeneeskunde gestudeerd. Zo bewijst hij hoe je van bankhanger in een ondernemend persoon kunt veranderen, als je maar goed voor je zelf zorgt. Want gezond van binnen is gezond en energiek van buiten. Rachid wilt via deze site bijdragen aan een brede gezonde bewustwording. Hij kan dit niet alleen, jij kunt helpen door dit artikel te delen, via de Social Media buttons onder ieder artikel dat jij goed vindt. Bedankt!

Trackbacks/Pingbacks

  1. Zo maak jij bewegen leuk! - in2health.nlin2health.nl - juni 20, 2013

    […] Leestip! Work-out @ home […]

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsenÍ