Depressie behandelen met vitaminen B12 en foliumzuur

Depressie

Het belang van medicatie bij de behandeling van een depressie wordt overschat, stelt psychiater Rogier Hoenders van GGZ Groningen. Deze instelling is koploper in het combineren van reguliere en alternatieve behandelmethoden.

Depressie te snel en te vaak behandelt met reguliere medicatie

Meer dan een half miljoen mensen in Nederland hebben te kampen met een depressie en er wordt te snel en te lang naar reguliere medicatie gegrepen om depressies te behandelen. Als het aan Rogier Hoenders ligt, komt daar verandering in. De vraag naar alternatieve behandelingen groeit en dat is niet voor niets. Zowel de medische wereld als de patiënt overschat veelal het belang van medicatie bij de behandeling van depressie. Dit stelt psychiater Rogier Hoenders, die als eerste GGZ-psychiater in Nederland zowel reguliere als alternatieve behandelmethoden biedt. Hij vindt dat al tijdens de opleiding tot psychiater aandacht moet worden besteed aan alternatieve behandelwijzen, zoals het gebruik van vitaminen ter verlichting van depressies.

Depressie behandelen met vitamine B12 en foliumzuur

Volgens Hoenders kan bij een depressie in de meeste gevallen tevens een tekort aan vitamine B12 en foliumzuur aangetroffen worden. Hier zou meer aandacht voor moeten zijn, stelt Hoenders, want de benodigde vitaminen maken tevens dat de reguliere medicatie beter werkt en een depressie dus op meer effectieve wijze behandeld kan worden.

Gerelateerde onderwerpen:

Meer kans op tekort dan teveel vitamine D

Wandelen geneest

Eten en emoties

Zonder dip door de donkere dagen

 

 

Bron:

Artsennet

Meer informatie:

GGZ nederland

Tags:

About In2health

Zorg goed voor je lichaam, je krijgt er maar 1! in2health.nl is opgericht door Rachid Tobi. Hij gaat verder waar ons basis onderwijs stop (en dus tekort in is geschoten volgens hem). Rachid is accountant van huis uit, heeft als freelancer ruim 7 jaar management rapportage systemen geïmplementeerd en daarnaast Acupunctuur, Fytotherapie en Natuurgeneeskunde gestudeerd. Zo bewijst hij hoe je van bankhanger in een ondernemend persoon kunt veranderen, als je maar goed voor je zelf zorgt. Want gezond van binnen is gezond en energiek van buiten. Rachid wilt via deze site bijdragen aan een brede gezonde bewustwording. Hij kan dit niet alleen, jij kunt helpen door dit artikel te delen, via de Social Media buttons onder ieder artikel dat jij goed vindt. Bedankt!

Het commentaar vak is gesloten.