Tai Chi Tao: gezond voor iedereen

Ontspannen-Tai-Chi-Tao_Gezond-voor-iedereen

Tai Chi Tao is een bewegingskunst die is gericht op gezondheid en welzijn voor iedereen. Leeftijd en conditie doen er niet toe, want deze kunst van bewegen is voor vrijwel iedereen toepasbaar.

Wereldwijd ervaren duizenden mensen in uiteenlopende landen de positieve effecten van Tai Chi Tao, waarbij bewegingen gecombineerd worden met diepe ademhalingen. De Taoïstische Tai Chi Vereniging Nederland stelt dat deze bewegingskunst door velen wordt ervaren als een zeer effectieve behandeling voor gezondheidsproblemen.

Chinese gezondheidsleer

Met als doel het verbeteren en herstellen van de gezondheid, in lijn met de Chinese gezondheidsleer, onderscheidt de Taoïstische Tai Chi zich van andere vormen van Tai Chi. Bij deze vorm van Tai Chi zorgen langzame bewegingen voor: kracht, flexibiliteit, het verbeteren van evenwicht en de Chi (of ‘Qi’). Op deze manier krijgt de levensenergie ruimte, waardoor er plaats is voor: rust, ontspanning en genezing.

Door de Tai Chi Tao bewegingen te beoefenen, laat je lichaam en geest terugkeren naar hun zuivere en natuurlijke staat. Tai Chi Tao maakt gebruik van de vijf elementen: vuur, water, hout, aarde en metaal. Deze elementen corresponderen met onze organen, zintuigen, lichaamsdelen, emoties en seizoenen. De langzame bewegingen brengen deze vijf elementen in evenwicht.

Invloed van Tai Chi Tao

Het regelmatig beoefenen van Tai Chi heeft een groot effect op ons lichaam. Doordat je met deze oefeningen de bloed- en zuurstofcirculatie kan herstellen, neemt spanning af en nemen vervolgens kracht en flexibiliteit toe. Volgens de Taoïstische Tai Chi Vereniging Nederland helpt deze vorm van bewegen het lichaam optimaal te functioneren.

Zo heeft een Amerikaanse organisatie onderzoek gedaan naar de meest effectieve methode om het evenwicht bij 65-plussers te verbeteren. Zij concludeerden dat het effect van Tai Chi verreweg superieur was vergeleken met traditionele Amerikaanse fysiotherapie. Ook andere bronnen tonen aan dat deze bewegingskunst een positief effect heeft op bijvoorbeeld: slapeloosheid, reuma, RSI, burn-out en rugklachten. Wanneer de Tai Chi Tao oefeningen met regelmaat en op ontspannen wijze worden uitgevoerd, zorgt dit voor een fitaal, sterk, ontspannen en harmonieus lichaam.

Bronnen:

Taoist Tai Chil

Tai Chi Tao Amersfoort

Tags:

About In2health

Zorg goed voor je lichaam, je krijgt er maar 1! in2health.nl is opgericht door Rachid Tobi. Hij gaat verder waar ons basis onderwijs stop (en dus tekort in is geschoten volgens hem). Rachid is accountant van huis uit, heeft als freelancer ruim 7 jaar management rapportage systemen geïmplementeerd en daarnaast Acupunctuur, Fytotherapie en Natuurgeneeskunde gestudeerd. Zo bewijst hij hoe je van bankhanger in een ondernemend persoon kunt veranderen, als je maar goed voor je zelf zorgt. Want gezond van binnen is gezond en energiek van buiten. Rachid wilt via deze site bijdragen aan een brede gezonde bewustwording. Hij kan dit niet alleen, jij kunt helpen door dit artikel te delen, via de Social Media buttons onder ieder artikel dat jij goed vindt. Bedankt!

Het commentaar vak is gesloten.