Zonder dip door de donkere dagen

Donkere dagen

Tijdens de wintermaanden hebben veel mensen last van aan najaarsdip. Terwijl de bladeren van de bomen vallen, zijn de dagen koud en de avonden lang en donker.  Toch zijn onze herfst en winter er niet voor niets en hebben deze jaargetijden ook hun positieve kanten.

Vruchtbaarder in het najaar

Zowel mannen als vrouwen blijken in het najaar vruchtbaarder en dat is goed nieuws voor wie een kinderwens koestert.

Herfst zorgt voor beter geheugen

Raar maar waar: bij slecht weer blijkt ons geheugen beter, aldus de onderzoeksresultaten uit een Australisch onderzoek. Tijdens dit onderzoek werd mensen gevraagd welke spullen er op de toonbank lagen, van de winkel die zij bezochten. Bij slecht weer bleek het geheugen beter dan bij mooi weer.

Najaar stemt positief

Kleuren hebben invloed op ons en dat blijkt nog eens uit wetenschappelijk onderzoek. Goed nieuws is dat herfstkleuren ons meer innerlijke kracht geven, stabiliteit en rust. Tevens levert zij een positieve bijdrage aan onze energie, ons humeur én onze creativiteit. De herfst is een periode die menigeen doet denken aan heerlijke geuren in het bos, regen, vallende bladeren en warmte in huis. Heerlijk toch?

Kou maakt vrouwen aantrekkelijker

Vrouwen stralen meer in het najaar, waarmee ze door mannen als aantrekkelijk worden gezien dan in de warme zomermaanden! Dit is uit onderzoek gebleken. Onder andere lijken mannen anders te reageren op vrouwelijk schoon met hun vele onbedekte lichaamsdelen in de winter dan tijdens hete zomerse dagen…

Academici meer kans op een baan in de winter

Volgens de Amerikaanse gedragdeconoom Uri Simonsohn, maken academici meer kans op een baan in het najaar. Waarom? Slecht weer wordt veelal in verband gebracht met lezen, werken en studeren en daardoor met de academici onder ons.

Donkere dagen, tijd voor jezelf

Het najaar met zijn donkere en koude dagen nodigt uit tot binnenblijven om heerlijk een boek te lezen of samen voor de televisie te kruipen. Tijd voor jezelf en je gezin, daar draait het najaar om. Positief is dat dit stressverlagend werkt en zorgt voor een warm gevoel van veiligheid en troost. Spelletjes mogen op tafel en de kachel mag lekker aan.

Geniet van het najaar.

Gerelateerde onderwerpen:

Meer kans op tekort dan teveel vitamine D
Depressie behandelen met vitaminen B12 en foliumzuur
Wandelen geneest
Eten en emoties

Bron:

– Journal Perception
– Journal of experimental psychology, april 2009
– Fit met voeding, nummer 3 – 2010, blz. 19

Tags:

About In2health

Zorg goed voor je lichaam, je krijgt er maar 1! in2health.nl is opgericht door Rachid Tobi. Hij gaat verder waar ons basis onderwijs stop (en dus tekort in is geschoten volgens hem). Rachid is accountant van huis uit, heeft als freelancer ruim 7 jaar management rapportage systemen geïmplementeerd en daarnaast Acupunctuur, Fytotherapie en Natuurgeneeskunde gestudeerd. Zo bewijst hij hoe je van bankhanger in een ondernemend persoon kunt veranderen, als je maar goed voor je zelf zorgt. Want gezond van binnen is gezond en energiek van buiten. Rachid wilt via deze site bijdragen aan een brede gezonde bewustwording. Hij kan dit niet alleen, jij kunt helpen door dit artikel te delen, via de Social Media buttons onder ieder artikel dat jij goed vindt. Bedankt!

Het commentaar vak is gesloten.