Appeleters bereiden zich voor

appel_water_spetters

Onze (onbewuste) voorkeur voor bepaalde producten kan ons veel vertellen over hoe we op dat moment in het leven staan. Christiane Beerlandt is auteur van ‘De hoorn des overvloeds’, een indrukwekkend naslagwerk waarin zij beschrijft wat producten over ons vertellen. In2health bespreekt een aantal voedingsmiddelen uit dit boek. Deze keer bespreken we de onderliggende psychologische en symbolische betekenis voor de appelliefhebber.

Beerlandt’s boeken worden wereldwijd gezien als standaardwerken, door leken én professionals. In ‘De hoorn des overvloeds’ wordt beschreven wat de psychologische en symbolische betekenis is van zo’n driehonderd voedingsmiddelen.

Wie regelmatig een appeltje uit de fruitschaal grijpt, maakt zich klaar om zijn tanden ergens in te zetten. Deze personen willen volmondig ‘ja’ kunnen zeggen en goed omgaan met wat het leven op hun pad stuurt. Mensen die verlangen naar een appel willen klaarstaan voor wat er komen gaat, zonder angst en zonder zeuren. Het doel waar het deze gezonde eters om gaat, is de hoofdzaak. De appel wijst op succes, zelfvertrouwen en kracht; appeleters zoeken deze gevoelens in zichzelf.

Appeleters twijfelen soms over zichzelf en hun richting. Soms ontbreekt het vertrouwen dat ze zo graag zouden willen ervaren, maar de appel toont hen dat ze mogen geloven in zichzelf. Deze personen missen soms de kracht en moed om door te zetten, waarbij faalangst een grote rol speelt. De mens die graag een appel eet, ziet zichzelf niet altijd zoals hij is en de appel vertelt hem dat hij veel sterker is dan hij zelf denkt. ‘Alles is mogelijk’, dat is de boodschap. Geloof in jezelf, laat twijfel los, zet je tanden in wat zich aandient en accepteer de werkelijkheid zoals die is. Innerlijke en fysieke kracht zijn de sleutelwoorden van de appel. Verlangen naar een appel toont ons dat we verlangen naar dit gevoel van kracht en vertrouwen. ‘Het ligt er’, zegt de appel. ‘Grijp het, geloof het, maak het waar!’

Meer lezen uit dit boek?:

De Hoorn des Overvloeds

De hoorn des overvloeds door Christiane Beerlandt
Uitgeverij: Uitgeverij Petiet
656 pagina’s
ISBN: 9789075849059
€ 42,- via Bol.com

Gerelateerde artikelen:

Meer lezen over: Eten en emoties.
Meer lezen over: Positief woordgebruik maakt gelukkiger.
Meer lezen over: Voeding en vermoeidheid.

Tags:

About In2health

Zorg goed voor je lichaam, je krijgt er maar 1! in2health.nl is opgericht door Rachid Tobi. Hij gaat verder waar ons basis onderwijs stop (en dus tekort in is geschoten volgens hem). Rachid is accountant van huis uit, heeft als freelancer ruim 7 jaar management rapportage systemen geïmplementeerd en daarnaast Acupunctuur, Fytotherapie en Natuurgeneeskunde gestudeerd. Zo bewijst hij hoe je van bankhanger in een ondernemend persoon kunt veranderen, als je maar goed voor je zelf zorgt. Want gezond van binnen is gezond en energiek van buiten. Rachid wilt via deze site bijdragen aan een brede gezonde bewustwording. Hij kan dit niet alleen, jij kunt helpen door dit artikel te delen, via de Social Media buttons onder ieder artikel dat jij goed vindt. Bedankt!

Het commentaar vak is gesloten.