Grote schoonmaak voor witte chocolade eters

voedingsspiegel_witte_chocolade

Voeding als spiegel: witte chocolade

Onze (onbewuste) voorkeur voor bepaalde producten kan ons veel vertellen over hoe we op dat moment in het leven staan. Christiane Beerlandt is auteur van ‘De hoorn des overvloeds’, een indrukwekkend naslagwerk waarin zij beschrijft wat voedingsmiddelen over ons vertellen. In2health bespreekt verschillende voedingsmiddelen uit dit boek. Dit keer bespreken we de kracht en betekenis van witte chocolade!

Beerlandt’s boeken worden wereldwijd gezien als standaardwerken, door leken én professionals. In ‘De hoorn des overvloeds’ wordt beschreven wat de psychologische en symbolische betekenis is van zo’n driehonderd voedingsmiddelen.

Grote schoonmaak

Liefhebbers van witte chocolade willen zichzelf bevrijden van pijn en opnieuw beginnen. Witte chocola staat voor een grote schoonmaak, een nieuw begin, voor het hart en zijn reinheid. Het verleden is voorbij en de mens die graag witte chocolade eet, wil het verleden graag laten waar het hoort. Hij verlangt naar opruimen en opnieuw beginnen. Toch zou hij meer mogen kijken naar zijn fouten, om daarvan te leren. We maken allemaal fouten, maar als we ze niet durven te erkennen, leren we er ook niet van. Witte chocolade zegt: “Kijk diep in jezelf, ontdoe je van alle onzuiverheden en geniet. Niet alleen van mij, maar van de goedheid en zachtheid die ook in jezelf zit!”

Speel geen rol meer en neem afstand van alles wat nog niet zuiver is, waarover je nog niet tevreden bent. Wees jezelf en ga bij jezelf te rade, richt je niet naar buiten. Alle antwoorden liggen in jezelf en zo ook de mogelijkheid om opnieuw te beginnen. Laat afstand varen en geef jezelf toestemming om jouw zachtheid en liefde weer aan de oppervlakte te brengen.

Misschien heb je jezelf een harnas aangemeten, om je te beschermen. Laat deze dan los en zie dat het niet is wie je werkelijk bent. Laat je hart spreken en zie in dat je een goed mens bent, ongeacht je verleden en de keuzes die je moest maken. Geef verdriet en onverwerkte emoties de ruimte en leer blij te zijn met wie je werkelijk bent. Je bent zuiver, eerlijk en open. Verberg dat niet langer, want al het andere is niet wie je bent. Het is wat je koos te zijn. Tot nu toe!

 

Meer lezen uit dit boek?:

De Hoorn des Overvloeds

De hoorn des overvloeds door Christiane Beerlandt
Uitgeverij: Uitgeverij Petiet
656 pagina’s
ISBN: 9789075849059
€ 42,- via Bol.com

Gerelateerde artikelen:

Meer lezen over: Eten en emoties.
Meer lezen over: Positief woordgebruik maakt gelukkiger.
Meer lezen over: Voeding en vermoeidheid.

 

 

 

 

Tags:

About In2health

Zorg goed voor je lichaam, je krijgt er maar 1! in2health.nl is opgericht door Rachid Tobi. Hij gaat verder waar ons basis onderwijs stop (en dus tekort in is geschoten volgens hem). Rachid is accountant van huis uit, heeft als freelancer ruim 7 jaar management rapportage systemen geïmplementeerd en daarnaast Acupunctuur, Fytotherapie en Natuurgeneeskunde gestudeerd. Zo bewijst hij hoe je van bankhanger in een ondernemend persoon kunt veranderen, als je maar goed voor je zelf zorgt. Want gezond van binnen is gezond en energiek van buiten. Rachid wilt via deze site bijdragen aan een brede gezonde bewustwording. Hij kan dit niet alleen, jij kunt helpen door dit artikel te delen, via de Social Media buttons onder ieder artikel dat jij goed vindt. Bedankt!

Het commentaar vak is gesloten.