Koffiedrinkers mogen (nog) liever voor zichzelf zijn

koffie_lief

Voeding als spiegel: koffie

Onze (onbewuste) voorkeur voor bepaalde producten kan ons veel vertellen over hoe we op dat moment in het leven staan. Christiane Beerlandt is auteur van ‘De hoorn des overvloeds’, een indrukwekkend naslagwerk waarin zij beschrijft wat voedingsmiddelen over ons vertellen. In2health bespreekt verschillende voedingsmiddelen uit dit boek. Deze keer een product waar velen hun dag mee beginnen: koffie.

Beerlandt’s boeken worden wereldwijd gezien als standaardwerken, door leken én professionals. In ‘De hoorn des overvloeds’ wordt beschreven wat de psychologische en symbolische betekenis is van zo’n driehonderd voedingsmiddelen.

Koffiedrinkers mogen (nog) liever voor zichzelf zijn

Wie verlangt naar een kopje koffie, verlangt naar zorgzaamheid en liefdevolle vriendelijkheid jegens zichzelf. De koffiedrinker heeft de behoefte om zichzelf te zijn en verlangt ernaar vol zelfrespect en eerbied naar zichzelf te kijken. Iemand die behoefte heeft aan koffie, heeft behoefte het beste in zichzelf te ervaren. De koffiedrinker heeft plannen en wil ontzettend veel doen. Hij weet van aanpakken en maakt zichzelf klaar voor de aanval.

Als we verlangen naar koffie, weten we diep van binnen dat we onszelf tekort doen. Moed is een sleutelwoord, maar we zien onszelf vaak als kleiner en onbelangrijker dan we daadwerkelijk zijn. We willen verwezenlijken wat in ons zit en proberen de moed te vinden om dit ook werkelijk te doen.

Koffiedrinkers zijn enthousiast en actief, maar die actieve energie kan geblokkeerd worden door gevoelens van ontevredenheid. Hoe zet je al die energie om in productieve acties? Dat is wat deze mensen zich regelmatig afvragen. Wees lief voor jezelf, is wat koffie zegt. Laat de druk en verwachtingen soms even los, laat je zorgen gaan. Het sleutelwoord is evenwicht: balans aanbrengen tussen een passieve en een actieve houding, tussen vasthouden en loslaten, spanning en ontspanning en tussen lichaam en geest. Laat begeerte en wrok los, luister naar jezelf en naar je hart. Maak je vrij van de druk die je jezelf soms kunt opleggen, zorg voor evenwicht en waardeer jezelf zoals je bent.

Meer lezen uit dit boek?:

De Hoorn des Overvloeds

De hoorn des overvloeds door Christiane Beerlandt
Uitgeverij: Uitgeverij Petiet
656 pagina’s
ISBN: 9789075849059
€ 42,- via Bol.com

Gerelateerde artikelen:

 

Meer lezen over: Eten en emoties.
Meer lezen over: Positief woordgebruik maakt gelukkiger.
Meer lezen over: Voeding en vermoeidheid.

 

 

Tags:

About In2health

Zorg goed voor je lichaam, je krijgt er maar 1! in2health.nl is opgericht door Rachid Tobi. Hij gaat verder waar ons basis onderwijs stop (en dus tekort in is geschoten volgens hem). Rachid is accountant van huis uit, heeft als freelancer ruim 7 jaar management rapportage systemen geïmplementeerd en daarnaast Acupunctuur, Fytotherapie en Natuurgeneeskunde gestudeerd. Zo bewijst hij hoe je van bankhanger in een ondernemend persoon kunt veranderen, als je maar goed voor je zelf zorgt. Want gezond van binnen is gezond en energiek van buiten. Rachid wilt via deze site bijdragen aan een brede gezonde bewustwording. Hij kan dit niet alleen, jij kunt helpen door dit artikel te delen, via de Social Media buttons onder ieder artikel dat jij goed vindt. Bedankt!

Het commentaar vak is gesloten.