Volkorenbroodeters zijn harde werkers

volkorenbrood

Onze (onbewuste) voorkeur voor bepaalde producten kan ons veel vertellen over hoe we op dat moment in het leven staan. Christiane Beerlandt is auteur van ‘De hoorn des overvloeds’, een indrukwekkend naslagwerk waarin zij beschrijft wat voedingsmiddelen over ons vertellen. In2health bespreekt een aantal voedingsmiddelen uit dit boek. Deze keer een product dat iedereen regelmatig op zijn bord tegenkomt: volkorenbrood.

Beerlandt’s boeken worden wereldwijd gezien als standaardwerken, door leken én professionals. In ‘De hoorn des overvloeds’ wordt beschreven wat de psychologische en symbolische betekenis is van zo’n driehonderd voedingsmiddelen.

Volkorenbrood is gezond en voedzaam en mensen die het graag eten zullen zich bewust zijn van deze positieve invloed. Het zijn denkers, die de middenweg bewandelen en – soms ongezien – zoeken naar hun unieke pad in het leven. Liefhebbers van volkorenbrood zijn harde werkers, die hun energie nodig hebben. Het zijn mensen die stabiliteit en structuur zoeken. Het aangeven van grenzen kan soms moeilijk zijn voor deze personen, maar de zoektocht naar evenwicht is een heel positieve zoektocht.

Volkorenbroodeters staan open voor verandering en kunnen zich goed aanpassen, soms zelfs te goed. Ze hebben er soms moeite mee om in hun kracht te komen en zoeken balans tussen hun hart en hun hoofd. Afwisseling is belangrijk en ontspanning een noodzaak. Soms verwachten deze mensen ontzettend veel van zichzelf en is het de kunst om zelf weer de controle over te nemen.

Het is de uitdaging om alles zo te regelen, dat het goed voor je werkt. Volkorenbrood is voedzaam en hiermee bereid je je voor op je inspanningen, dus je kunt het aan. Soms voel je je misschien rusteloos, maar dat zal verminderen als je zelf aan het roer staat en grenzen stelt. Het is niet erg om zelfverzekerd te zijn, als je in alle rust kunt overzien wat er moet gebeuren en op een rustig moment keuzes kunt maken.

Meer lezen uit dit boek?:

De Hoorn des Overvloeds

De hoorn des overvloeds door Christiane Beerlandt
Uitgeverij: Uitgeverij Petiet
656 pagina’s
ISBN: 9789075849059
€ 42,- via Bol.com

Gerelateerde artikelen:

 

Meer lezen over: Eten en emoties.
Meer lezen over: Positief woordgebruik maakt gelukkiger.
Meer lezen over: Voeding en vermoeidheid.

 

 

Tags:

About In2health

Zorg goed voor je lichaam, je krijgt er maar 1! in2health.nl is opgericht door Rachid Tobi. Hij gaat verder waar ons basis onderwijs stop (en dus tekort in is geschoten volgens hem). Rachid is accountant van huis uit, heeft als freelancer ruim 7 jaar management rapportage systemen geïmplementeerd en daarnaast Acupunctuur, Fytotherapie en Natuurgeneeskunde gestudeerd. Zo bewijst hij hoe je van bankhanger in een ondernemend persoon kunt veranderen, als je maar goed voor je zelf zorgt. Want gezond van binnen is gezond en energiek van buiten. Rachid wilt via deze site bijdragen aan een brede gezonde bewustwording. Hij kan dit niet alleen, jij kunt helpen door dit artikel te delen, via de Social Media buttons onder ieder artikel dat jij goed vindt. Bedankt!

Het commentaar vak is gesloten.