Wees jezelf, eet pure chocolade

Chocolade

Voeding als spiegel: pure chocolade

Onze (onbewuste) voorkeur voor bepaalde producten kan ons veel vertellen over hoe we op dat moment in het leven staan. Christiane Beerlandt is auteur van ‘De hoorn des overvloeds’, een indrukwekkend naslagwerk waarin zij beschrijft wat voedingsmiddelen over ons vertellen. In2health bespreekt verschillende voedingsmiddelen uit dit boek. Deze keer duiken we in de wereld van de pure chocolade!

Beerlandt’s boeken worden wereldwijd gezien als standaardwerken, door leken én professionals. In ‘De hoorn des overvloeds’ wordt beschreven wat de psychologische en symbolische betekenis is van zo’n driehonderd voedingsmiddelen.

Wees jezelf, eet pure chocolade

De verschillende soorten chocolade hebben uiteraard overeenkomsten, maar zeker ook verschillen. Pure chocola heeft te maken met het hart. Mensen die hun tanden graag in deze chocolade zetten, moeten hun hart meer leren openstellen en vooral ook leren luisteren naar wat hun hart te vertellen heeft. De liefhebber van pure chocolade wil eigenlijk roepen dat hij zich gespannen voelt en wil ontsnappen. Vrijheid en ruimte zijn erg belangrijk voor pure chocolade-eters. Ze willen verder en steeds meer zichzelf worden, hun hart volgen. Deze mensen willen luisteren naar hun hart en hun diepste verlangens, maar dat is niet altijd zo gemakkelijk!

Jezelf serieus nemen

Liefhebbers van pure chocola lopen hun zachte kern vaak voorbij en stellen zich veelal te hard op. Vooral naar zichzelf toe. Ze zouden zich niet zo moeten verzetten, maar leren luisteren naar hun hart; naar dat pure deel van zichzelf. Het is voor de mens niet moeilijk om ‘nee’ tegen zichzelf te zeggen, want dat leren we onszelf vaak al vroeg aan. Het is een kunst om ‘ja’ tegen jezelf te zeggen en te luisteren naar wat je hart je zeggen wil. Wie vaak grijpt naar pure chocolade mag nog meer van zichzelf leren houden. Neem geen afstand meer van je gevoel en sta open voor die pure kant van jezelf, die je soms zo genadeloos voorbij loopt.

Meer lezen uit dit boek?:

De Hoorn des Overvloeds

De hoorn des overvloeds door Christiane Beerlandt
Uitgeverij: Uitgeverij Petiet
656 pagina’s
ISBN: 9789075849059
€ 42,- via Bol.com

Gerelateerde artikelen:

 

Meer lezen over: Eten en emoties.
Meer lezen over: Positief woordgebruik maakt gelukkiger.
Meer lezen over: Voeding en vermoeidheid.

 

 

 

 

Tags:

About In2health

Zorg goed voor je lichaam, je krijgt er maar 1! in2health.nl is opgericht door Rachid Tobi. Hij gaat verder waar ons basis onderwijs stop (en dus tekort in is geschoten volgens hem). Rachid is accountant van huis uit, heeft als freelancer ruim 7 jaar management rapportage systemen geïmplementeerd en daarnaast Acupunctuur, Fytotherapie en Natuurgeneeskunde gestudeerd. Zo bewijst hij hoe je van bankhanger in een ondernemend persoon kunt veranderen, als je maar goed voor je zelf zorgt. Want gezond van binnen is gezond en energiek van buiten. Rachid wilt via deze site bijdragen aan een brede gezonde bewustwording. Hij kan dit niet alleen, jij kunt helpen door dit artikel te delen, via de Social Media buttons onder ieder artikel dat jij goed vindt. Bedankt!

Het commentaar vak is gesloten.