Goede leefwijze kan diabetes voorkomen

Cure For Diabetes door Gabriel CousensMike Adams, auteur van ‘How to Halt Diabetes in 25 days’ en voormalig diabeet, stelt dat je diabetes kunt voorkomen en dat herstel mogelijk is. Hij heeft dit ondervonden en een richtlijn gemaakt om ook anderen te helpen.

Veel behandelingen die op dit moment worden gebruikt, leveren de medische wereld geld op en dat is (helaas voor ons) goed voor de economie. Volgens Mike Adams, journalist voor Natural Health, voormalig diabeet en auteur van het genoemde boek, kun je diabetes voorkomen en er zelfs van afkomen. Adams zelf was een zogenoemde ‘bordeline diabeet’, die tevens last had van bordeline obesitas en een te lage bloedsuikerspiegel. Zijn oplossing? Alle medici en conventionele informatie negeren en de juiste voeding eten.

Diabetes: biologische effect van leefstijl

Diabetes is het biologische effect van een bepaalde leefstijl, zo stelt Mike Adams. Het is geen ziekte die het lichaam vanbinnen aanvalt en onomkeerbaar is. Als je bereid bent om je leefstijl te veranderen, kun je ook de biologische effecten die zich in je lichaam manifesteren veranderen. Herstel is mogelijk, stelt Adams, en hij is niet de enige die dit aan den lijve heeft ondervonden. Ook in het ‘Tree of Life Rejuvenation Center’, van Dr. Gabriel Cousens, blijkt het mogelijk. Mike Adams trof daar persoonlijk vele mensen aan die in minder dan vier dagen herstelden van diabetes type 2 (waarbij men wel insuline aanmaakt, maar het lichaam er onvoldoende op reageert). Tevens sprak Adams hier een patiënt met type-1, die door een dieet van rauw voedsel en een dagelijkse portie groentesap volledig van de insuline afkwam.

Onderzoeken bevestigen invloed van leefwijze op diabetes

Onlangs toonde Amerikaans onderzoek ook aan dat diabetes type 2 voorkomen kan worden. Een hogere dosis vitamine D (meer dan 12,5 microgram per dag) verkleint het risico op deze vorm van diabetes mogelijk met 13%. Bij deze studie heeft men zich gericht op vitamine D2 (ergocalciferol) en vitamine D3 (cholecalciferol). Nader onderzoek is noodzakelijk, stellen de wetenschappers. De concentratie vitamine D en de snelheid waarin voedsel wordt verteerd en omgezet in glucose (glychemische score) zullen hierin een hoofdrol spelen.

Beweging helpt tegen diabetes type 2

Het Nutrition and Toxicology Research Institute Maastricht (NUTRIM), van de Universiteit Maastricht, toonde middels een inspanningsprogramma van 12 weken aan dat beweging mensen met diabetes type 2 kan helpen om de ziekte onder controle te krijgen. De bevindingen verschenen afgelopen maart in het tijdschrift Diabetes. Mensen die lijden aan diabetes wisselen na een maaltijd minder goed tussen vet- en suikerverbranding. Een stijgende bloedspiegel, die middels medicijnen onder controle moet worden gehouden, is het gevolg van die verstoorde vet- en suikerverbranding. Het inspanningsprogramma toonde echter aan dat het lichaam suiker, bij voldoende beweging, gaat gebruiken als energiebron. Dit herstelt de wisseling tussen vet- en suikerverbranding. De lever en het vetweefsel blijken eveneens beter te werken, zo bleek uit dit onderzoek. Patiënten vallen echter niet veel af door de inspanning, waardoor het positieve effect van beweging op diabetes type 2 tot op heden niet is opgemerkt.

Minder kans op diabetes door ongeraffineerde granen

Net als Mike Adams, stelt ook voedingsdeskundige Marion Priebe (van de Rijksuniversiteit Groningen) dat er iets te doen is aan diabetes type 2. Volkorenproducten in de dikke darm zetten niet-verteerbare koolhydraten om in korteketenvetzuren. Deze vetzuren heeft een positief effect op het lichaam. Men wil nader onderzoeken of het mogelijk is om producten zonder volkorengranen aan te passen, zodat ze eenzelfde gunstige invloed hebben.

Dieet kan effectief zijn tegen diabetes type 2

Een nieuwe studie toont aan dat mensen die pas kort lijden aan diabetes type 2 inderdaad van de ziekte af kunnen komen. Wetenschappers aan de Newcastle University hebben aangetoond dat een extreem dieet van acht weken de hoeveelheid vet in zowel alvleesklier als lever doet afnemen. Tijdens het onderzoek mochten de deelnemers slechts dieetdranken en groenten zonder zetmeel nuttigen. Zeven van de elf personen bleek na drie maanden geen diabetes type 2 meer te hebben en alle elf deelnemers hadden de diagnose niet langer dan vier jaar geleden gekregen. Nader onderzoek is noodzakelijk, stellen de wetenschappers, want over het effect van dit dieet op lange termijn bestaat nog geen duidelijkheid. Tevens moet nog blijken of mensen die al langer lijden aan de ziekte, ook baat hebben bij dit dieet.

Mike Adams stelt: “Niemand kan jouw diabetes voor je oplossen. Natuurlijk zijn de medicijnproducenten graag bereid je te behandelen met diabetesmedicijnen, maar die zul je voor de rest van je leven moeten blijven innemen. Het zijn geen geneesmiddelen. Ze genezen helemaal niets. Herstellen van diabetes kun je alleen zelf mogelijk maken.”

Het geheim van Mike Adams bestaat uit de volgende vijf stappen:

Stap 1

Vermijd geraffineerde suikers en dus alle producten die gemaakt zijn met behulp van fructosestroop en/of andere geraffineerde suikers.

Stap 2

Consumeer grote hoeveelheden ‘supervoeding’. Mike zelf maakt dagelijks twee smoothies die spirulina¹, gestabiliseerde zemelen en een hoge dosis supervoedingspoeder (zoals ‘Boku Superfood’² of ‘Living Fuel’³) bevatten. Dat mengt hij met ingevroren organisch fruit, kokosolie en amandelmelk. Daarnaast neemt hij dagelijks chlorella¹¹, astaxanthin²² en uiteenlopende (Chinese) medicinale kruiden.

Ter informatie:

¹ 1 kilo spirulina (4000 tabletten) kost circa 65 euro. Neem maximaal 10 tabletten per dag.
² Hoofdbestanddeel van ‘Boku Food’ is Maca, dit is vergelijkbaar met het Nederlandse ‘Bio Maca’. 2 kilo kost circa 65 euro en je lost hiervan driemaal daags 1 eetlepel op in vruchtensap of water.
³ Het hoofdbestanddeel van ‘Living Fuel’ is Chiazaad; een bron van vezels, anti-oxidanten, eiwitten, vitaminen en mineralen. Chiazaad kan zo uit het pak gegeten worden of je kunt een eetlepel per dag door je maaltijd mengen. Tevens kun je dit zoals gezegd gebruiken in een smoothie, maar ook met muesli en dergelijke.
¹¹ Chlorella kost circa 75 euro per kilo (4000 tabletten). Je neemt dagelijks drie tot vijf tabletten met water in, bij voorkeur vlak voor de maaltijd.
²² Astaxanthine bezit heel krachtige anti-oxidatieve eigenschappen, is deel van de ‘carotenoïden familie’ en is als enige in staat op vele plaatsen in het lichaam door te dringen. Zo wordt deze stof opgenomen door de ogen, hersenen, huid en gewrichten. Je neemt eenmaal per dag een capsule in en kunt ze aanschaffen voor circa 25 euro (60 gelcapsules).

Stap 3

Beweeg dagelijks minimaal dertig minuten. Mike Adams doet meer dan twaalf uur per week oefeningen, maar dat is niet per definitie nodig om diabetes te voorkomen. Dagelijks bewegen, korter of naar wens langer, is het belangrijkst.

Stap 4

Een gebrek aan vitamine komt ontzettend veel voor en is de oorzaak van vele veelvoorkomende ziekten. Maar liefst zeventig procent van de Amerikanen vertoont een gebrek aan vitamine D en ook in Nederland komt dit veel voor. Dit is te wijten aan de weinige zonuren en het gebrek aan vitamine D in onze voeding. De kans op uiteenlopende (ernstige) ziekten, waaronder diabetes, wordt hierdoor vergroot en dus dien je zelf zorg te dragen voor voldoende vitamine D. Vitamine D zit uitsluitend in voedingsmiddelen van dierlijke herkomst, zoals paling, zalm en makreel.

Stap 5

Vermijd bewerkte voedingsmiddelen en eet niets dat geraffineerd is. Geraffineerde producten zijn bijvoorbeeld witbrood, zuivelproducten en bewerkt vlees. Eet zo min mogelijk kaas en kies in plaats van koemelk voor (goede) amandelmelk. Als je toch iets meer wilt eten, kies dan voor onbewerkt vlees. Bewerkt vlees bevat onder andere de chemische stof ‘natriumnitraat’, die de functie van de alvleesklier vernietigt. Kortom: Soep uit pak of blik, voorverpakte sandwiches, ham en dergelijke kun je vanaf nu beter laten staan.

Belangrijk!

Overleg voordat je met deze aanwijzingen zou willen beginnen eerst met je eigen arts of een gekwalificeerd natuurgeneeskundig arts, alvorens je jouw medicatie of dieet wijzigt.

Meer lezen over Dr. Gabriel Cousens:

er zijn verschillende boeken van Dr. Gabriel Cousens te verkrijgen via Bol.com

De boeken waar we hier naar verwijzen zijn:

Cure For Diabetes door Gabriel CousensThere Is A Cure For Diabetes door Gabriel Cousens
Uitgeverij: North Atlantic Books
304 Pagina’s
ISBN: 9781556436918
€ 17,99 via Bol.com


Rainbow Green Cuisine door Gabriel Cousens & Tree of Life CafeRainbow Green Cuisine door Gabriel Cousens & Tree of Life Cafe
Uitgeverij: North Atlantic Books
200 Pagina’s
ISBN: 9781556434655
€ 26,99 via Bol.com


Bronnen:

Tags:

About In2health

Zorg goed voor je lichaam, je krijgt er maar 1! in2health.nl is opgericht door Rachid Tobi. Hij gaat verder waar ons basis onderwijs stop (en dus tekort in is geschoten volgens hem). Rachid is accountant van huis uit, heeft als freelancer ruim 7 jaar management rapportage systemen geïmplementeerd en daarnaast Acupunctuur, Fytotherapie en Natuurgeneeskunde gestudeerd. Zo bewijst hij hoe je van bankhanger in een ondernemend persoon kunt veranderen, als je maar goed voor je zelf zorgt. Want gezond van binnen is gezond en energiek van buiten. Rachid wilt via deze site bijdragen aan een brede gezonde bewustwording. Hij kan dit niet alleen, jij kunt helpen door dit artikel te delen, via de Social Media buttons onder ieder artikel dat jij goed vindt. Bedankt!

Het commentaar vak is gesloten.