Middelen tegen eczeem- en psoriasisklachten

Eczeem en Psoriasis

Het plaatselijk toepassen van de vitamine B12 is één van de veelbelovende middelen tegen eczeem en psoriasis. Dit is een belangrijk inzicht, omdat het serieuze alternatieven biedt bij de behandeling van deze huidaandoeningen.

Eczeem

Eczeem is een allergische ontstekingsreactie van de huid. De huid vertoont rode plekken, bultjes, blaasjes of schilfers. Mensen met eczeem klagen bovendien vaak over vrij ernstige jeuk. Eczeem kan verschillende oorzaken hebben en dat is niet vreemd, want het lichaam is een heel gevoelig orgaan. Leefstijl, maar ook het milieu en verkeerde verzorging van de huid kunnen de oorzaak zijn van eczeem.

Er zijn twee soorten eczeem:

• Atopisch of constitutioneel eczeem
Deze vorm van eczeem wordt erfelijk bepaald. In sommige gevallen is de oorzaak onbekend, en deze vorm van eczeem komt met name voor bij kinderen. Jeuk is de belangrijkste klacht. Bij chronisch eczeem kan de huid ruw aanvoelen.

• Contacteczeem
Deze vorm van eczeem wordt veroorzaakt door overgevoeligheid voor een bepaalde stof zoals nikkel, chroom, rubber, zeep, cosmetica of (af)wasmiddelen.

Middelen tegen eczeem: zalf met omega-3 en -6

Voor mensen die last hebben van eczeem is het binnenkrijgen van voldoende onverzadigde vetzuren (omega vetzuren) heel belangrijk. Bovendien blijkt het lokaal aanbrengen van deze vetzuren de klachten van eczeem zeer effectief te verlichten. Vooral de omega’s 3 en 6 spelen hierbij een belangrijke rol. Wanneer je eczeem wilt verlichten met een zalf, moet er behalve een geschikt vetzuur ook een antioxidant inzitten om te voorkomen dat de zalf bederft.  Hiervoor zijn de vitamine E, soja-olie en jojoba-olie heel geschikt. Het is belangrijk om de zalf altijd van te voren uit te proberen  op een klein stukje van de huid. Zo blijkt op tijd of er sprake is van overgevoeligheid voor één van de bestanddelen.

Eczeem behandelen met vitamine B12

Onderzoekers hebben aangetoond dat het uitwendig gebruik van vitamine B12 veilig én effectief is bij de behandeling van kinderen met atopisch eczeem. Zij stellen dat dit als een serieus en cruciaal alternatief voor de reguliere behandelingen (zoals behandeling met hormoonzalven) gezien kan worden. Behandeling van volwassenen, met plaatselijke toepassing van vitamine B12, werd al eerder effectief bevonden. Of dit ook voor kinderen gold, was tot op heden nog niet onderzocht.

Zalf met tacromilus effectiever dan zalf met pimecromilus

Dr. Alan Fleischer stelde op het congres van de American Academy of Dermotology dat patiënten die lijden aan ernstige eczeem, het meeste baat hebben bij Tacromiluszalf. De verschillen werden gemeten onder 1056 patiënten en duidelijk is dat Tacromilus het immunsysteem van de huid beïnvloedt. Klachten als branderigheid, prikkelen en gloeien bleven echter in beide gevallen gelijk.

Lees ook: Middelen tegen psoriasisklachten

Bronnen:
The National Center for Biotechnology Information Januchowski R. Evaluation of topical vitamin B(12) for the treatment of childhood eczema. J Altern Complement Med 2009; 15(4):387-9
Ortho Europe Door MW.IR. K. IDEMA, DR. J. KAMSTEEG
Congres van de American Academy of Dermatology. New York, juli 2004
Helfrich YR,Kang S et al.Topical becocalcidol for the treatment of psoriasis vulgaris:a randomised, placebo controlled double-blind, multicenter study.Br J Dermatol 2007; 157(2):369-74
Kring Apotheek

Dermalex

In2health is benadert door Dermalex. Dermalex behandelt onderander eczeem, en heeft ons gevraagd een aantal leden van onze nieuwsbrief te vinden die de Dermalex eczeemzalf willen testen in een onafhankelijk onderzoek.

Hieraan hebben we mee gewerkt, omdat de zalf van Dermalex geen hormonen bevatten. We hebben de gebruikers 14 dagen later gevraagd hun bevindingen, goed of slecht, hieronder te vermelden:

Tags:

About In2health

Zorg goed voor je lichaam, je krijgt er maar 1! in2health.nl is opgericht door Rachid Tobi. Hij gaat verder waar ons basis onderwijs stop (en dus tekort in is geschoten volgens hem). Rachid is accountant van huis uit, heeft als freelancer ruim 7 jaar management rapportage systemen geïmplementeerd en daarnaast Acupunctuur, Fytotherapie en Natuurgeneeskunde gestudeerd. Zo bewijst hij hoe je van bankhanger in een ondernemend persoon kunt veranderen, als je maar goed voor je zelf zorgt. Want gezond van binnen is gezond en energiek van buiten. Rachid wilt via deze site bijdragen aan een brede gezonde bewustwording. Hij kan dit niet alleen, jij kunt helpen door dit artikel te delen, via de Social Media buttons onder ieder artikel dat jij goed vindt. Bedankt!

3 Responses to “Middelen tegen eczeem- en psoriasisklachten”