Kruidengeneeskunde in de praktijk: Gember

gember

Tussen de tiende en vijftiende eeuw werd gember door de Arabieren in Europa geïntroduceerd. Maar al bij de oude Grieken en Romeinen was de werking van het kruid bekend en ook in China en India wordt gember al duizenden jaren gebruikt vanwege zijn medicinale eigenschappen. Gember wordt vandaag de dag gekweekt in: China, Guatamala, Nigeria, Jamaica, India en Japan.

Gember heeft een rietachtige stengel, waaraan witte bloemen groeien. Het is vrijwel overal te verkrijgen en zeer effectief bij de behandeling van uiteenlopende alledaagse kwalen.

Bestanddelen

Gember bevat de stof ‘zingibain’ welke ervoor zorgt dat je meer bouwstenen uit je voeding haalt. Deens onderzoek heeft aangetoond dat er geen andere stof bestaat die dezelfde krachtige eiwitverterende enzymen bevat. Naast ‘zingibain’ bevat gember ook: gingerol, lineol, borneol, zingibereen, zingiberol, shogaol en pheilandreen. Chemisch gezien lijkt het op aspirine. Het helpt bij koorts en versterkt de hartspier.

Helende feiten

–      Uit onderzoek dat in het Bartholomew’s Hospital in Londen is gehouden blijkt dat gember het ideale middel is om misselijkheid na een narcose te voorkomen.
–      Ook wetenschapper en vooraanstaand kruidendeskundige Dr. Stephan Fulder wijst op de vele uiteenlopende kwalen, waarbij gember hét antwoord blijkt te zijn.
–      Het kruid werkt zuiverend en pijnstillend.
–      Bij griep is gember een effectief herstellend middel.
–      Gember ontgift, is ademverfrissend, stimulerend en slijmoplossend.
–      Het bevordert een goede spijsvertering.
–      Het helpt bij het verbranden van calorieën.

Kanker

In 2006 ontdekten onderzoekers aan de universiteit van Michigan dat gember kankercellen doodt. Ook weerhoudt het kruid kankercellen ervan om immuum te worden voor de behandeling van kanker en dit biedt hoop voor vele kankerpatiënten. Gember kan bijvoorbeeld behulpzaam kan zijn bij de genezing van eierstokkanker. Bij het onderzoek werd gebruik gemaakt van gemberpoeder, zoals we dat ook wel in de supermarkt kunnen kopen. Engelse kankerdeskundigen wijzen wel op het feit dat nader onderzoek noodzakelijk is. Desalniettemin staat het vast dat gember een zeer waardevol kruid is voor vele kwalen.

Gember is te gebruiken bij:

–      Menstruatiepijn
–      Vermoeidheid
–      Hoge bloeddruk
–      Hoofdpijn
–      Koorts
–      Darmklachten

Meer informatie:

‘Gember, geschiedenis, recepten en medicinale werking’ – Dr. Stephen Fulder (Uitgever: Bigot & van Rossum).

Tags:

About In2health

Zorg goed voor je lichaam, je krijgt er maar 1! in2health.nl is opgericht door Rachid Tobi. Hij gaat verder waar ons basis onderwijs stop (en dus tekort in is geschoten volgens hem). Rachid is accountant van huis uit, heeft als freelancer ruim 7 jaar management rapportage systemen geïmplementeerd en daarnaast Acupunctuur, Fytotherapie en Natuurgeneeskunde gestudeerd. Zo bewijst hij hoe je van bankhanger in een ondernemend persoon kunt veranderen, als je maar goed voor je zelf zorgt. Want gezond van binnen is gezond en energiek van buiten. Rachid wilt via deze site bijdragen aan een brede gezonde bewustwording. Hij kan dit niet alleen, jij kunt helpen door dit artikel te delen, via de Social Media buttons onder ieder artikel dat jij goed vindt. Bedankt!

Het commentaar vak is gesloten.