Kruidengeneeskunde in de praktijk: Sint-Janskruid

sintjanskruid_bloemen

Sint-Janskruid (Hypericum perforatum) is een struikachtige plant, die veel voorkomt op droge en zonnige plaatsen. Ook in Nederland kun je de plant tegenkomen. De stengels zijn 50 tot 80 centimeter lang en vertakken zich boven aan de stengel en in de breedte, waardoor de bloemen veel zonlicht opvangen. Sint-Janskruid wordt ook wel ‘Zonneschijn voor de geest’ genoemd, omdat bekend staat als een effectief middel bij (milde) depressies en spanning. Samenvattend werkt het kruid herstellend, pijnstillend en verzachtend.

Sint-Janskruid helpt bij:

–      Als antibacterieel middel bij wonden
–      Concentratiestoornissen
–      Depressieve klachten
–      Diarree
–      Eczeem
–      Hepatitis
–      Hyperventilatie
–      Infectie van de urinewegen
–      Kou (werkt verwarmend)
–      Maagpijn
–      Slapeloosheid
–      Spanning
–      Verstuiking
–      Zenuwpijn
–      Zwakke darmfunctie

Mogelijke bijwerkingen

Over het algemeen blijkt uit onderzoek dat Sint-Janskruid goed wordt verdragen. Wel zijn er enkele mogelijke bijwerkingen bekend, waaronder: hoofdpijn, maag- en darmklachten, moeheid, rusteloosheid, duizeligheid, huiduitslag door zonlicht, insomnia (slapeloosheid) en een droge mond. Belangrijk is te weten dat Sint-Janskruid de werking van andere (reguliere) geneesmiddelen kan beïnvloeden. Accurate informatie is om die reden zeer van belang, alvorens gebruik wordt gemaakt van Sint-Janskruid.

Tags:

About In2health

Zorg goed voor je lichaam, je krijgt er maar 1! in2health.nl is opgericht door Rachid Tobi. Hij gaat verder waar ons basis onderwijs stop (en dus tekort in is geschoten volgens hem). Rachid is accountant van huis uit, heeft als freelancer ruim 7 jaar management rapportage systemen geïmplementeerd en daarnaast Acupunctuur, Fytotherapie en Natuurgeneeskunde gestudeerd. Zo bewijst hij hoe je van bankhanger in een ondernemend persoon kunt veranderen, als je maar goed voor je zelf zorgt. Want gezond van binnen is gezond en energiek van buiten. Rachid wilt via deze site bijdragen aan een brede gezonde bewustwording. Hij kan dit niet alleen, jij kunt helpen door dit artikel te delen, via de Social Media buttons onder ieder artikel dat jij goed vindt. Bedankt!

Het commentaar vak is gesloten.