Macrobiotisch eten: gezond en plezierig

Macrobiotisch koken

In ons huidige bestaan, zien we bepaalde voedingswaren als vanzelfsprekend en is het niet gemakkelijk om ons een leven voor te stellen zonder die producten. Helaas hebben we – juist in de westerse wereld – veel te maken met welvaartsziekten, die niet zelden zijn terug te leiden naar ons voedingspatroon. Macrobiotisch eten zou een goede manier zijn om veel klachten te voorkomen en gaat over evenwicht, verandering en aandacht.

Vaak denkt men dat macrobiotisch eten te maken heeft met een streng dieet, maar niets is minder waar. Deze manier van omgaan met voeding wijst op ons innerlijke vermogen om te herkennen wat we nodig hebben. Vaak eten we teveel en te snel; zelden staan we stil om ons af te vragen waarom we dat doen. De macrobiotische voedingsleer vertelt ons dat ‘aandacht’ de eerste stap naar een gezond lichaam is. Als we aandacht besteden aan onze voeding zullen we vrijwel automatisch kiezen voor andere producten.

Macrobiotisch eten, oftewel: terug naar eenvoud

‘Eenvoud’ is een sleutelwoord in de macrobiotiek. We worden bij deze manier van leven gewezen op ons menselijke verstand en een evenwichtig gebruik van producten en ingrediënten. We kunnen voedsel leren gebruiken om het evenwicht te herstellen en ontdekken hoe uiteenlopende producten ons welzijn en onze gezondheid beïnvloeden. Verse en onbewerkte producten, uit het eigen klimaat en van het betreffende seizoen: dat is het werkelijk macrobiotisch eten. Macrobioten laten zich leiden door de seizoenen met de verse producten die de getijden ze bieden.

Macrobiotiek als manier van leven

Positief denken, veel bewegen, lachen, plezier maken, goed kauwen en ademhalen, zijn allen voorbeelden van een macrobiotische manier van leven. We kunnen opnieuw tijd leren maken voor onze maaltijd, de televisie uitzetten en genieten van de mooie bezigheid die men ‘eten’ noemt! De macrobiotische levensstijl is een gezonde manier van leven, die ons bewust maakt van de invloed die voeding op ons lichaam heeft en ons leert ervaren waar we werkelijk behoefte aan hebben.

Gerelateerde artikelen:

Meer lezen over: Macrobiotisch eten, hoe doe je het?
Meer lezen over: Rawfood; het nieuwe eten
Meer lezen over: Slowfood – aandacht voor eten
Meer lezen over: De waarheid over E-nummers

Meer informatie: NVVM.org

Tags:

About In2health

Zorg goed voor je lichaam, je krijgt er maar 1! in2health.nl is opgericht door Rachid Tobi. Hij gaat verder waar ons basis onderwijs stop (en dus tekort in is geschoten volgens hem). Rachid is accountant van huis uit, heeft als freelancer ruim 7 jaar management rapportage systemen geïmplementeerd en daarnaast Acupunctuur, Fytotherapie en Natuurgeneeskunde gestudeerd. Zo bewijst hij hoe je van bankhanger in een ondernemend persoon kunt veranderen, als je maar goed voor je zelf zorgt. Want gezond van binnen is gezond en energiek van buiten. Rachid wilt via deze site bijdragen aan een brede gezonde bewustwording. Hij kan dit niet alleen, jij kunt helpen door dit artikel te delen, via de Social Media buttons onder ieder artikel dat jij goed vindt. Bedankt!

Het commentaar vak is gesloten.