Lekker en erg gezond: noten!

Lekker en erg gezond: noten!

WAARSCHUWING! Verder lezen kan leiden tot onbesuisd naar de winkel rennen voor noten en zelfs tot een ongeneeslijke en allesverslindende liefde voor de noot. In2health is niet aansprakelijk voor de gezonde effecten van de noot, alsmede de gezonde keuzes die jij maakt naar aanleiding van het lezen van dit artikel.

Dat een gezond en gevarieerd voedingspatroon cruciaal is voor het verkrijgen en behouden van een goede gezondheid, dat weet je vast al. Noten kunnen echter absoluut onderdeel uitmaken van zo’n gezonde manier van eten.

Misschien wist je al dat noten voor 50 tot 70 procent uit vetten bestaan, maar wist je ook dat het overgrote deel hiervan onverzadigde vetten zijn? Maar liefst 85 procent van het vet dat een noot bevat is onverzadigd vet. Perfect, want dat kan bijdragen aan een lager cholesterolgehalte en het risico op hart- en vaatziekten dus verminderen.

Gezonde vetten, dus. Goed om te weten! Wat nog meer?

  • Er zitten gemiddeld evenveel voedingsvezels in een handje noten als in een volkoren boterham!
  • Noten bevatten vooral fermenteerbare vezels, die bacteriën in je darmen als voedingsbron kunnen gebruiken. Het gevolg? Een gezondere darmflora en een betere weerstand!
  • Noten zitten boordevol eiwitten en vormen dus een geweldig alternatief voor vlees.
  • Vitamines, vooral de belangrijke B-vitamines, en mineralen: daar stikt het van in de notenfamilie.
  • Wel calorieën, geen gewichtstoename.

Wel calorieën, maar geen gewichtstoename? Tell me more!
25 gram noten bevat circa 160 calorieën, maar een Amerikaanse studie onder maar liefst 51.000 vrouwen heeft niet kunnen aantonen dat noten zorgen voor gewichtstoename. Het gewicht van de vrouwen steeg, maar dat gebeurt uiteraard vaker en hoefde niet door het eten van noten te komen. Sterker nog, dat bleek ook niet het geval te zijn.

Vrouwen die regelmatig noten consumeerden, bleken iets minder aan te komen dan vrouwen die nooit noten aten. Dat de vrouwen die noten aten minder aankwamen had overigens niet te maken met een algeheel gezondere manier van eten of leven, zo liet dit onderzoek zien.

Kijk, da’s goed nieuws!

Bronnen:
Plus Magazine
Gezondheidsnet

Tags:

About In2health

Zorg goed voor je lichaam, je krijgt er maar 1! in2health.nl is opgericht door Rachid Tobi. Hij gaat verder waar ons basis onderwijs stop (en dus tekort in is geschoten volgens hem). Rachid is accountant van huis uit, heeft als freelancer ruim 7 jaar management rapportage systemen geïmplementeerd en daarnaast Acupunctuur, Fytotherapie en Natuurgeneeskunde gestudeerd. Zo bewijst hij hoe je van bankhanger in een ondernemend persoon kunt veranderen, als je maar goed voor je zelf zorgt. Want gezond van binnen is gezond en energiek van buiten. Rachid wilt via deze site bijdragen aan een brede gezonde bewustwording. Hij kan dit niet alleen, jij kunt helpen door dit artikel te delen, via de Social Media buttons onder ieder artikel dat jij goed vindt. Bedankt!

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsenÍ