Meer energie door aanpassen voedingspatroon

Meer energie door aanpassen voedingspatroon

Last van vermoeidheid, een opgezette buik, verstopping of een verstoorde stoelgang? Het kan de moeite waard zijn om eens wat veranderingen in je voedingspatroon aan te brengen. Je staat er misschien niet dagelijks bij stil, maar voeding heeft bijzonder veel invloed op hoe je je voelt. Perfect dus, want daar kun jij handig gebruik van maken!

Zuur versus basisch

We eten tegenwoordig ontzettend veel zuurvormend in plaats van basisch voedsel. Te veel, eigenlijk. Dat lijkt in vele gevallen de boosdoener waar het ziekten en ongemakken betreft, zo stelt ook Natuur Diëtisten Nederland: “Volgens de zuur-base onderzoeken is er bij verreweg de meeste chronische welvaartsziekten sprake van weefselverzuring. Een volledige genezing of tenminste verbetering van degelijke kwalen wordt mede bereikt door een eind te maken aan de zuurbelasting en het evenwicht in de zuur-base-huishouding weer te herstellen.”

Zeer zuurvormend: Vlees, vis gevogelte, wild, ei, soja (producten).
Zuurvormend: Peulvruchten (dus ook pinda’s), granen, kaas.
Zwak zuurvormend/zwak basenvormend: Kwark, noten, zaden, roomboter, olie.
Basenvormend: ‘Vloeibare’ melkproducten (melk, karnemelk, yoghurt).
Zeer basenvormend voedsel: Groenten, fruit, aardappelen.

Help je lichaam een handje

Je lichaam wordt blij van antioxidanten, proteïne, calcium, ijzer, samengestelde koolhydraten en goede vetzuren. De afgelopen jaren wordt er dan vaak negatief gesproken en gedacht over vetten, maar je lichaam heeft ze hard nodig. Zo is het onder andere belangrijk voor je hormoonhuishouding en je hersenen. Wel zijn er verschillende soorten vetten te onderscheiden, die niet allemaal even gezond zijn: verzadigde, onverzadigde en transvetzuren.

Meer energie door een goed ontbijt

Een goede start begint bij je ontbijt. Sla het ontbijt nooit meer over, want dat is gewoon niet goed voor je. Neem de tijd voor je ontbijt, maak er als het ware je lunch van! Laat zuurvormende voedingsmiddelen liever staan en kies in plaats daarvan zo vaak je kunt voor basisch voeding. Geniet van je ontbijt. Het is goed voor je helderheid en geheugen, het voorkomt dat je ’s middags hunkert naar ongezonde snacks, en het geeft meer energie.

Kleine porties, meer energie

Splits je maaltijden op, zodat je vaker op de dag en minder in één keer eet. Zo kan je lichaam de voeding effectief verbranden. Het kost dan minder inspanning, en dat merk je! Eten omzetten in brandstof, dat is namelijk een van de belangrijkste processen die zich in jouw lichaam voltrekken. Als die verbranding goed verloopt, dan voel je je ook beter. Het gevolg? Meer energie!

Zorgen voor evenwichtige energie op- en afnamen is dan ook cruciaal, en dat bereik je door gedurende de dag kleine porties te eten. Zo voorkom je bloedsuikerschommelingen en heb je de hele dag meer energie.

O, en vergeet ook je temperatuur niet. Als je het weleens onverhoopt lange tijd erg koud of warm hebt gehad, dan weet je hoeveel energie dit je lichaam kost. Je wordt er moe van. Logisch, want je lichaam moet erg hard werken. Zorg dus dat je lichaamstemperatuur constant is.

Leestip!

6 energieverhogende voedingsmiddelen

Bronnen:

InfoNu – Mens en Gezondheid
Natuur Diëtisten Nederland
Uitdaging.net

Voeding | Lichaam | Geest

(klik op bovenstaande links als je meer informatie wilt
over de afzonderlijke succescomponenten).

We helpen je afrekenen met afvalstoffen, wat afvallen gemakkelijker maakt. En, je zult geen moment honger hebben met maar liefst 6 tot 8 eetmomenten per dag. We leren je precies wat gezond eten is (en waarom!), en hoe je dat in de praktijk brengt. Dat is heel makkelijk, want we geven je gezonde snelle recepten mee, die je ook na het programma kunt blijven gebruiken.

 

POWER 2 YOU!

Van In2health, voor jou.

Power2You: Creëer het lichaam dat je verdient!
Het Power2You-Programma van in2health is een online gezondheidscursus met:

check-groenMeer dan 21 kort en bondig, modulair opgebouwde video’s: over voeding, gezondheid, ons lichaam en de onderlinge relaties.

check-groenJe wordt van begin tot einde aan de hand genomen: met recepten, een persoonlijke voedingsdashboard en coaching.

check-groenOok bevat de cursus een 9 delige ‘Sport4You‘ video module, door arts en sportcoach Ashwyn Schotborg: om verbranding, conditie en weerstand te verhogen en blessures te voorkomen.

check-groenEn bevat de cursus een 5 delige ‘MasterYourMind‘ video module, met online werkboek, van NLP coach Astrid Davidzon: om valkuilen bloot te leggen en succes te waarborgen.

Wij wensen dat jij je gezondheid in de best mogelijke handen legt: de jouwe! Door jouw te leren hoe je meer energie uit het leven, je voeding en je lichaam kunt halen, heb je alle middelen voor handen om gezond af te vallen, voor nu en voor de lange termijn. Je wordt van begin tot einde begeleid en gemonitord, je zult hele rare sprongen moeten maken als deze kilo’s er weer aan komen. Bekijk het Power2You-programma en doe ook mee!

Tags:

About In2health

Zorg goed voor je lichaam, je krijgt er maar 1! in2health.nl is opgericht door Rachid Tobi. Hij gaat verder waar ons basis onderwijs stop (en dus tekort in is geschoten volgens hem). Rachid is accountant van huis uit, heeft als freelancer ruim 7 jaar management rapportage systemen geïmplementeerd en daarnaast Acupunctuur, Fytotherapie en Natuurgeneeskunde gestudeerd. Zo bewijst hij hoe je van bankhanger in een ondernemend persoon kunt veranderen, als je maar goed voor je zelf zorgt. Want gezond van binnen is gezond en energiek van buiten. Rachid wilt via deze site bijdragen aan een brede gezonde bewustwording. Hij kan dit niet alleen, jij kunt helpen door dit artikel te delen, via de Social Media buttons onder ieder artikel dat jij goed vindt. Bedankt!

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsenÍ