Wat jij wilt weten… over gif in eten

Wat-je-wil-weten-over-je-eten
Onderzoek toont steeds vaker een verband tussen ons eetpatroon en wat de wetenschap ‘oestrogeendominantie’ noemt. Er zit gif in eten, in vrijwel alles wat we eten, en dat heeft verontrustende gevolgen. De lever heeft het zwaar te verduren en de in toenemende mate aanwezige ‘xeno-oestrogenen’ brengen de gezondheid van onze lever – en daarmee onze algehele gezondheid – ernstig in gevaar. Zowel mannen als vrouwen kunnen hieraan lijden en dat kan grote gevolgen hebben. Hoe zit dat precies en belangrijker: wat is eraan te doen?

Oestrogeen & xeno-oestrogeen. Say what?

Oestrogeen wordt door het lichaam geproduceerd, maar het is tevens in zorgelijke mate afkomstig uit voeding, cosmetica, maar ook uit de wereld om je heen. Denk bijvoorbeeld aan je kantoor, aan vloerbedekking, uitlaatgassen en kunststoffen. Worden de toxines niet goed afgebroken, dan neemt de hoeveelheid oestrogeen toe. De lever is verantwoordelijk voor de afbraak van alle rommel, maar als het hardwerkende orgaan gebukt gaat onder de hoeveelheid werk ontstaan er problemen. De lever is dan immers steeds minder goed in staat zich te ontdoen van de gevolgen van medicijnen, alcohol en de toxines uit onze voeding en het milieu. De oestrogenen die afkomstig zijn uit het milieu, worden overigens ook wel ‘xeno-oestrogenen’ of ‘valse oestrogenen’ genoemd. Ze lijken op het natuurlijke oestrogeen dat ons lichaam produceert, maar ze zijn erg giftig en hebben een enorme invloed op onze hormonen.

 

Gif in eten: moderne realiteit

Bio-milieudeskundige D. Lindsey Berkson deed onderzoek naar de verstrekkende invloed die chemicaliën hebben op onze hormoonbalans. Aan onze voeding worden meer dan drieduizend chemicaliën toegevoegd, en ons lichaam heeft het hierdoor extra zwaar te verduren. Dat is helaas lang niet alles, want wat te denken van de dieren die wij eten en de manier waarop zij leven en worden klaargemaakt voor de verkoop?
 
Wist je dat… 

boeren in 1940 hun kippen in 4 maanden lieten groeien 
en dit rond 1990 in slechts 6 weken gebeurde?
Synthetische chemicaliën zijn niet meer weg te denken uit onze moderne maatschappij, maar gezond is natuurlijk anders. Commerciële boeren stellen dat die groeispurt het logische gevolg is van genetische modificatie, maar een bio-boer heeft nog altijd ruim 10 weken de tijd nodig om zijn kippen te laten groeien. En wat te denken van alle chemische stoffen in veevoer? Deze pesticiden, fungiciden en herbiciden kunnen een verstrekkende invloed op onze hormonen hebben en tevens de oorzaak zijn van gewichtstoename. We consumeren het veelal zonder dat we ons bewust zijn van deze verontrustende feiten. Zo trof Berkson tevens gesmolten vet aan in vele soorten veevoer. Vet dat afkomstig is van fastfoodrestaurants en vaak gesmolten kunstsstoffen bevat. Het vee eet dit en wij consumeren het vee, waardoor we deze stoffen eveneens ongezien eten. Niet zo lekker, toch? Het is in elk geval de grootste vijand van onze dikke darm en lever, daar kun je gif op innemen.

Verborgen toxines

De meesten van ons komen lang niet elke dag aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groenten en fruit. Zelfs deze gezonde producten kunnen een schadelijke invloed hebben als ze giftige stoffen bevatten. Ze kunnen er zelfs voor zorgen dat je aankomt, hoewel je (ogenschijnlijk) heel gezond eet. Verschillende milieudeskundigen hebben al gewaarschuwd voor de invloed die chemicaliën hebben op ons lichaam en onze hormoonhuishouding. En deze verontrustende realiteit blijft in beweging, want er worden nog steeds nieuwe ontdekkingen gedaan en nieuwe verbanden ontdekt tussen toxines en ziekten. Gif in eten is geen science fiction of iets waarbij vraagtekens kunnen worden gezet. Het is realiteit. Het is een verontrustende realiteit.
 
‘Je eet kleine hoeveelheden van diverse pesticiden, 
je eet die waarschijnlijk elke dag, heel waarschijnlijk bij elke maaltijd.’

– Environmental Working Group- 

 

Help je lever een handje

Als je lichaam over voldoende fyto-oestrogenen (oftewel: plantaardige oestrogenen) beschikt, kunnen afvalstoffen prima worden afgevoerd. De valse oestrogenen uit voeding en dergelijke, zijn juist extra gevaarlijk als we te weinig natuurlijke oestrogenen binnenkrijgen. Zo neemt de kracht van de xeno-oestrogenen toe, wat zeer schadelijk is voor het lichaam. Je kunt je lever gelukkig een handje helpen, want er zijn zat manieren om je lichaam fyto-oestrogenen cadeau te doen. Ze zitten bijvoorbeeld in:
  • sinaasappels en aardbeien
  • asperges, spruitjes, kool, radijs
  • zaden (lijnzaad)
  • specerijen (zoals kaneel, gember en nootmuskaat)

Tips!

Detox DieetHet supersnelle detox dieet
– in één dag ontgiften en afvallen
Ann Louise Gittleman
Uitgeverij Spectrum
ISBN: 90-274-1655-9

2e hands €24,50 – €47,95

 

Dare 2 Detox - programma 11 dagen snel en veilig ontgiftigen en afvallen

Dare2Detox Cursus in2health

Recepten en e-mail begeleiding

€36,-

 

 

Personal-Power

In2health Video Cursussen

Recepten en video begeleiding

v.a. € 47,-

Tags:

About In2health

Zorg goed voor je lichaam, je krijgt er maar 1! in2health.nl is opgericht door Rachid Tobi. Hij gaat verder waar ons basis onderwijs stop (en dus tekort in is geschoten volgens hem). Rachid is accountant van huis uit, heeft als freelancer ruim 7 jaar management rapportage systemen geïmplementeerd en daarnaast Acupunctuur, Fytotherapie en Natuurgeneeskunde gestudeerd. Zo bewijst hij hoe je van bankhanger in een ondernemend persoon kunt veranderen, als je maar goed voor je zelf zorgt. Want gezond van binnen is gezond en energiek van buiten. Rachid wilt via deze site bijdragen aan een brede gezonde bewustwording. Hij kan dit niet alleen, jij kunt helpen door dit artikel te delen, via de Social Media buttons onder ieder artikel dat jij goed vindt. Bedankt!

Trackbacks/Pingbacks

  1. Lichamelijke klachten: cadeautjes van je lichaam - in2health.nlin2health.nl - november 22, 2013

    […] Lees ook: Wat jij wilt weten… over gif in eten […]

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsenÍ