Weet wat je eet: terug naar de basis

Weet-wat-je-eet2

We eten graag wat we lekker vinden, maar de tong is de slechtste raadgever. Hoe dit komt? Onze voeding is uit balans en daardoor raken wij uit balans. Dit komt onze gezondheid niet ten goede.

Er vinden dagelijks miljoenen chemische reacties plaats in ons lichaam en daar hebben we de juiste voedingsstoffen voor nodig. Je kunt hierbij denken aan goede vetten, voldoende vezels, vitaminen en mineralen. Een gebrek aan evenwicht ontstaat echter snel, bijvoorbeeld door bodemerosie, kasgroenten en chemicaliën in onze voeding (denk aan de E-nummers en pesticiden in groenten en fruit). We kunnen helaas niet klakkeloos aannemen dat producten uit de supermarkt gezond zijn, of ons voorzien van de benodigde hoeveelheid vitaminen en mineralen. Onze voeding maakt ons dus ziek, want zonder natuurlijk evenwicht in ons lichaam kunnen we simpelweg niet gezond zijn. De oplossing? Terugkeren naar de basis. Weet wat je eet, want je bent wat je eet. Zo simpel is het.

Ben jij bekend met jouw “voeding DNA”?

De ene persoon neigt voornamelijk naar hartige voeding en de ander juist naar zoet. Receptoren in onze hersenen moedigen deze trek aan, maar geven niet aan welke voedingsstoffen we nodig hebben. Of, zoals Einstein ooit zei: “Je kan een probleem niet oplossen met hetzelfde brein dat ‘m gecreëerd heeft.” Hulp van buitenaf is om die reden vaak gewenst, maar de diëtist is bij velen helaas uit het ziektekostenpakket verdwenen. Gelukkig biedt onze digitale snelweg vandaag de dag vele nieuwe opties, waar we handig gebruik van kunnen maken.

De In2health voedingsmeter

Bij In2health besteden we aandacht aan voeding, lichaam en geest. Stoppen met eten is niet de oplossing, vinden wij. Wat dan wel? Dat is eenvoudig: het eten van de juiste producten! Bewegen is daarnaast noodzakelijk om een gezond lichaam te behouden. Vaak doen gedachten, ideeën of emoties uit het verleden ons echter geloven dat de huidige levenswijze de beste is. Het veranderen van deze patronen is daardoor veelal niet makkelijk en om die reden besteden we bij In2health ook aandacht aan de mind. Laat je brein voor je werken, want dat is waar het om gaat. Maar liefst 80% van de mensen weet zich niet aan hun goede voornemens te houden. Met onze werkwijze is dat echter verleden tijd.

Meet jouw “voeding DNA” met onze gebruiksvriendelijke voedingsmeter, en krijg direct overzichtelijke resultaten waarmee je iets kunt. Natuurlijk staan nog niet alle voedingsmiddelen in de In2health voedingsmeter, maar daar zijn wij hard mee bezig. Je kunt al wel  jouw eigen recepten samenstellen en dagelijkse of favoriete recepten bijhouden: zeer efficiënt, zodat je gauw weer met je dagelijkse werkzaamheden verder kunt. Zo doen we dat bij In2health.

“Je tong is de slechtste raadgever als het gaat om gezonde voeding.” ~ R. Tobi

in2health.nl: “Door de beschikbare kennis van ziekmakers meetbaar én kenbaar te maken met het huidige consumptiepatroon, kan een gezondere voeding gestimuleerd worden.”

Mooi, gemakkelijk en speels De voedingsmeter: van In2health voor jou!

 • Glossy design
 • Met enkele vragen is de basis reeds ingesteld, nooit dubbele invoer of herhaling.
 • Online filmpjes met uitleg
 • Overcompleet op slechts 3 overzichtelijke pagina’s: ProfielMetenWeten
 • Snel: het overgrote deel van de gebruikers heeft een terugkerend voedingspatroon. Stel dit met Dagelijkse en Favorieten items in. U houdt hierna alleen de afwijking bij, dus nooit vervelende herhalingen, maar slechts de minimale invoer is voldoende!
 • Met bijna 2000 voedingsmiddelen zullen toch uw (familie) Recepten ontbreken, stel deze zelf met een paar klikken exact in!
 • Naast kcal o.a. ook Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid van vitaminen, mineralen en meer.
 • Gemak: Zie direct waar de tekorten ontstaan. Klik door waarom deze belangrijk zijn en of er nog iets lekkers tussen zit, waar deze vitamine en mineralen wel in zitten.
 • Voor iedereen: voor gezondheid liefhebbers, sporters of diabetespatiënten
 • Coaches uit verschillende disciplines binnen handbereik
 • Alle facetten worden belicht: Voeding – Lichaam – Geest

Jouw gezondheid op de eerste plaats

Met de voedingsmeter, kom je alles te weten over jouw voedingspatroon. We reiken je praktische tools en heldere informatie aan, waarmee je jezelf en je gezondheid eenvoudig op de eerste plek zet. Informatie die perfect is afgestemd op jou, en waarmee jíj iets kunt: dat is wat ons blij maakt! Voor nog geen € 0,17 ct per dag, werk je toe naar een nog gezondere manier van leven. Een prachtig cadeau aan jezelf, vind je ook niet?

Weten hoe de Voedingsmeter werkt? Bekijk hier de video’s.

Lees ook het e-book: Weet wat je eet

Tags:

About Rachid Tobi

Rachid Tobi is initiatiefnemer en oprichter van in2health. Rachid is accountant van huis uit, heeft als freelancer ruim 6 jaar management rapportage systemen geïmplementeerd en daarnaast voor zijn eigen ontwikkeling Acupunctuur, Fytotherapie en Natuurgeneeskunde gestudeerd. Rachid wilt via deze site graag bijdragen aan een brede gezonde bewustwording. Hij kan dit niet alleen, jij kunt helpen door dit artikel te delen, via de Social Media buttons onder ieder artikel dat jij goed vindt. Bedankt!

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsenÍ