Acne verminderen en voorkomen

Acne verminderen

Acne is een vervelende en in sommige gevallen ook een ernstige huidaandoening. Gelukkig kan acne vermindert, of zelfs verholpen, worden: middels andere methoden dan ‘moderne lotions’ of medicinale zalfjes. Drie verschillende onderzoeken tonen namelijk aan dat er alternatieve opties zijn voor het verminderen en voorkomen van acne.

Acne verhelpen met vitamine C

Uit onderzoek aan de Universiteit van Miami is gebleken dat een vitamine C-lotion kan helpen om acne en mee-eters te voorkomen. Antioxidanten blijken steeds belangrijker te worden in de behandeling van huidaandoeningen. Niet alleen werken ze ontstekingswerend, maar kunnen ze ook het ontstaan van mee-eters voorkomen. Het onderzoek toont aan dat extra vitamine C-lotion significante verbeteringen oplevert, in vergelijking tot lotion zonder vitamine C.

Kruidenthee kompres tegen acne

Een kruidenthee kompres is een theedoek waar een mengsel van kruiden in is getrokken. Dit is volgens Dr. Ella Stancu van de Huidkliniek Freiburg een effectief middel om acneklachten te verlichten. De ontstekingsremmende en bacteriedodende eigenschappen van dit kruidenmengsel werken volgens haar zeer goed bij het tegengaan van acne.

Het kompres moet bestaan uit:
– 3 drie delen tijm
– 3 delen kamille
– 2 delen rozemarijn
– 2 delen salie
– 2 delen heermoes (een plantsoort)

Het mengsel dien je gedurende tien minuten in een kwartliter heet water te laten trekken. Vervolgens drenk je het lauwwarme geheel in een schone katoenen (thee)doek en leg je het gedurende tien minuten – waar nodig – op de huid.

Voedingsmiddelen vermijden

Een ander recent onderzoek toont aan dat uiteenlopende specerijen en voedingsmiddelen ontsteking van de huid (dermatitis) kunnen verminderen bij een rode en gevoelige huid. Dr. J.F. Fowler (dermatoloog) verdeelde tijdens dit onderzoek 45 patiënten in drie groepen en gaf per groep verschillende voedingsmiddelen.
Ook werden bepaalde voedingsmiddelen vermeden, waaronder:
– citrusvruchten
– cola
– chocola
– tomaten
– specerijen (waaronder vanille)

Dit advies werd gedurende drie tot zes weken gevolgd, waarna elke twee dagen een ander voedingsmiddel weer wél gegeten mocht worden. Van de patiënten die het dieet volgden, waren 21 personen volledig genezen of was de ontsteking van de huid significant verminderd. Een zeer streng dieet aanhouden is niet verstandig, stellen de onderzoekers, maar is wél effectief als men weet welke voedingsmiddelen vermeden kunnen worden.

Bron:

U.S National Library of Medicine National Institutes of Health:
‘Sodium L-ascorbyl-2-phosphate 5% lotion for the treatment of acne vulgaris:
a randomized, double-blind, controlled trial’

‘Balsam-related systemic contact dermatitis’

Tags:

About In2health

Zorg goed voor je lichaam, je krijgt er maar 1! in2health.nl is opgericht door Rachid Tobi. Hij gaat verder waar ons basis onderwijs stop (en dus tekort in is geschoten volgens hem). Rachid is accountant van huis uit, heeft als freelancer ruim 7 jaar management rapportage systemen geïmplementeerd en daarnaast Acupunctuur, Fytotherapie en Natuurgeneeskunde gestudeerd. Zo bewijst hij hoe je van bankhanger in een ondernemend persoon kunt veranderen, als je maar goed voor je zelf zorgt. Want gezond van binnen is gezond en energiek van buiten. Rachid wilt via deze site bijdragen aan een brede gezonde bewustwording. Hij kan dit niet alleen, jij kunt helpen door dit artikel te delen, via de Social Media buttons onder ieder artikel dat jij goed vindt. Bedankt!

Het commentaar vak is gesloten.