Lightdrank vergroot kans op depressiviteit

Lightdrank vergroot kans op depressiviteit

Wie koolzuurhoudende lightdrank en kunstmatig gezoet sap drinkt, heeft meer kans op een depressiviteit. Dit ontdekten Amerikaanse onderzoekers, die een 10 jaar durend onderzoek hielden onder maar liefst 250.000 mensen. Ze ontdekten dat mensen die dagelijks 4 glazen of blikjes koolzuurhoudende lightdrank of kunstmatig gezoet sap drinken, het risico op depressiviteit verhogen.

Zij hebben een derde meer kans op depressiviteit, zo meldden de BBC en nu.nl vanmorgen. De koffiedrinkers onder ons kunnen iets opgeluchter ademhalen, want bij 4 koppen koffie per dag bleek de kans op depressiviteit 10 procent lager dan bij niet-koffiedrinkers.

Wat de reden is dat kunstmatig gezoete en koolzuurhoudende lightdranken zorgen voor een aanzienlijk grotere kans op depressiviteit is nog onbekend. Honglei Che, hoofdonderzoeker van de National Institutes of Health, stelt dat stoppen of minderen met het drinken van deze dranken, en in plaats daarvan ongezoete koffie drinken, depressieve klachten op natuurlijke wijze zou kunnen verminderen.

De onderzoeker benadrukt wel het belang van nader onderzoek, zowel om dit te kunnen bevestigen als om andere factoren – die de oorzaak van depressiviteit kunnen zijn – uit te sluiten. Bovendien waren de 250.000 mensen op wie de bevindingen betrekking hebben Amerikanen van 50 tot 80 jaar. Het is dus mogelijk dat deze niet van toepassing zijn op mensen uit andere landen en van een andere leeftijd.

Bronnen:
BBC
nu.nl

Tags:

About In2health

Zorg goed voor je lichaam, je krijgt er maar 1! in2health.nl is opgericht door Rachid Tobi. Hij gaat verder waar ons basis onderwijs stop (en dus tekort in is geschoten volgens hem). Rachid is accountant van huis uit, heeft als freelancer ruim 7 jaar management rapportage systemen geïmplementeerd en daarnaast Acupunctuur, Fytotherapie en Natuurgeneeskunde gestudeerd. Zo bewijst hij hoe je van bankhanger in een ondernemend persoon kunt veranderen, als je maar goed voor je zelf zorgt. Want gezond van binnen is gezond en energiek van buiten. Rachid wilt via deze site bijdragen aan een brede gezonde bewustwording. Hij kan dit niet alleen, jij kunt helpen door dit artikel te delen, via de Social Media buttons onder ieder artikel dat jij goed vindt. Bedankt!

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsenÍ